אל עומק דרך המשי בטורקיסטאן המזרחית
(19 ימים / 16 לילות) יציאה : 27.08.17 חזרה : 14.09.17
בהדרכת גילי חסקין בביצוע שביל הדרקון
[styled_box title="" color="gray"]דרך המשי. די בכוחן של שתי מילים קטנות ותמימות אלו כדי להצית את דמיונם השופע של מיליוני בני האדם בכל העולם. משך מאות שנים נמשכו ארכיאולוגים, סוחרים, פוליטיקאים, חובבי הרפתקה ומטיילים אל האזור האדיר והעשיר של מרכז אסיה, בעקבות אגדות דרך המשי. שיירות גמלים עמוסות בכל טוב החונות בנאות מדבר, בצל דיונות מיתמרות, סוחרים בלבוש ססגוני ובתלבושות מגוונות העושים את דרכם אל רחובות ערי נאות המדבר השוקקים. שיירות סוסים המשרגות את שריריהן במאמץ נשגב להעפיל אל ראש מעברי ההרים בלב סופות שלגים, מדבריות, הרים נישאים, אנשי דת ונזירים, תנועה מתמדת של שינוי, גיוון ותחלופה בלתי פוסקת של תרבויות ונופים – זאת היא התחושה של דרך המשי, וזו היא התחושה הרומנטית שטיול לדרך המשי נוסך במטייל.
דרך המשי היא גם כור ההיתוך ודרך הנדידה של האמונות הגדולות, שעשו את דרכן בין יבשות ממדינה למדינה, תוך שהן משפיעות על האמונות המקומיות, ומושפעות מהן באותה מידה. דתות כמו בודהיזם, מניכאיזם, זורואסטריה ואיסלאם, כמו גם נצרות נסטוריאנית, יהדות ודתות סיניות עשו את דרכן ממזרח למערב, תוך שהן משאירות מאחוריהן אנדרטאות בדמות ציורים, פסלים, ניקבות חצובות ומצוירות, ציורי קיר, פיסול בתוך הרים וכו'. יותר מכל מקום אחר דרך המשי, מסלול זה מייצג את ריבוי הדתות והאמונות האופייני לאזור זה. במסלול המוצע לפניכם תמצאו מנזרים טיבטיים, מערות בודהיסטיות מצוירות ומפוסלות, מצודות סיניות בלב המדבר, מסגדים אויגוריים, אוזבקיים וקירגיזיים, בתי קברות מוסלמיים ועוד.
דרך המשי היא גם מקום מפגש אתני, מקום שבו שבטי נוודים התערבבו ביושבי ערים ונאות מדבר שספגו השפעות, תוך שהשפיעו בעצמם על המנהגים, הלבוש והתרבות המקומית. במסלול זה של דרך המשי נעבור דרך סינים, מוסלמים HUI הייחודיים רק לאזור זה, שמוצאם ממונגוליה. כמו כן נבוא במגע עם האויגורים יושבי המדבריות, ואנשי ההרים הקזאחים, הטג'יקים, הקירגיזים, האוזבקים והאפגאנים. בשוק יום א' בקשגאר נוכל לראות את כולם מתערבבים זה בזה, ובנסיעות להרים נוכל לראות את הטג'יקים והקירגיזים, כפי שחיים באהלים שלהם בהרים. בדרך החוצה את "ההרים השמימיים" נוכל לצפות ואף להתארח באחד האהלים הללו.
מסלול זה הוא גם המסלול המאפשר יותר מכל מסלול אחר, להתעמק בהיסטוריה של דרך המשי, בדרך התהוותה, ובחשיבותה לתרבות העולמית. בסיורנו בין האתרים הבודהיסטיים למוסלמיים, נוכל ללמוד על החשיבות של התנועה התרבותית והאינטראקציה התרבותית לאורך דרך המשי. נוכל ללמוד על ההיסטוריה הפוליטית של דרך המשי, לשמוע סיפורי הווי מחיי השיירות והסוחרים, וסיפורים על מגלי העולם שפשטו על האתרים של דרך המשי בתקווה לדלות אוצרות מערי המדבר האקזוטיות. נלמד על היווצרותה של דרך המשי, על הגיבורים הגדולים שלה, החל מג'אנג ציאן, דרך שואן זאנג, פא סיין, דרך מרקו פולו, ועד לאוריאל סטיין, סוון הדין ופרדיננד פון לה-קוק.
