כתב: גילי חסקין
ברצלונה, היפה בערי ספרד, היא עולם ומלואו ויכולה למלא בנקל סיור בן שבוע ימים [ראו ב'המלצות לטיולים: ברצלונה למתחילים, ברצלונה למתקדמים].
לכתבה מקוצרת מעט, ראה במגזין האינטרנטי של YNET – סיורים נוספים בקטלוניה.
לכתבה נוספת, ראה: אתרים נוספים בקטלוניה.
כאשר מגיעים לברצלונה, יש להתמקד בעיר גופא, היינו, להקדיש את מרביתו של הזמן לעיר עצמה. אם כי קשה להעלות על הדעת סיור בעיר מבלי לבקר במנזר מונסראט הסמוך.
בכל זאת, ניתן לגוון את הסיור בעיר, בגיחות לסיורים בסביבה. לחובבי החופים מומלץ להקדיש יום לקוסטה ברבה. אפשר לשלב סיור חוף זה עם ביקור בגירונה. לחובבי האמנות המודרנית מוצע טיול לפיגרס, עירו של סלבדור דאלי, הסמוכה לגבול הצרפתי.
רכס מונטסראאט
א. מנזר מונטסראט
מנזר מונטסראט הוא מקום משגע ביופיו. המנזר גופו, ולא פחות ממנו, ההרים המשוננים סביב סביב, העוטרים אותו בכתר פראי מרהיב. אצבעות גרומות של סלע ברקציה (תלכיד ימי) המזדקרות בהתרסה אל על. המנזר נמצא ב-Montserrat, כשעה נסיעה לכיוון צפון-מערב. גוש הרי מונטסראט (Maczio de Montserrat), הוא אתר טבע מרהיב, ולא בכדי בחר בו ואגנר (Wagner), כתפאורה ליצירתו המוזיקלית פרסיפל. זהו קוו רכס משונן של צוקים תלולים, עטורי 'צריחים' קטנים בפסגותיהם, שהעניקו לרכס את כינויו "הר שיני המשור". כאן שוכן המרכז הדתי והתרבותי החשוב ביותר בקטלוניה, ואחד המזרים הבנדיקטינים החשובים בעולם. כמקום המקודש למריה, מושך אליו האתר אלפי צליינים בשנה. המבנה המרכזי בולט בקווי המתאר האופקיים שלו, לעומת קווי המתאר האנכיים המאפיינים את מרבית הכנסיות ברחבי ספרד.
בעוד שמרבית כנסיות קסטיליה ואנדלוסיה נבנו במאה ה-12 בסגנון גוטי, המשיכה קטלוניה לדבוק בסגנון הרומנסקי, לא מעט בהשפעת עולי הרגל שבאו מצרפת, לכיוון עיר עולי הרגל סנטיאגו דה קומפוסטלה שבצפון מערב ספרד. תולדות המקום מתחילות במאה ה-9, עם הגעתם של הנזירים הבנדקטינים מריפול (Ripol). המנזר הנוכחי נבנה ב-1025 והורחב שוב במאה ה-13, משום שהמבנים הרומנסקיים הישנים לא הלמו עוד את הצרכים ההולכים וגדלים. במהלך השנים הצטרפו נזירים נוספים, המנזר הורחב שוב ושוב, והתוצאה היא תערובת של סגנונות בנייה מתקופות שונות.
