16 יום טיול לדרום הודו בדגש אמנות וטבע
להרצאה על הודו – לחצו כאן
לספרו של גילי: שבוי בקסמה
טיול לדרום הודו משלב נופים טרופיים וחופים לבנים, הרים גבוהים וג'ונגלים טבעיים, מטעי תבלינים ונמלים עתיקים שתהילתם נודעה בכל רחבי בעולם הקדום. מכאן הביא שלמה המלך שנהבים, תוכים וקופים. לכאן הגיעו הפורטוגזים שביקשו להפיץ את בשורת הנצרות ולכבוש להם שליטה על המסחר בתבלים. האזור כולו חצוי על ידי שרשרת הרי הגת המערביים. ממזרח להרים ממוקמת מדינת טאמיל נאדו – אחת הציביליזציות העתיקות בעולם. מקדשיה של טאמיל נאדו, כמה מהם מתנשאים לגובה של למעלה מ-60 מ', מצטיינים בעושר ארכיטקטוני ובפיסול שאין כדוגמתו בכל הודו. ממערב להרים ממוקמת מדינת קראלה הטרופית. הנוף בקראלה הוא קולאז' אינסופי של שדות אורז, דקלי קוקוס, תעלות מים רוגעות ואגמים צלולים. קראלה מצטיינת גם באומנויות הבמה המורכבות שלה, המשלבות כוריאוגרפיה סבוכה, תלבושות מדהימות, איפור דרמטי ושפה תיאטראלית ייחודית.
ראו גם: הודו – המלצות למטייל ; פוראם בקראלה ; מאה ימים של קפקא ; מומבאי; נסיעת רכבת בהודו; גנדהי וטוהר הנשק ; גיאוגרפיה של הודו ; האלים ההינדים; הסיקהים בהודו ; הג'ייניזם ; יהודי הודו; הזורואסטרים;
מועדי הטיול לדרום הודו
יציאה: 5 בינואר 2010 חזרה: 20 בינואר 2010
תכנית טיול לדרום הודו:
יום 1 – תל אביב- מומבאי / יום ב' 11 ינו'
נצא בטיסת לילה של אל על למומבאי, אליה נגיע למחרת בשעות הבוקר.
יום 2 – מומבאי – צ'נאי – מהבאליפורם / יום ג' 12 ינו'
ננחת בשעות הבוקר במומבאי. לאחר השלמת סידורי הכניסה להודו, נעבור לשדה התעופה המקומי ונמשיך בטיסה לצ'נאי, המוכרת בשמה הקודם, מדראס. זהו השער שטוף השמש לדרום הטרופי של הודו. נמשיך בנסיעה למהבאליפורם – עיירת חוף שקטה שהתפרסמה בזכות מקדשי החוף ותבליטי הקיר המדהימים שלה. נצא לסיור קצר בעיירה. לינה במהבליפורם.
יום 3 – מהבאליפורם / יום ד' 13 ינו'
בשעות הבוקר נטייל במהבאליפורם: נבקר במקדשי החוף ובחמשת הראטות המייצגים חיפוש אחר שפה ארכיטקטונית לעיצוב מקדשים. נמשיך לביקור בחצרות הפסלים, הלמות הפטישים תקדם את פנינו. מזה אלפי שנים מייצרים כאן את מיטב פסלי האבן של דרום הודו.
יום 4 – הדלתה של נהר קאוורי / יום ה' 14 ינו'
ניסע דרומה לביקור בדלתה של נהר הקאוורי – אחד הנהרות הקדושים של הודו. לאורך הנהר הוקמה שורה של ערים מקודשות – בכל אחת מהן מקדש מרהיב. נבקר במקדשים ונצפה בטקסים שונים. בשעות אחה"צ נמשיך לטאנג'וור. לינה בטאנג'וור.
יום 5 – שריראנגם וטאנג'וור / יום ו' 15 ינו'
ניסע לביקור במקדש שריראנגם. המקדש, שממוקם על אי בתוך נהר הקאוורי הקדוש, הוא אחד מאתרי הצליינות החשובים בטאמיל נאדו. נבקר במקדש ובצהרים נחזור לטאנג'וור. העיר שימשה כבירת מלכי הצ'ולה ששלטו כאן במאות ה-9-12 לספירה. נבקר במוזיאון המקומי, האוצר עשרות פסלי ברונזה מרשימים, ובמקדש בריהדישווארה שהוכרז כ"אתר מורשת עולמית". המקדש שמתנשא ל-66 מ' הוא הגבוה ביותר בהודו. בערב נצפה במופע ריקודי בהרט נטייאם – המיוחדים לאזור זה.