מסלול מיוחד זה מכיל את אתריה הקלאסיים של דרך המשי, כמו המצודה בג'יא יו גואן והמערות הבודהיסטיות של דונחואנג, ואת נאות המדבר טורפאן קשגאר ואורומצ'י, אך מכיל בתוכו אתרים שזה עתה נפתחו לתיירות עבור המטייל הישראלי, וזו לו ההזדמנות הראשונה לחוותם. מכרי הדשא האינסופיים של באיאנבולאק, מעברי ההרים האדירים בואכה קוצ'ה וטשקורגאן, מושבות הנוודים הקירגיזיים והקזאחים – כל אלו מוצגים בפעם הראשונה בפני המטייל הישראלי, במסלול שאין לו אח ורע בעולם כולו.
[/styled_box]
'מצגת דרך המשי מ- 2015 חלק ב
יום 1-2 – 27-28.8 – טיסה לבייג'ינג (Beijing) והמשך לאורומצ'י (Urumqi) וטורפאן (Turpan)
נצא בטיסה ישירה מתל אביב לבירת סין, העיר בייג'ינג (Beijing). בהגעה לבייג'ינג נעבור לטיסת הפנים שתיקח אותנו לעיר אורומצ'י (Urumqi), בירת חבל שינג'יאנג (Xinjiang). בהגעה לאורומצ'י נצא בנסיעת רכבת מהירה אל אחת מנאות המדבר החשובות ביותר של "דרך המשי" לתולדותיה, היא טורפאן (Turpan). בהגעה לטורפאן נצא ראשית אל המלון להתארגנות ומנוחה. אחר הצהרים המאוחרים נעשה את דרכנו אל שרידי ממלכת ג'יאו חה (Jiaohe), עיר עתיקה שחורבותיה הקסומים מספרים את סיפורה של טורפאן העתיקה. נסיים בארוחת ערב ונשוב למלון.
לינה בטורפאן במלון Twin Cities (מלון ברמת 5 כוכבים) או זהה ברמה
יום 3 – 29.8 – טורפאן (Turpan)
נאת המדבר של טורפאן שימשה מאז ימי קדם מעין גשר שבין התרבות הסינית ממזרח לתרבויות העשירות של מרכז אסיה במערב. כמרכז שיירות גדול, טורפאן הייתה מהגדולות והחשובות בנאות המדבר של דרך המשי, ואתר ראוי לפתוח בו את הסיור שלנו על דרך זו.
בהגעה לטורפאן נצא תחילה אל אזור ההרים הבוערים (Huoyanshan), הרי אבן חול המזכירים להבות אש, ואחד מנושאי הסיפור הסיני "המסע למערב". נצא להליכה קצרה בלב הנוף המדברי, ונשוב משם למרכז נאת המדבר. נמשיך לביקור באתר המנציח את אחד הפרויקטים האדירים ביותר של דרך המשי לתולדותיה, מפעל ההשקיה העצום שבהקמתו החלו בני טורפאן לפני כ-2,200 שנים. אורכו של מפעל ההשקיה, המכונה קארז (Karez), עמד בשיא תפארתו על יותר מ-5,000 ק"מ. לאחר ארוחת הצהריים נתכנס למנוחה בצל החום הכבד של צהרי היום בטורפאן. בשעות אחר הצהריים נצא למסע בין הכרמים של הכפרים הנושקים למרכז טורפאן, ואל המסגד עליו חולש אמין מינארט (Sugongta), המבנה הידוע ביותר בטורפאן, ומהידועים ביותר בדרך המשי. ביציאה מהמסגד נצא בהליכה דרך הכפרים המקיפים את המסגד על שפעת הגפנים ותעלות המים, מסגדיהם ובתי הקברות המגוונים שלהם.
לינה בטורפאן
יום 4 – 30.8 – מטורפאן (Turpan) לאורומצ'י (Urumqi) ולדושנזי (Dushanzi)
בבוקר נשוב ברכבת המהירה לאורומצ'י, שם נעלה על שיירת הג'יפים שלנו, עימה נחדור ללב אזורי ההרים השמימיים (Tianshan), מרכסי ההרים הגבוהים והיפים בעולם. ניסע בדרך שזה עתה נפתחה, הנוסעת למרגלות ההרים בינות למושבות עם הנוודים הקזאחים (Kashgar), שהיורטות שלהם מנקדות את צלעות ההרים המוריקות. נעבור מנופים של כרי דשא מוריקים, פסגות הרי שלג מבהיקות ונופים של אדמה אדומה עד שנגיע לתחנה שלנו לערב זה, עיירת הנפט הגדולה דושאנזי (Dushanzi), בה נעשה את הלילה.