המנזר ריכז כוח עצום וראשיו היו דמויות מפתח בכנסייה הקתולית. אחד מהם, ג'וליאנו דה רוֶורֶה (Giuliano de Rovere) איש משכיל ואמן, היה לימים האפיפיור יוליוס ה-II ונודע כפטרון אמני הרנסאנס האיטלקי. עם הזמן נוספו מבנים נוספים ובסופו של דבר הפך המקום למצגת של יצירות אדריכליות מתקופות שונות. חיל המצב הצרפתי שהגיע ב-1812 בזז קשות את המקום ורוב המבנים הנראים כיום, נבנו לאחר מכן. המנזר עצמו סגור למבקרים, אך ניתן לבקר בכנסייה שלו (שהיא כמובן המבנה הראשי במקום), הבזיליקה האפלולית והמקושטת, מן המאה ה-15. מעל למזבח הראשי, בגומחה קטנה, נמצא קודש הקודשים של המקום: 'המדונה השחומה', הלוא היא לה מורנטה (La Moreneta), הפטרונית של קטלוניה. המסורת מספרת שפטרוס הביא לכאן את מריה, לאחר צליבתו של ישו, ולימים היא התגלתה בדמות המדונה השחומה. זהו פסל עץ צבוע, בן המאה ה-12, שלפי האגדה נתגלה במערה על ידי רועי צאן. אלפי עולי רגל מגיעים מרחבי אירופה כולה כדי לסגוד למדונה ולדבר על לבה. סמוך לכנסיה שוכן מוזיאון המנזר ובו מוצגות יצירות שונות, ביניהן של אל גרקו וקאראוואג'ו.
בכל בוקר יום ראשון, בשעה 11:00 נערכת במקום המיסה השבועית, שהיא חוויה נדירה לחובבי מוזיקה. את המיסה שרה האֶסְקולָאנייה ((Escolania, מקהלת הילדים שנוסדה כבר במאה ה-13 ומתמחה בשירה גרגוריאנית. ידועה במיוחד שירת המזמור סאלווה רגינה (Salve Regina). זוהי אחת ממקהלות הנערים העתיקות ביותר באירופה.
ידידי ועמיתי ד"ר איתן בורשטיין, מעיר: salve Regina פירושו 'שלום לך המלכה' היא מרים אם ישוע. אלו שתי מילים הפותחות תפילה מפורסמת. אגב הטקסט המלא של התפילה חקוק גם על…. כנסית הבשורה בנצרת.
כדי להסביר את צבעה הכהה של מריה פנתה הפרשנות הנוצרית אל ספר 'שיר השירים' -שחורה אני ונאווה….
כדי להסביר את צבעה הכהה של מריה פנתה הפרשנות הנוצרית אל ספר 'שיר השירים' -שחורה אני ונאווה….
ביום ראשון בשעת הצהריים ולעתים גם מאוחר יותר, מתקיימים ברחבת הכנסייה ריקודי סרדנגה, המחול הלאומי הקטלוני. כן מתקיים שם שוק ובו מציעים האיכרים למכירה מגבינות מעשי ידיהם. מעל המנזר רכבל המעלה את המטייל לקפלות קטנות, למסלולי הליכה ולתצפיות מרהיבות. הטיול הרגלי בשבילי הרכס מעל המנזר הינם אטרקציה מרהיבה לא פחות. ההגעה: ברכבל (funicular), שלא תמיד פועל או ברכבת הרים (פוניקולארסה = funicularse). לפני הגעתם של גייסות נפוליון התקיימו בהרים שלושה עשר מנזרי מתבודדים (הרמיטים). מאז הם נטושים אך ההליכה והתצפית על המנזר שווה כל רגע. האזור מושך מטפסי צוקים מרחבי קטלוניה כולה ובסופי שבוע ניתן לראות עשרות מהם כשהם תלויים בין שמים וארץ. הטיול הפופולארי ביותר הוא אל המצפור של סנט ז'רוני (Sant Jeroni), במרחק של חצי שעה הליכה מתחנתו העליונה של הפוניקולארסה. מהמצפור, הנמצא בגובה של 1240 מ', נשקפת תצפית מרשימה מהרי הפירנאים ועד לאיים הבלאריים. תצפית מרשימה נוספת נשקפת ממערת סנטה קובה (Santa Cova) שם נתגלה לפי המסורת, פסלה של המדונה השחומה. מהמערה נשקף מראה יפה של עמק ליוברגאט (Llobergat) . במרחק של 20 דקות מתחנת הרכבל העליונה של סנט ז'ואן (Sant Joan) נשקף נוף פנורמי יפה, ובכללו מנזרי המתבודדים (הנטושים) של סאן אונופרה (San Onofre).