יום 6 מדוראי / יום שבת 16 ינו'
בשעות הבוקר נסע למדוראי – אחת מן העתיקות והחשובות בערי דרום הודו. העיר בנויה במעגלים קונצנטריים מסביב למקדש מינאקשי אדיר המימדים, ששעריו המקושטים מתנשאים לגובה של 53 מ'. לאחר התארגנות נצא למקדש לצפות בטקסי ההשכבה של האלים. נלון במדוראי.
ימים 7-8 הרי הגת המערביים / ימים א'-ב' 17-18 ינו'
בשעות הבוקר נצא לביקור יסודי במקדש מינאקשי ובשוק החייטים הצבעוני שבקרבתו. בתום הביקור נסע במעלה הרי הגת המערביים. אט-אט ישתנה הנוף ופסיפס שדות האורז האינסופי האופייני למישורים של טאמיל נאדו, יתחלף בנוף הררי של יערות ומטעי תה. אלו הם הנופים הירוקים של קראלה. בימים הקרובים נצא לטיולים ברגל וברכב בין מטעי התה ומטעי הל. בשני הלילות נלון במלון הצופה אל מטעי התה האינסופיים.
ימים 9-10 קוצ'י / ימים ג'-ד' 19-20 ינו'
נרד במורד הרי הגת ובמשורים העטורים בדקלי קוקוס אינסופיים בדרכנו לעיר קוצ'י, המוכרת בשמה הקודם קוצ'ין. זהו מקום מושבה של קהילה יהודית – מן המפוארות והמיוחדות ביותר שנוצרו בגלות ישראל. הימים הקרובים יוקדשו לסיורים בעיר: נבקר בבית-הכנסת ובקהילה היהודית הקטנה שעדיין חיה במקום, נמשיך לטיול בארמון ההולנדי, ברשתות הדייג הסיניות ונשוט במפרץ היפה. באחד הערבים נצפה בריקוד קטאקאלי המשלב שפת ריקוד מסובכת עם תלבושות ססגוניות. בכל הלילות נלון בקוצ'י.
יום 11 שייט בתעלות של קראלה / יום ה' 21 ינו'
בשעות הבוקר נצא לטיול קצר בשוק של ארנקולאם. בתום הביקור נצא מחוץ לקוצ'י. לאורך רצועת החוף של קראלה נטועה כמות אינסופית של דקלי קוקוס, המבליטים את יופייה הפורה והעשיר של קראלה, המשלבת בנופיה את גווני הירוק של דקלי הקוקוס עם צבעי הכחול והטורקיז של הנחלים, הלגונות והתעלות המבתרים את אוקיינוס הדקלים. נצא לשייט בנוף של תעלות מלאכותיות העוברות בין כפרים בלב שדות אורז ובצל עצי הקוקוס. בתום השייט נמשיך בנסיעה ללינה בחוף מלאבאר.
ימים 12-14 מלאבאר / ימים ו'-א' 22-24 ינו'
במשך אלפי שנים הייתה מלאבאר אזור סחר חשוב וצומת שבה נפגשו התרבות ההודית והתרבות הערבית ולימים התרבות הפורטוגזית, ההולנדית והבריטית. בימים הקרובים נלון בעיירות קטנות ונשתלב בפסטיבלים יפים הנערכים במקדשים באזור. באחד הימים נבקר באקדמיה לריקוד ונכנס לכיתות שבהן נערכים שיעורי מחול. נלון במלונות פשוטים ונוחים בעיירות שבדרך. ביום האחרון נצא לשיט על נהר ירוק ויפה ונלון במלון נאה הצופה על הנהר.
יום 15 מלאבאר מומבאי – תל אביב / יום ב' 25 ינו'
שעות הבוקר יוקדשו לנופש ומנוחה במלון על גדת הנהר. באפשרותכם לעשות טיפולים איורוודיים שדרום הודו התפרסמה בגינם. בצהריים נסע לשדה התעופה ונטוס למומבאי. עם הנחיתה נצא לסיור קצר בעיר. בערב נצא לארוחת פרידה במסעדה הודית. נמשיך לשדה התעופה ונצא בטיסת לילה לתל-אביב. הגעה לתל אביב צפויה למחרת לפנות בוקר (של היום ה-16).