לינה בדושנזי במלון Aoyitage (מלון 5 כוכבים) או זהה ברמה
יום 5 – 31.8 – מדושנזי (Dushanzi) לבאיאנבולאק (Bayanbulak)
בבוקר נצא לדרך החוצה את ההרים השמימיים (Tianshan) דרומה, בואכה אזורי המחייה המונגוליים, בה נפגוש את העם הקזאחי (Kazakh). נעפיל תחילה אל רכס בורו חורו (Borokhoro) דרך מעברי הרים נישאים עוצרי נשימה, לאורכה מפוזרים מאהלי הקזאחים, ואל הפנורמות העצומות של רכס אבלאי (Abelai) עד שנרד בהדרגה אל צדו השני של הרכס. הנוף ישתנה, וההרים המיוערים יפנו את מקומם למרבצי עשב אינסופיים, הנמתחים מאופק לאופק למרגלות הרי השלג הנישאים. אלו הם מישורי העשב של באיאנבולאק (Bayinbulak), שם נעשה את ביתנו ביומיים הקרובים. בהגעה לבאיאנבולאק נצא לסיור קצר בעיירה ולארוחת ערב.
לינה בבאיאנבולאק במלון Bai Tian E (מלון 3 כוכבים) או זהה ברמה
יום 6 – 1.9 – באיאנבולאק (Bayinbulak)
ביום זה נצא בדרך מיוחדת במינה שנפתחה לכלי רכב לא מזמן, בה יכלו לעבור רק רכבי שטח. נעבור דרך מאהלי הנוודים המונגולים אל כרי הדשא האדירים של באיאנבולאק ובמישורים הגדולים המונחים למרגלות רכס ההאלקה האדיר. נבקר ביורטות המונגוליות, שם נלמד על סיפור הגעתם המופלא של המונגולים לאזור. נמשיך בדרך ההררית אל הכניסה האחורית של כרי הדשא של באיאנבולאק, עד שנגיע לנקודת התצפית המשקיפה על אחד המראות המרהיבים בדרך המשי, תשעת העיקולים ושמונה עשר הפיתולים, ששימשה כאתר הצילומים לסרט "מונגול" על חייו של ג'ינגיס חאן. נשוב לעיירה באיאנבולאק לארוחת ערב ולינה.
לינה בבאיאנבולאק
יום 7 – 2.9 – מבאיאנבולאק (Bayinbulak) לקוצ'ה (Kuqa) ורכבת לקשגאר (Kashgar)
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה בג'יפים בדרך מרהיבה, נחצה את רכס האלקה (Halke) של ההרים השמימיים (Tianshan). נעפיל דרך רכסי הרים נשגבים, אגמי מים ושאר נופים מגוונים אל מדבר האבן הצבעוני למרגלותיהם. ניכנס בהליכה אל תוך הקניון המסתורי הגדול של ההרים השמימיים (Tianshan Shenqi Da Xiagu), ממנו נמשיך ונחצה את עמק מי המלח (Yanshuigou). יום של סדרת נופים המשתנים בתדירות, שנדמה כי אין אפשרות כלל שיתקיימו בסמיכות כה רבה. לקראת הערב נגיע אל יעדנו הבא קוצ'ה (Kuqa), אחת מנאות המדבר העיקריות של דרך המשי הצפונית. בהגעה נצא למלון לארוחת ערב, להתארגנות במלון ונעשה את דרכנו לתחנת הרכבת, שם נעלה על רכבת שתביא אותנו אל יעדנו הבא, נאת המדבר קשגאר (Kashgar).