המקום נמצא במרחק של כ-60 ק"מ מברצלונה. הגישה הנוחה למנזר היא ממערב לו. נוסעים לLleida-, ממנה פונים ל-Monistol. מעיירה זו מתפתל כביש באורך של כ-20 ק"מ עד למנזר. לאורך דרך הרכב הנוחה נשקפות תצפיות מרשימות. אפשרות נוספת היא לצאת מ-Plaça España ברכבת.
המנזר במבט ממעוף הציפור
ב. קוסטה ברבה (Costa Brava)
זוהי רצועת חוף באורך של 150 ק"מ המשתרעת מבלאנס-(Blanes) הנמצאת 70 ק"מ צפונית לברצלונה ועד ל-Portbou הסמוך לגבול הצרפתי. מקור השם "קוסטה ברבה" = החוף הפראי – שניתן לכל רצועת החוף של פרובינציית ג'ירונה, הוא המתאר המפותל והסלעי של קוו החוף. שלוחות הרי הפירנאים מגיעות לקו המים ממש. לשונות ים כחולות חודרות לתוך היבשה ומפרצים הזעירים שבחיק ההרים תלויים כפרי דייגים זעירים. כל אלו, יחד עם המים הצלולים הוציאו לחוף זה שם עולמי.
אפשר להתחיל את הטיול בבלאנס, על הטיילת היפה שלה והגן הבוטני המרהיב (Marimurta). גנים מרהיבים אלו נשתלו על מצוק המתנשא לגובה רב מעל פני הים. במקום למעלה מ-4000 צמחים, מכל יבשות תבל (למעט אנטארטיקה….). מן השבילים נשקף נוף עוצר נשימה של מפרץ פורקאנרה (Forcanera). מומלץ מאד לבקר ב-Lloret del Mar, הידועה בטיילת המרשימה שלה ובשדרת הדקלים שלאורכה.
זהו מקום יוקרתי המושך לכאן את חוג הסילון. המקום המרהיב ביותר בעיני הוא טוסה דל מאר (Tossa del Mar) אותה כינה מארק שאגאל כ"גן עדן כחול". זהו חוף יפהפה שנשלט על ידי מבצר מרשים ובתוכו עיירה עתיקה. יש להקדיש למקום מספר שעות ואפילו להישאר ללינת לילה. אפשר לעצור לביקור בוילות ובגנים S' Agarð (שם גם נמצא מלון Gavina היוקרתי ביותר בכל האזור). מ-Palamos הפליג הצי הקטלוני לכבוש את סרדיניה. פעם היה בה נמל דייגים, שהפך לנמל יכטות נוצץ. זהו אחד המקומות היקרים בקוסטה בראווה, אם לא היקר שבהם. ב-Cape Roig ישנם גנים בוטניים הבנויים על טראסות מעל הים, מהם נשקף נוף משכר חושים ממש. Tamariu הינו כפר רומנטי להפליא. Cadaques היא עיירה קסומה הבולטת מרחוק בבתיה הלבנים ובגגות הרעפים האדמדמים.
אמפוריאבראבה (Empuriabrava) היא "וונציה" מודרנית שהחלה להיבנות ב-1973 עבור "יכטונרים" עשירים. זוהי למעשה מרינה ענקית, מרושתת בתעלות, שלאורכן נבנו וילות. ניתן לצאת לשייט בתעלות. אפשר לצאת בשייט מאורגן. אפשר גם לשכור סירה. ליידע כללי: השם Empuriabrava הוא שעטנז בין קוסטה ברווה ובין שם היישוב הסמוך אמפוריאס שמקורו יווני ופירושו מרכז קניות.