תנאים ומחירים – טיול לדרום הודו
מחיר לאדם בחדר זוגי: 3,545 דולר
מסי נמל והיטלי דלק (עלול להשתנות): 251 דולר
אשרת כניסה להודו: 75 דולר
מחיר הטיול מבוסס על טיסות בינלאומיות ופנימיות (כולל מסי נמל והיטלי דלק) במחירים הידועים לנו בעת הכנת ההצעה. במידה ויחולו שינוים במחיר הטיסות / המיסים / ההיטלים ההפרש יגבה / יוחזר בהתאם.
אופי הטיול: טיולי "אדמה" לדרום הודו מאופיינים במפגש בלתי-אמצעי עם האוכלוסייה המקומית, היכרות מעמיקה עם התרבות המקומית ויציאה אל הטבע, אל הנופים והמרחבים שדרום הודו מציעה.
המחיר כולל
טיסות בינלאומיות בחברת "אל על" וטיסות פנימיות בחברות הודיות כמפורט בתכנית הטיול.
לינה: מלונות מדרגה ראשונה. במקומות הקטנים (בעיקר בצפון מלאבאר) הלינה במלונות הטובים בנמצא.
כלכלה: ארוחות בוקר לאורך כל הטיול ועוד 5 ארוחות נוספות (צהרים או ערב)
תחבורה: אוטובוס ממוזג בהעברות ובסיורים כמפורט בתכנית. רכבי שטח (4X4) בעת הביקור בהרי הגת המערביים.
שייט במפרץ קוצ'י ובתעלות של קראלה.
הדרכה: מדריך מצוות "אדמה – מסעות וטיולים" ומדריכים מקומיים דוברי אנגלית.
מופעים: מופע קטאקאלי בקוצ'י.
דמי כניסה: לאתרים ולמופעים המפורטים בתכנית.
תשר: לנותני השירותים השונים.
המחיר אינו כולל
תוספת ליחיד בחדר בסך: 695 דולר
מסי נמל והיטלי דלק (מפורט לעיל).
אשרות כניסה: נדרשת אשרת כניסה להודו. ניתן להוציא את האשרה, במחיר המפורט לעיל, באמצעות משרדנו. עליכם להצטייד בדרכון, 2 תמונות ולמלא טופס בקשה.
מיסים והיטלים בשדות תעופה ומעברי גבול שאינם נגבים יחד עם כרטיסי הטיסה.
היטל פיתוח שדה התעופה של מומבאי, לתשלום בעת העזיבה ממומבאי לצ'נאי בסך 100 רופי (כ-2 דולר).
היטל פיתוח שדה התעופה של מומבאי, לתשלום בעת העזיבה את הודו בסך 600 רופי (כ-13 דולר).
ביטוח רפואי: על הנוסע לעשות ביטוח בריאות ומטען. הביטוח הוא חובה! החברה אינה אחראית לכל נזק שייגרם למטייל במהלך הטיול (ראה בנוסף הערות מיוחדות להלן).
הערות מיוחדות:
דרכון: עליכם להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים קדימה מיום היציאה לטיול.
ביטוח רפואי: חלק מפוליסות ביטוח הנוסעים כוללות, בנוסף לכיסוי הרגיל, גם כיסוי של דמי הביטול, במקרה שהמטייל נאלץ לבטל את יציאתו לטיול עוד בטרם היציאה. זאת במידה והביטול נגרם בשל סיבות רפואיות, הקשורות במבוטח עצמו או בקרוב מדרגה ראשונה. במקרים אלו המטייל יהיה זכאי לקבל מחברת הביטוח החזר עבור דמי הביטול שנדרש לשלם לחברת הנסיעות. לאור זאת, אנחנו ממליצים למטיילים להזמין ביטוח רפואי במועד מוקדם ככל האפשר. יחד עם זאת המטיילים נדרשים לבחון את פוליסות הביטוח בקפידה ומיוחד את התנאים והסייגים הכרוכים בכיסוי דמי הביטול כמפורט לעיל. זאת ועוד: יודגש שאין באמור לעיל משום המלצה על פוליסת ביטוח נוסעים או חברת ביטוח כלשהי.
הרשמה – טיול לדרום הודו
ההרשמה לטיול תעשה במשרדי "אדמה – מסעות וטיולים", ברח' מקס ברוד 34, שכונת המשתלה, תל אביב, 69621.