התארגנות בקוצ'ה במלון Lidu (מלון 4 כוכבים) או זהה ברמה
לינה ברכבת בתאי שינה במחלקת "שינה רך" (4 נוסעים בתא – המחלקה הטובה ביותר)
יום 8 – 3.9 – קשגאר (Kashgar)
בשעת בוקר מאוחרת נגיע אל קשגאר (Kashgar), אחת מנאות המדבר החשובות ביותר של דרך המשי לדורותיה. בהגעה לקשגאר נצא אל שוק הבהמות הגדול של קשגאר, המרכז אליו את כל המוכרים והקונים של בהמות העבודה והמרעה מהכפרים סביב קשגאר. נסתובב בין דוכני האוכל, שווקי הבהמות והאביזרים הפזורים במרחב הגדול, ונעקוב אחר העסקאות הנרקמות, המשמרות מסורות של מיקוח וניהול משא ומתן שלא ראו שינוי זה מאות שנים. משם נצא אל השוק הגדול של יום א' בקשגאר, המרכז אליו אלפי סוחרים וקניינים מכל רחבי מרכז אסיה ורחבי חבל שינג'יאנג, הבאים למכור ולקנות מבחר של תוצרת מקומית, בהם שטיחים, שמיכות, עבודות יד ומכל הבא ליד.. נבקר באתריה השונים של קשגאר, ונשוב למלון.
לינה בקשגאר במלון Radisson Blu (מלון 5 כוכבים) או זהה ברמה.
יום 9 – 4.9 – מקשגאר (Kashgar) לטשקורגן (Taxkorgan)
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה על הדרך המחברת את קשגאר עם איסלמאבאד, הידועה בכינויה כביש הקרקוראם (Karakoram Highway), אחת הדרכים היפות והמסעירות בעולם כולו. נצא מנאת המדבר אל ההרים הצבעוניים המפרידים בין מדבר הטקלימאקאן לרכס הפאמיר האדיר. נעפיל בהדרגה עד שנגיע אל נופי ההוד של אגם המשולשים (Bulun Kul), ממנו נמשיך אל אגם קארקול (Karkul), המונח למרגלות פסגות המוצטאגאטא (Mutztagata) ופסגת הקונגור (Kongur), המתנשאים לגבהים של מעל 7,500 מ'. נמשיך ונעפיל עד למעבר ההרים המפריד בין נחלת העם הקירגיזי למחוז האוטונומי של בני העם הטג'יקי של טשקורגן (Taxkorgan). בהגעה לטשקורגן נעלה אל מצודת האבן (Taxkorgan), תחנת מסחר, אירוח והגנת שיירות ששימשה כאחד מאתרי הצילומים הראשיים של הסרט "רודף העפיפונים". נרד אל כרי הדשא בהם רועים הטג'יקים את עדרי הכבשים והפרות שלהם. משם נמשיך אל רחובות השוק, בהם נפגוש מקרוב את בני העם הטג'יקי.
לינה בטשקורגאן במלון Crown Inn (מלון 3 כוכבים) הטוב באזור
יום 10 – 5.9 – מטשקורגן (Taxkorgan) לקשגאר (Kashgar)
יום של סיורים בטשקורגן. לאחר ארוחת הבוקר נצא לביקור בבית אחת המשפחות הטג'יקיות, שם נלמד על אורחות חייהם המיוחדים של בני עם הטג'יק. נמשיך בסיורים באזור, ונצא חזרה בדרכנו הארוכה לכיוון קשגאר. נעצור לתצפיות על הנוף המשתנה תמידית עם מזג האוויר ושעות היום המתחלפות. בהגעה לקשגאר נצא לסיור ברחובות השוק התוססים שלה המתעוררים לחיים בשעות הערב, בתזזית האופיינית לעיר שהמסחר זורם בעורקי תושביה זה אלפי שנים. נעבור ברחוב בעלי המלאכה (Handicrafts Street), ששימש כאתר הצילומים של הסרט "רודף העפיפונים", דרך יצרני הכובעים, מוכרי התבלינים ורחבות המגורים שבעיר העתיקה. נמשיך דרך הסמטאות ההומות עד שנגיע לרחבת מסגד אידקא (Idqa Mosque), המושך אליו מתפללים מכל רחבי מרכז אסיה הגדול והחשוב באזור זה. נצא לסיור ברחובות המגורים של אחת השכונות האויגוריות בנאת המדבר ונתארח בבתי המקומיים. נמשיך אל שדה התעופה, ממנו נצא בטיסה לעיר אורומצ'י (Urumqi), שם נעשה את הלילה.