סנט פרה דה רודס (Sant Pere de Rodes) הוא מנזר מבוצר הבנוי בסגנון ויזיגוטי ומחורבותיו נשקפת תצפית משכרת חושים של ממש. המקום נמצא במרחק של 7 ק"מ מ-El Porto de la Selva ועוד כשעה של הליכה. המנזר נבנה על ידי נזירים בנדקטינים במאה ה-10 והוקפו בחומות מאסיביות ובשני מגדלים. מבין הבניינים שנבזזו במהלך השנים, הכנסייה נשתמרה טוב מכולם.
זוהי אפילו לא רשימה צנועה, אלא רק קצה חוט המאפשר תחילתו של טיול מרתק ומהנה. כדי לראות את כל קטע החוף ולשלב שייט קצר, דרושים לפחות יומיים. אם כי ניתן לעשות מה שעושים מטיילים רבים: נוסעים באוטוסטרדה לג'ירונה וחוזרים אחרי הצהרים לברצלונה דרך הקוסטה ברווה, עד שנגמר היום. הכי נוח לבצע טיול זה ברכב שכור, אם כי אפשר להגיע לכל מקום באוטובוס וברכבת. דרך יעילה ומהירה היא הצטרפות לסיור מאורגן היוצא מברצלונה.
ג. ג'ירונה (Girona)
ג'ירונה (בקסטיליינית "חרונה" Gerona) היא מקום ציורי להפליא ונחשבת לאחת הערים המעניינות בחבל קטלוניה. העיר נמצאת על הכביש המהיר, במרחק של שעה נסיעה מברצלונה חיים בה 93,000 תושבים וההתמצאות בה קלה. ג'ירונה שוכנת במיקום נהדר, על מצוק, מעבר למפגש הנהרות טר (Ter) ואוניאר (Onyar).
מיקומה האסטרטגי קסם לכובשים רבים ומשום כך זכתה לכינוייה "עיר אלף המצורים", או "עיר אלף הכיבושים". חומות ההגנה שלה נהרסו ונבנו פעמים רבות החל מהאיברים, עבור דרך הרומאים וכלה בהתקפות של גדודי נפוליון. בניגוד לערים רבות בספרד, ג'ירונה הינה עיר מדיוויאלית בעלת חזות אירופאית, ללא חותם מוּרי כמעט. העיר מאופיינת בסמטאות צרות, כשעל המרפסות והחלונות מותקנים סורגי ברזל מסולסלים. כדאי מאד לטייל לאורך נהר אוניאר החוצה את העיר, לחצות אותו על הגשרים להולכי הרגל ולצפות בבתים הכתומים הסמוכים לקו המים.
כדאי להקדיש כמה שעות לשוטטות חסרת הכוונה מיוחדת בסמטאות העיר העתיקה (Ciutat Antiga), שחלקם שומרים על קווי המתאר שעוצבו בתקופה הרומית. אין להחמיץ את הקתדרלה, ובה אולם התווך הגוטי הגדול בעולם. עשיר במיוחד הוא חדר האוצר (Tesoro) ובו שמור אוסף יוצא מן הכלל של אמנות דתית.
הקהילה היהודית התרכזה ברובע העתיק שסביב רחוב פורסה (Calle de la Força ונודעה בחכמיה, שלשמם נוסף הכינוי "ג'ירונדי". בג'ירונה נוסד המרכז הראשון ללימודי הקבלה, בראשותו של הרב יצחק סגי נהור, המוכר בכינויו "יצחק העיוור". המרכז הגיע לשיא פריחתו בימי הרמב"ן (ר' משה בן נחמן). העיר, שחכמיה העסקו בחקר הקבלה נודעה גם כמרכז ההתנגדות לרמב"ם ולחשיבה הפילוסופית שייצג.
