טיול לאיסלנד , אל הקרחונים, הרי הגעש ועופות הים
בהדרכת גילי חסקין, בביצוע 'החברה הגיאוגרפית'
בראשית הקיץ הקרוב נצא לטיול בן 12 יום לאיסלנד, אל ארץ הקרח והאש. זוהי ארץ של קרחונים, מעיינות חמים, גייזרים, הרי געש פעילים ופסגות מושלגות. קר, אבל שונה מכל מקום שהכרתם. מדינת-אי זו, ששמה מעורר תחושת קור, עשירה באתרי טבע, הכוללים קרחונים, מעיינות חמים, גייזרים, הרי געש פעילים, פסגות הרים מושלגות ומדבריות לבה נרחבים. בנוסף למרחבים ולנופים המגוונים, יש לה היסטוריה, ספרות, מסורת ועוד. באיסלנד מרוכזות יותר תופעות טבע מאשר במקומות רבים אחרים בעולם וזו מעבדת טבע חיה, בה המתבונן יכול להבין וללמוד את התהליכים שיצרו את כדור הארץ. הרגשת הריחוק, השקט והאינסופיות במהלך הטיול, היא אחת החוויות הנפלאות ביותר.
מסלולנו יכלול בנוסף לאתרים המוכרים, גם את הפיורדים הצפונים-מערביים, הפראיים באופיים, שנכנסו לעולם התיירות רק לאחרונה וידועים בצוקים הנופלים בתלילות אל הים ובמושבות הקינון של אלפי הציפורים, במיוחד הפפין (Paffin), "התוכון הימי", כתום המקור, הידוע כעוף הלאומי של איסלנד. זוהי עונה אידיאלית לטיול באיסלנד. הימים ארוכים במיוחד, המוני התיירים טרם הגיעו והעופות נראים בהמוניהם.
לקריאה נוספת באתר זה, ראו:
איסלנד, ארץ הקרח והאש; עולם האלים האיסלנדי והנורווגי; עולמם הרוחני של האיסלנדים; הוויקינגים; תופעת הקרחונים בעולם הרחב; תופעות געשיות בעולם; הלוויתנים; מסלול טיול בצפון איסלנד; מסלול טיול בדרום איסלנד.
להרצאה בנושא : טיול לאיסלנד
לצפייה במצגת תמונות בנושא: טיול לאיסלנד
תאריכי טיול לאיסלנד :
3-14 ליולי 2010
מסלול טיול לאיסלנד :
יום 1: תל אביב – ריקיאוויק
נמריא מתל-אביב דרך אירופה לריקיאוויק. נחיתה בחצי האי קפלאויק (Keflavik). נצא לסיור קצר בעיר הבירה, שם נלון.
יום 2: חצי האי סנאפלנס
בקצה המערבי של האי בולט חצי האי סנפלסנס. מעיין אצבע ארוכה ששולחת איסלנד לתוך האוקיינוס, ובקצהו הר געש פעיל (Snaefell), הר הגעש דרכו ירדו גיבוריו של ז'ול וורן אל מעמקי האדמה. הר הגעש סנאפל מכוסה מעטה קרחוני ולרגליו נחשולי לבה היורדים באיטיות אל הים. בימים יפים, נראה הר זה אפילו משדה התעופה של קפלויק. נטייל ברגל לאורך מצוקי הים ונוכל לצפות בעופות החוף המקננים במחסות ובדרגשי סלע ונצא לשיט בין איונים וזיזי סלע משכן למאות תוכיי ים, קורמורנים, שחפים ועופות ים נוספים. לינה באזור.
יום 3: אל מצוקי לטרבג'רג
ניסה לעיירת הדייגים הציורית Stykkishólmur, משם נפליג במעבורת אל חצי האי Brjánslækur, שמצדו השני של המפרץ. זהו כבר אזור הפיורדים הצפונים מערביים, הנמצא הרחק מנתיבם הכבוש של המטיילים. ניסע אל לטרבג'רג (Látrabjarg), הנחשב למצוק התלול ביותר באירופה. סלע בזלתי רב עצמה, הנופל בתלילות, מאות מטרים אל האוקיינוס ומקננות בו אלפי ציפורים. לינה באזור איספיורדור (Ísafjörður).
יום מס 4: אל לבם של הפיורדים המערביים
זהו יום שכולו טבע ונוף, תצפיות משכרות חושים, אל צוקים, מפרצים ולהקות של ציפורים ועוד. ביום זה נפליג אל ובו נצפה בקורמורנים, סולות, אלקות, אריות, שחפים ממינים שונים וכמובן תוכוני ים לאלפיהם. לינה באיספיורדור.
יום מס' 5: אל הפיורדים הצפוניים
נתחיל בנסיעה ארוכה מזרחה, תוך כדי כך שאנו צופים בנופים יפים של בזלת, של צוקים ושל מפרצים. הדרכים מתפתלות בפראות סביב הפיורדים. נעבור כפרי דייגים זעירים, עד להוומסטאנגי (Hvammstangi).