לינה באורומצ'י במלון Yindu (מלון 5 כוכבים) או זהה ברמה
יום 11 – 6.9 – מאורומצ'י (Urumqi) לדונחואנג (Dunhuang)
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור במוזיאון המחוזי (Xinjiang Museum), המכיל כמה מהממצאים המפתיעים והחשובים ביותר של כל דרך המשי לדורותיה. בתום הסיור נצא לתחנת הרכבת לנסיעה ברכבת מהירה שתיקח אותנו ליעדנו הבא, נאת המדבר הגדולה והחשובה ביותר של מדבר הגובי, דונחואנג (Dunhuang). בהגעה לדונחואנג נצא לסיור ראשוני בנאת המדבר, משם נמשיך לארוחת ערב ולמלון ללינה.
לינה במלון Dunhuang Shanzhuang (מלון 4-5 כוכבים) או זהה ברמה
יום 12 – 7.9 – דונחואנג (Dunhuang)
החל מהמאה השנייה לפני הספירה הפכה דונחואנג, קסם של נאת מדבר אדירת ממדים בלב מדבר הגובי, לתחנה החשובה ביותר בכל דרך המשי. עשרות פולשים, שליטים ואצילים מקומיים שלטו בה לחילופין משך מאות שנים. כל אחד מהם הביא עמו את השפעותיו התרבותיות, המונצחות על גבי קירות מערות מוגאו (Mogao Ku), המכילות למעלה מ-42,000 מטרים רבועים של יצירות ציוריות ופיסוליות, הממחישות יותר מכל מקום אחר את תנועת התרבויות הגדולה בדרכי המסחר בעת העתיקה. במערות אלו ציירו אמנים בודהיסטיים במימון סוחרים עשירים אלפי ציורי קיר, שנשתמרו על ידי אוויר המדבר היבש והעובדה שהן היו סגורות ולא ידועות לעולם החיצון עד המאה התשע-עשרה. מערות מוגאו הן העדות המרשימה ביותר לשילוב התרבויות ב"דרך המשי" ולהשפעה ההדדית ביניהן. יותר מכל אתר אחר בעולם, מערות מוגאו מייצגות את הרוח החיה של "דרך המשי", שכולה תנועה, שילוב ומיזוג תרבויות. נשוב למלון למנוחה במידה ויאפשר הזמן. לקראת ערב נצא למקום בו המדבר פוגש את נווה המדבר, במקום בו מתרוממות דיונות ענקיות בגבהים הנעים בין 150-260 מ', הישר מתוך המטעים והשדות של דונחואנג. נסיים בארוחת ערב, לאחריה למלון ללינה.
לינה בדונחואנג
יום 13 – 8.9 – מדונחואנג (Dunhuang) לג'אנג יה (Zhangye)
על צומת הדרכים החשובה שבין סין, מונגוליה וטיבט נמצאת נאת המדבר ג'אנג יה (Zhanhgye), מהתחנות החשובות על דרך המשי. עם ההגעה נצא לסיור במקדש הבודהא השוכב (Wofosi) הגדול ביותר בכל סין ובמקדש הסובב אותו. אחר הצהריים נצא אל אחד מפלאי הטבע המיוחדים של דרך המשי, הדאן שייא (Danxia), שכבות אבן חול צבעונית המונחות זו על גבי זו, מהמראות היפים בכל דרך המשי. נלון בסמוך לדאן שייא.
לינה בדאן שייא במלון Shenghua Culture Hotel (מלון 3 כוכבים) או זהה ברמה
יום 14 – 9.9 – מג'אנג יה (Zhangye)
נשכים עם שחר לצפות בזריחה העולה על קניון הקרח (Binggou), בו נופי הוד של אבן חול אדומה שתהליכי שחיקה ארוכים עיצבו אותה כארמונות חול אדירים, מראה עוצר נשימה בעיקר בשעות הזריחה. משם נמשיך לסיור במקדש פרסת הסוס (Matisi) ומקדש הבודהא הגדול (Dafosi), הבודהא השוכב הגדול בסין. משם נצא בנסיעת רכבת מהירה אל העיר לנג'ואו (Lanzhou), ממנה נמשיך למלון שלנו השוכן סמוך לגדות הנהר הצהוב.