כדאי לשוטט ברחובות Cundaro ו-San Liorenc. באחרון שוכן מרכז איסאק אל סק (Centro Issac el Cec), המוקדש לתולדות יהודי העיר, וכמובן רח' פורסה ובו בתים עתיקים בהם התגוררו יהודים עד גזירת קנ"א (1391) וגירוש יהודי קטלוניה. המוזיאון הארכיאולוגי שוכן בכנסיית Sant Pere de Galligante. במוזיאון לתולדות יהודי העיר מוצגות מצבות יהודיות, עליהן חקוקות מלים בעברית וכן אבן הפינה של בית הכנסת מהמאה ה-14. המוזיאון, מכון המחקר, הספריה ומרכז ההוראה הצמודים אליו – נפלאים, ומשתלבים עם הסיפור המדהים של גילויו מחדש של הרובע היהודי בגרונה, לפני כשלושה עשורים. חנות הספרים שבמקום יחידה מסוגה בחצי האי, עם הרבה כותרים בהוצאה מקומית ובלעדית.
ד. טרגונה (Taragona)
זוהי עיר החוף המקסימה ב-Costa Dorada ובה שרידים יפהפיים מימי הביניים ובעיקר שרידים רומאיים. חומת העיר המרשימה נבנתה מגושי אבן ענקיים על ידי עמים שהגיעו ממזרח הים התיכון כבר בראשית האלף הראשון לפני הספירה והושלמו במאה ה-III לפנה"ס על ידי משפחת הסקיפיונים (Scipiones – אחד מן המפורסמים במשפחה הזאת היה סקיפיו אפריקנוס).
טאראקונֶנסיס היתה בירתם של הרומאים בחצי האי האיברי.
טאראקונֶנסיס היתה בירתם של הרומאים בחצי האי האיברי.
המונומנטים השמורים ביותר נמצאין מחוץ לעיר: מאוזוליאום סֶנטסייס, אמת המים Las Ferreres, מגדל סקיפיו והשער המונומנטלי של ברה (Arco de Triunfo de Berra). הטיילת הארכיאולוגית (Paseo Arqueologico) שלמרגלות החומה מאפשרת מבט על החומות המשקפות אלפיים שנות היסטוריה. כדי לבקר גם בשרידי האמפיתאטרון.
ה. פורטו אדוונטורה (Porto Adventura)
פורטו אדוונטורה הוא פארק שעשועים יפהפה, הנמצא כ-10 ק"מ דרומית לטרגונה. לנוסעים עם ילדים אין להחמיצו. זהו פארק ענק בו ערוכים מתקני השעשועים לפי נושאים (המערב הפרוע, אוקייניה, המזרח הרחוק). בשעות קבועות מתקיימות הופעות. הפארק פתוח בשעות 10:00-24:00. תמורת כרטיס לא זול (כ-30 אירו), אפשר להינות מכל המתקנים והמופעים ללא הגבלה. לפארק צמוד פארק מים אטרקטיבי. ניתן לרכוש כרטיס משולב (ליומיים, או שלושה).
ו. פיגראס
פיגארס (Figueras), בירתו של מחוז אמפורדה עילית (Alt-Emporda) היא מרכז עסקים על הדרך המסחרית בשין ספרד לצרפת. נמצאת כשלושת רבעי שעה נסיעה באוטוסטרדה לכיוון צפון. האטרקציה העיקרית ואולי היחידה במקום היא מוזיאון סלבדור דאלי (Teatro-Museu Dali), האמן הסוריאליסטי הידוע.
קטלוניה הינה מקום עיצובם של האומנים המודרניים בספרד. קיים קשר בין הבדלנות הקטלונית המלווה בתחושת הקיפוח של תושביה, על שהחמיצו את ההיסטוריה שלהם, לבין העובדה שדווקא כאן התפתחה תנועת ה'מודרניסמו' באומנות, התשובה לסגנון הנאו קלאסי שרווח בספרד של המאה ה-19. [בברצלונה מבקרים במוזיאונים של פיקסו ומירו, וביצירות הארכיטקטוניות של אנטוניו גאודי. סלבדור דאלי (1989-1904) משלים את התמונה]. דאלי עצמו עיצב את המוזיאון כך שלא יראה כמוזיאון רגיל אלא כאובייקט סוריאליסטי ענק. המוזיאון ממוקם במבנה התיאטרון העירוני לשעבר, שנבנה ב-1850, נשרף במלחמת האזרחים ושוקם ב-1966. דאלי הוסיף לו כיפת זכוכית ענקית ופאטיו נרחב וקישט כל פינה בחפצים הזויים.