טל': 03-6447888, פקס: 03-6445508.
טופס הרשמה אלקטרוני מופיע באתר האינטרנט של "אדמה – מסעות וטיולים" בכתובת www.adamatours.com. יש להקליד את התשובות בטופס ולהעבירו אלינו בלחיצה על "שלח טופס".
מאמרים רלוונטים:
הודו מפגש ראשון
בכל פעם, אני נדרש להודו. לעתים לקראת הדרכת טיול, לעתים לקראת הרצאה, לעתים בעקבות ספר חדש, כמו "הטגריס הלבן", לעתים בעקבות סרט כמו "נער החידות ממומבאי" ולאחרונה, בעקבות צאתו לאור של האלבום "הודו – קליק ישראלי", שהוציא לאור ידידי ועמיתי חנוך סער, עורך הוצאת "סער". בכל פעם מחדש, אני הוגה בה, בהודו. בראשי מתרוצצות מחשבות וזכרונות אודות הודו האקזוטית, הרוחנית והגשמית, האמיתית והממוסחרת, האהובה והשנואה. אני מציץ בחלון, נועץ מבט באפלה ומהרהר ברומן הפרטי שלי עם הארץ הזו, שהיא בעצם תת ייבשת מבחינה גיאוגרפית ועולם ומלואו מכול בחינה אחרת
הודו- עצות למטיילים וטיולים
הודו איננה רק ארץ, אלא ייבשת, עולם ומלואו. ארץ מרתקת המציעה למטייל מגוון נופי, אנושי ותרבותי. להלן מידע למטייל
תמונות מתת יבשת ההודית
תמונות שצולמו בבטיולים בהודו, טיול בבוטן, וטיולים בנפאל
הודו – מורה נבוכים בנושא האלים ההינדיים
מאמר קצר הסוקר את האלים ההינדיים העיקריים. רלוונטי מאד למטיילים בהודו ובנפאל. רלוונטי במדה רבה גם למטיילים בבאלי. ההינדואיזם הוא אנתרופוצנטרי, וריבוי מספרם של האלים והדמונים רק מעיד על מיעוט חשיבותם. האלים עשויים לעזור לתפילה ולהתבוננות, למלא לטובה את בקשות האדם; אך יכולתם להתערב בגורלו של אדם היא מצומצמת. ב-וודות הישות העליונה מכונה 'ברהמן', שהוא דמות ניטרלית, לא אישית, הוא הסיבה והמקור לכל קיום, ומצויים בו סט (ישות טהורה), סיט (תבונה טהורה) ו-אננדה (התענוג הטהור). הוא בלתי ניתן לידיעה ולכן הוא מצטייר כריבוא הדברים והצורות, והאלים הם כולם התגלויות שלו ודרכם ניתן להתקרב אליו. לכן, אולי, אין ההינדואיזם מוטרד בשל העובדה כי קיימים אלים רבים. קשה לתפוס כיצד דר הפולותיאיזם הוודי-הנותיאיסטי בכפיפה אחת עם האטמן הצרוף. "שעטנז" זה הוא אחת התופעות הקשות להבנה עבור איש המערב
הודו – סיפורם של היהודים
הטיול בהודו, מוטה מטבעו לנושא הדתי. הדת ניכרת בכל מקום, החל מתמונתו של גאנש המתנדנדת מול עיניו של נהג משאית ועד לקריאת המואזין המסתלסלת בשאון מצריח זה או אחר. במבט שני, נתקלים גם בפעמוני כנסייה, בנזיר בודהיסטי העטוף בגלימתו הצהובה, או בדוכן המציע למכירה מזון ג'ז'רטי, שעיקרו מן המטבח הג'ייניסטי. ההדרכה בטיול כזה מעמיקה, ככל האפשר בדת הברהמינית העיקרית, אך חייבת להקדיש תשומת לב גם לדתות היותר איזוטריות, אך לא פחות ססגוניות, כמו הסיקהים, הפרסים ובמקרה שלנו, גם היהודים. זהו נושא מרתק הן מהזווית הישראלית, הן מהזווית ההודית והן מנקודת ראות אנתרופולוגית כלליתהודו: מאה ימים של קפקא
חוויות מהכלא ההודי, כפי שנכתבו על ידי גילי חסקין, ממעצר הבית בטריבנדרום, כפי שפורסם באתר של NRG עשרה ימים לפני שחרורו
מאמרים נוספים בנושא הודו