לינה במלון Yongjing Grand (מלון 4 כוכבים) או זהה ברמה
יום 15 – 10.9 – מלינשייא (Linxia) לבינגלינגסי (Binglingsi) ולשיאחה (Xiahe)
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה קצרה אל מעגן הסירות, ממנו נצא בשיט אל אוסף המערות הבודהיסטיות בינגלינג (Binglingsi), אליו נגיע לאחר כארבעים דקות. במערות אלו נמצא דוגמאות מופלאות להתפתחות הפיסול הסיני במאות ה-5 עד ה-7, כל זה על רקע הנוף המרשים של צוקי אבן החול של בינג לינג. נמשיך בנסיעה אל העיירה הגדולה והחשובה ביותר בחלק זה של טיבט – העיירה שיאחה (Xiahe), ביתו של המנזר השישי בחשיבותו בטיבט כולה, מנזר לברנג (Labrang), המכיל למעלה מ-2,500 נזירים פעילים. נסיים בארוחת ערב ונסע למלון למנוחה.
לינה בשיאחה במלון Labrang Civil Aviation Hotel (מלון 3-4 כוכבים) או זהה ברמה
יום 16 – 11.9 – משיאחה (Xiahe) לטונגרן (Tongren)
לאחר ארוחת הבוקר נצא לביקור במנזר האדיר לברנג (Labrang) וברחובות השוק ההומים הצמודים אליו. נבקר באולמות הנזירים, ננסה לתפוס את אחת מתפילות הבוקר של הנזירים, ונעלה עם מאות עולי הרגל אל החומה המקיפה את המנזר, שכולה גלגלי תפילה אותם מסובבים המאמינים באמונה עזה. משם נמשיך בנסיעה דרך כרי הדשא של גאן דזייה (Ganjia), מקום מושבם של הרועים הנוודים הטיבטים. נגלוש מכרי הדשא אל העיירה טונגרן (Tongren). בדרכנו נבקר במנזר חשוב, שאינו עוד מנזר רגיל אלא האקדמיה החשובה ביותר במזרח טיבט לציורי טאנגקה, מנזר וו טון (Wutun). משם נמשיך אל העיירה טונגרן, שם נצא למלון ולסיור קצר בעיירה.
לינה בטונגרן במלוןHotel Regong (מלון 3 כוכבים) הטוב באזור
יום 17 – 12.9 – מטונגרן (Tongren) לשינינג (Xining) וטיסה לבייג'ינג (Beijing)
לאחר ארוחת הבוקר נצא לביקור במנזר לונג וו (Longwu), הגדול והחשוב במנזרי הסביבה, בו למעלה מ-1,000 נזירים. מנזר זה מוקף ברחובות שוק בהם נוכל למצוא את הטיבטים קונים תשמישי קדושה ומוצרי יום-יום באווירה שנשתמרה שנים רבות. בתום הסיור נצא בנסיעה לעיר שינינג (Xining), ממנה נצא בטיסה לבייג'ינג (Beijing), אליה נגיע בשעת לילה מאוחרת.
לינה בבייג'ינג במלון סמוך לשדה התעופה
יום 18-19 – 13-14.9 – בייג'ינג (Beijing) וטיסה ארצה
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה של כשעתיים אל קטע לא ידוע ואותנטי של החומה הסינית. נשוב בנסיעה לעיר בייג'ינג, שם נצא לקניות באחד משווקי הזיופים הידועים של העיר, ונמשיך לארוחת ערב ומסיבת סיום ברחוב הבילויים הסוער ביותר בעיר. בתום ארוחת הערב נצא לשדה התעופה לטיסה שתביא אותנו ארצה בבוקר יום המחרת.