מוזיאון זה מציג עולם של קפריזות וגחמות העשוי להלך קסם על הצופה או לעורר בו דחייה, אך בשום פנים לא ישאיר אותו אדיש. מול המוזיאון בית קפה ומסעדת מזון מהיר.
מוזיאון סלבדור דאלי
אפשר להמשיך כשלושת רבעי שעה נוספת, עד לעיירת הגבול פורט בו (Port Bou), אל בית הקברות שלה, שם יצר האמן דני קרוון, מחווה אדריכלי מרתק לפילוסוף היהודי וולטר בנימין.
מפיגרס מתחיל למעשה טיול בהרי הפירינאים של קטלוניה (ראה מאמר: טיול בצפון ספרד). מומלץ לנסוע בכביש מס' 260, מערבה, לביקור בעיירה העתיקה (Bessalu).
זוהי עיירה קטנה וקסומה, הבנויה בסגנון מדיווילי ובה גשר רומי מבוצר, כנסיית סנט פרה הרומנסקית ורובע יהודי עתיק, עם מקווה ימי-ביניימי ושרידי בית כנסת שנחשפו בראשית שנות האלפיים. העיר יושבת על האוטוסטרדה הרומאית Via Augusra, שלא השתנתה הרבה מזה שנות אלפיים, חוצה את גירונה, ומאוחר יותר, את ברצלונה – ומגיעה לדרום ספרד.
החוזרים לברצלונה ייטיבו לעשות אם יעצרו לביקור ושייט באגם בינולאס (Banyoles) ומשם ללינה נוספת בג'ירונה, או לברצלונה.
איך התמונה האחרונה קשורה לכתבה?
היא לא אבל העיקר הוא לדחוף תמונות של נשים ערומות
לדעתי, תמונת הנשים העירומות אינה מנותקת מהקשרה. היא חלק מהנוף באזור, אבל מכיון שזה מפריע, אוריד את התמונה
לא שאיכפת לי, התמונה האחרונה יפה. אבל עדיין לא הורדת אותה
הורדתי
גילי, תודה על הכתבה הזו, כמו גם כתבות רבות אחרות, שמהן למדתי רבות, דברים שלא מופיעים בספרות הרגילה. חבל שיש א(נשים), שבוחרים להתייחס לטפל ולא לעיקר, או שמעבר לביקורת, אינם יודעים לפרגן.
חן חן. תודה לפרגון
אם יש לי להקדיש רק יום אחד מחוץ לעיר אז- מונסרט או גירונה ובסלו?
לדעתי, מונסראט
שלום גילי,
כתבה מעניינת שכיף לקרוא… מס' שאלות מניסיונך:
1. סוף אוקטובר תחילת נובמבר – מתלבט בין טוסקנה לברצלונה והסביבה
2. 7 ימי טיול – איך היית מציע לחלק את הימים/לילות בין ברצלונה לסביבה שבחוץ, היכן מומלץ ללון מחוץ לברצלונה במידה ואתה מכוון למס' לילות מתוך הנ"ל…
תודה,
רפי
שני האזורים גבוליים מבחינת מזג האוויר
גילי שלום. אני נוסע לברצלונה ב17 למרץ . נשאר מספר ימים בעיר וצופה במשחק נגד ולנסיה . רוצה לטייל עוד שלושה ימים מצפון לברצלונה לכיוון הפירנאים. בהנחה שיש לי 3 לילות וביום הרביעי עליי לחזור אחהצ לברצלונה עד כמה רחוק בפירינאים אני יכול ליסוע? האם התקופה הזאת בשנה אמורה להשפיע על בחירת נתיב הטיול?
תודה
אלון
מארס – מוקדם מדי עבור הפירינאים
שלום
שלום גיל
ראשית תודה על האינפורמציה, אני מגיע ל 4 עד 5 ימים לברצלונה,
איזה טיולים מקומיים כדאי לקחת בקבוצה, ואיך אני מגיע לחברה שמוציאה טיולים בעברית ???