יום מס' 6: אל מיווטן
נפתח את היום בשמורת כלבי הים אשר בווטנסנס (Vatnsnes). כלבי ים ענקיים נראים כשהם שרועים על החוף. משם נמשיך אל אקורארי (Akureyri), בירת הצפון והלאה משם, דרך מפלי האלים אל אגם מיווטן (Mývatn). אגם זה הוא אחד מאתרי הטבע המפורסמים ביותר באיסלנד. בשל מיקומו, בצל הגשם נחשב האזור למקום היבש ביותר באיסלנד. באגם לועות מדומים שנוצרו כתוצאה מהתפוצצות גזים כאשר לבה רותחת כיסתה את האגם. בוץ מבעבע ורותח, מיני תצורות וולקניות, סדקי לבה המעלים עשן, ושדה לבה עצום שהתפרץ זה לא מכבר.
נלון במיווטן, או בסביבתו.
יום מס' 7 : שמורת יוקולסאר- מפלי דטיפוס ועד הוסוויק
מצפון מזרח למיוואטן נמצאת שמורת יוקולסאר שהפירוש המילולי של שמה הוא: "קניון הנהר הקרחוני". השמורה ממוקמת סביב נהר עצום, המכונה גם "ה'גרנד קניון' של איסלנד". נסייר ליד מפל דטיפוס שהוא מפל המים החזק באירופה, בשמורת סלעי ההד, משושי בזלת מפותלים בפראות, חלקי צינורות פליטה של הרי געש, מערות וולקניות ועוד. נמשיך אל אייסברגי – שמורת נוף הנסתרת בין מצוקי ענק דמויי פרסה. נבקר בעיירת החוף הוסאביק (Husavik), ששמשה בעבר כנמלם של ציידי הלווייתנים.
יום מס' 8: ממיוטן אל הפיורדים המזרחיים
חלקו הראשון של הסיור יוקדש להר הגעש קרפלה (Krafla), שהתפרץ לפני תקופה קצרה, ללועו של וולקן ויטי ולתופעות געשיות נוספות, ככל שהזמן יתיר. אחר הצהרים ניסע אל אגליסטדיר (Egilsstaðir), שבפיורדים המזרחיים.
יום מס' 9: קרחון וטניוקול.
ניסע אל החוף הדרומי של האי, שם גולשים צוקי בזלת שחורים מהקרחונים אל רצועת חוף צרה. בשעות אחר הצהרים נצא לסיור בקרחון הענק וטנאיוקול . שטחו של הקרחון כ- 8400 קמ"ר, נשוטט באמצעות רכב שלג מיוחד בשדות השלג האינסופיים המוקפים בהרים גבוהים. נסיעה מסוג זה, היא "בית-ספר לגיאולוגיה" בכל הנוגע לבליית קרחונים ופעילות וולקנית שונה. נלון בסביבה.
יום מס' 10: שמורת סקאפטאפל והלגונה הקרחונית
בשולי הקרחונים הגדולים התפתחו לגונות בהם משייטים נציבי קרח המוסעים אל הים. את היום נתחיל בשייט בלגונה הקרחונית Jökulsárlón , שהיא אחד משיאי הטיול באיסלנד.
נמשיך בנסיעה מערבה אל שמורת סקאפטאפל שהיא שמורת טבע יפהפייה המציעה נופים מרהיבים של הרים, אצבעות קרח הגולשות עד למרחק של קילומטרים ספורים מהים, מפלי מים הגולשים על משושי בזלת, תצפיות נוף יפהפיות וקניונים עמוקים. לינה באזור.
יום מס' 11: החוף הדרומי
חופי האי הדרומיים מרשימים ביותר, מפלים ומצוקים רבים גולשים מההרים הגבוהים. מצוקי שמורת דירהוליי, לשון יבשה סלעית ומצוק זקוף מהווים מקור משיכה לאלפי עופות ים שמקננות בהם, בין הבולטות שבהן: תוכיי-ים בעל המקור הכתום. נבקר בשמורה ובמפלי המים שבסביבה.
יום מס' 12: "סיבוב הזהב האיסלנדי" – טינגווליר- גייזר- גולפוס
נסיעה לגייזר, שמימיו המתפרצים לגובה מדי מספר דקות, נתנו את השם לתופעה בכל העולם. נמשיך משם למפלי גולפוס- "מפלי הזהב", שם צונח נהר Havita מגובה של 32 מטרים לקניון מרשים. נסיים בנסיעה לטינגווליר, שהוא האתר ההיסטורי המשמעותי ביותר באיסלנד – כאן נוסד האלתינג (Althing), הוא הפרלמנט הראשון בעולם (בשנת 930 לספירה). המישור הרחב בו ממוקם האתר, הוא אתר טבע מלהיב של זרמי לבה וסדקים, בריכות, מצוקים ואגמים. נצעד בתוכו של הסדק, המפריד גיאולוגית, בין אירופה לאמריקה, ונמשיך אל נמל התעופה אשר בקפלאויק, לטיסה ארוכה הביתה.
תנאים ומחירים טיול לאיסלנד :
יפורסמו בהמשך
תגובה אחת