המחיר לאדם בחדר זוגי בקבוצה של 20 נוסעים ומעלה: 5,585$*
*במידה ויהיה מספר הנוסעים בקבוצה קטן מ-20 נוסעים, תחול תוספת למחיר הטיול בשיעור של 265 דולר לאדם
תוספת ליחיד בחדר: 965$
המחיר כולל:
§ טיסה בינלאומית לסין בקו תל-אביב–אורומצ'י // לנג'ואו-תל-אביב
§ מסי נמל ותוספות דלק נכון לתאריך הוצאת הצעה זו
§ טיסות פנימיות כמפורט בתכנית, כולל מסי נמל ותוספות דלק נכון לתאריך הוצאת הצעה זו
§ נסיעה ברכבת מהירה בקו אורומצ'י – דונחואנג // דונחואנג – ג'אנג יה // ג'אנג יה – לנג'ואו
§ לינה במלונות כמפורט בתכנית או זהים ברמה על בסיס לינה וארוחת בוקר במלון
§ פנסיון מלא, על בסיס ארוחת צהרים קלה וארוחת ערב מלאה
§ שתייה בארוחות, לרבות משקאות קלים, בירה (במסעדות לא מוסלמיות) ומים מינרליים
§ כל האתרים שבתכנית, לרבות דמי כניסה
§ כל המופעים שבתכנית, לרבות דמי כניסה
§ נסיעה ברכב ממוזג
§ מדריך ישראלי – גילי חסקין
§ נסיעה בג'יפים מיום 2.9 – 30.8
§ טיפים לנותני השירותים
§ ערכות שמע אישיות
§ כסאות במערות מוגאו בדונחואנג
§ מופע מוזיקה אויגורית בקשגאר
§ אירוח ביתי בקשגאר
§ מסלול "סובב אגם" בבאיאנבולאק
§ סיור כפרים מיוחד בטורפאן
§ אירוע ערב בדיונה פרטית בדונחואנג
§ אירוח כפרי בדאן שייא
לרישום באמצעות טופס הרשמה מקוון בלינק
: http://dragonpath.com/דרך-המשי-27-8-20…-גילי-חסקין-1728/
הסיורים המיוחדים והייחודיים של "שביל הדרקון" בדרך המשי :
אירוח ביתי וערב מיוחד בקשגאר
קשגאר היא אחת מנאות המדבר החשובות ביותר על "דרך המשי" ההיסטורית. במהלך אלפי השנים האחרונות התיישבו בה עמים רבים, עברו בה דתות ואמונות רבות והתפתחה בה תרבות המשלבת השפעות גלובליות וסגנונות מקומיים מקוריים בתחום האמנות והתרבות, האוכל והלבוש. החל מהמאה ה-9 התיישבו באזור בני העם האויגורי (Uyghur) וקבעו במקום את ביתם. עם הזמן הם פיתחו את תרבותם המיוחדת והעשירה, עליה אנו במערב לא יודעים כמעט כלום.
רוב התיירים המגיעים לקשגאר "זוכים" מדי פעם למופעים "אותנטיים" שאינם אלא מופעים לתיירים, חפים מכל אותנטיות, מופעים שנרקחו על ידי השלטון הסיני כדי לעשות קופה על חשבון תיירים תמימים. במשך 15 השנים האחרונות עמלים יונתן גלובמן, מנכ"ל "שביל הדרקון" וחברו הקרוב עבדול קאיום, בן המקום, על פיתוח של ערב תרבות אותנטי לחלוטין בבית אויגורי מסורתי, אירוח בביתה של אחותו של עבדול. ערב קסום שנחרט בזיכרונם של המטיילים כאחד משיאי הטיול בדרך המשי.
בבית של אחותו של עבדול אנו זוכים לאירוח של מלכים. בבית ששופץ ברובו על ידי "שביל הדרקון", לרבות רכישת מזגנים, כדי לאפשר לנו ליהנות מהבית ללא צורך להתמודד עם החום של נאת המדבר. נזכה לאירוח שתחילתו באירוע מוזיקאלי אותנטי על טהרת המוזיקה האויגורית הקלאסית, המבוצעת בכלים אותנטיים על ידי טובי הנגנים בקשגאר, מלווים בקטעי שירה וריקוד. בהמשך הערב תוגש ארוחת מלכים המבושלת במטבח זעיר, על ידי אחותו של עבדול, אחת המבשלות הידועות ביותר בקשגאר. עוד אחת מהחוויות הנחקקות בזיכרון וקושרות אותנו למסלול הטיול שלנו עמוק יותר מאירועים תיירותיים רגילים.
מסלולי הג'יפים הייחודיים של "שביל הדרקון" בהרים השמימיים
בחודש אוגוסט 2003 הייתה זו "שביל הדרקון" שפתחה את הדרכים הצבאיות החוצות את "ההרים השמימיים" לתנועה של קבוצות מערביות. קשרים שהפעלנו במערכת הצבאית הסינית הביאו להשגת האישורים הצבאיים שאפשרה לתיירים ישראליים אחרים לנוע על "כבישי ה-200", רשת הכבישים הצבאיים שנבנתה בשנות ה-70 כהכנה למלחמה בין סין ובריה"מ. כבישים שהיו בשנים אלו קשים למעבר. דרכי עפר קשות ביותר, מספר הנוסעים במקום היה מועט, ורמת תשתית התיירות באזור הייתה ראשונית ובסיסית.