תודה מראש
אבי
שווה לתאם פגישת יעוץ
הי גילי. אני מעוניין לטייל בין יום לשניים מחוץ לברצלונה, רצוי למקום בטבע, הכולל טיול רגלי של 4-5 שעות. האם יש לך מקום מומלץ?
תודה רבה!
מונסראאט יכול להתאים
גילי שלום,
אנחנו מגיעים לברצלונה באמצע ספטמבר. מחפשים רעיון ליום טיול טבע עם מסלול של כמה שעות מחוץ לברצלונה חוץ מהמונטסארט. משהו שנגיש בתחבורה ציבורית.
תודה
לכיוון קוסטה ברבה
גילי שלום!
אנחנו חושבים לנסוע בתחילת נובמבר לעשרה ימים לברצלונה ואז לוולנסיה עם שני ילדים (שנה וארבע). יש מקומות מעניינים לעצור בהם בדרך? או מסלולים להליכה בטבע באזור? תודה!
מדובר בתשובה ארוכה. ניתן לתאם פגישת יעוץ, או לעבוד עם מדריך "מישליין". בהצלחה
היי גילי
מה היית ממליץ למסלול של יומיים בפירנאים מברסה??
זה מעט מדי. הייתי מתרכ זקוסטה ברבה ובמזרח קטלוניה ודוחה את הפירינאים לפעם אחרת
גילי שלום
אני מחפש מדריך בעברית לסיור של חצי יום בחירונה באוקטובר – יש המלצה?
צר לי, איני מכיר
גילי שלום,
אנחנו נוסעים לברצלונה באמצע דצמבר. האם טיול למונסראט מתאים או שקר מדי?
קר אבל אפשר
הי גילי
אם אני צריכה להחליט בין ביקור בגירונה או סרגוסה מה היית ממליץ?
ג'ירונה
אפשר לשלב ברצלונה ומדריד תחילת ספטמבר 2018
או רק ברצלונה בלבד ??.
תלוי כמה זמן עומד לרשותך ברצלונה שווה לפחות 4 ימים. אם נוסיף את מונסרט ואת חירונה, אנחנו כבר בשבוע ימים
הי גיל אנחנו פה מחר נוסעים לחירונה גם למוזאן דאלי מעוננים לטייל במונצרט נשאר לנו ששי ראשון פנוי גם שבת אבל מכננים שבת לקוסטה יש לך משהו לציע תחזור אלי 0536777887 ברוצאפ
ביום ראשון למונסראט. שבת, ללורט דל מאר
הי גילי, תודה על הכתבה המצויינת ובכלל האתר. אנחנו נוסעים באפריל ומתכוונים לטייל באזור כארבעה ימים. האם אפשרי כבר לטייל בפירנאים ? האם יש המלצות טובות על אזורים בכיוון דרום או מערב לברצלונה ? תודה רבה.
אפריל מוקדם מדי עבור הפירינאים. אפשר לנסוע לג'ירונה, פיגראס, בסאלו וכדומה
שלום
מעוניין בטיול לפירינאים ל 3 אנשים בתחילת אוגוסט.
אשמח לפרטים
דרור
הנך מוזמן לתאם פגישת ייעוץ ותכנון
מעוניין במסלולי הליכה בטבע מחוץ לברצלונה, מה האפשרויות
באזור מונסראט. חצי יום. מעבר לכך, יש להרחיק לפירינאים
מבקשת עזרתך לדעת מי מטייל מברצלונה למונטסרט בימים שישי או שבת ? אנגלית או עברית , 2 אנשים ,רגולר
תודה רבה נורית
אין לי מושג. מצטער.
לצערי, אין לי מושג
בסוף דצמבר יום טיול אחד מחוץ לברצלונה מה היעד המועדף ?
תחבורה עדיפה ? השכרת רכב או אפשרות אחרת ?
תודה
מונסראאט. אפשר בסיור מאורגן