עם הזמן שופצו הכבישים, מנהרות נבנו במקום מעברי ההרים הגבוהים, אספלט הונח במקום בו היו דרכי עפר, גם האתרים לאורך הדרך השתנו. הגישה הנוחה הפכה אותם ממוסחרים יותר ואותנטיים פחות. מלונות טובים באו במקום האכסניות הבסיסיות של פעם. אמנם הנוחות מחמיאה לנוסע, מקילה על קשיי הנסיעה, אבל האותנטיות שאפיינה את הדרך נעלמה ממנה.
למזלנו, לא כל הדרכים שופצו, לא כל האתרים והאזורים איבדו את החן והיופי הבסיסי שלהם. הן לאורך כבישי ה-200, הן בדרכים הצדדיות, נתיבי הג'יפים שלנו מעמיקים אל אזורים אותנטיים בהם תנועת התיירות דלילה במיוחד, בהם עדיין ניתן לבוא במגע עם צורות חיים העומדות בפני שינויים מפליגים, רגע לפני שהקידמה נוגסת באותנטיות שלהם ומעלימה אותה לחלוטין.
הכבישים המודרניים הולכים ומרחיקים את הנוודים על אוהליהם ועדריהם מאזורי הכביש, המאיים על שלוות עדריהם. הנסיעה בדרכים הצדדיות, הסודיות, הידועות אך ורק לנהגי הג'יפים ומדריכי הטיול של "שביל הדרקון", מאפשרות לנוסעים שלנו את חוויית המפגש הבלתי אמצעי עם הנוודים ביורטות שלהם עם נופי בראשית ראשוניים, המשתלבים עם הנוף האנושי למארג קסום של אדם, נוף, טבע ונוכחות אנושית.
אין קבוצה שאינה מגיעה לדונחואנג. אין למעשה תייר בדרך המשי שאינו מייחל ליום ההגעה לדונחואנג, אל מערות מוגאו. 42,000 מטרים רבועים של ציורי קיר ויצירות פיסוליות המשתרעות על 1300 שנות יצירה, ועשרות ממלכות ועמים שעברו במקום והשאירו את חותמם מהווים בפני עצמם סיבה מוצלחת להפיכתה של דונחואנג לאחד מהיעדים החשובים ביותר של "דרך המשי". במקביל, הדיונות המפורסמות החובקות את דונחואנג מצפון לנאת המדבר, "הגבעות המזמרות", הפכו אף הן לאחד האתרים הידועים של "דרך המשי" שכל תייר מייחל לראות.
כדי להביא למקסימום את ההנאה מהמערות, ואת מערכת היחסים המיוחדת שלנו עם שומרי המערות, המאפשרת לקבוצות שלנו שהות ארוכה יותר מכל קבוצה אחרת במערות, השקענו ממון ומאמץ, ושינענו לאתר המערות כסאות מתקפלים, המאפשרים לנו לשבת בנוחות במקום לעמוד ולסבול.
ומתוך ניסיון לשמר את חווית המפגש של המדבר עם נאת המדבר, וכדי למקסם את תחושת החוויה של הבילוי בנופי ההוד של "ההרים המזמרים", ניצלנו את הקשרים האישיים שלנו עם בני הכפרים במקום, ואנו מציעים לקהל המטיילים שלנו "אחר צהריים בגן העדן" בדיונות של דונחואנג. סיור זה מתחיל בנסיעה אל עומק הכפרים, הרחק מאתר הדיונות הרשמי. כאן נוכל להעריך את השקט של המדבר, מהמפגש של הדיונה בנאת המדבר, מנופי ההוד של הדיונות הנמתחות עד האופק. אבל לא כאן נגמר האירוע, שולחנות נפתחים, אוכל משובח עולה על השולחן. מנגל, בשר על האש, יין, שתיה קרה, מזון מהמקום ומהארץ מוגשים מלווים במוזיקה ישראלית ומקומית, המשתלבים יחד לאווירה קסומה כשברקע השמש השוקעת.
סיור כפרים בטורפאן
בבסיס תכנון וארגון הטיולים ב"שביל הדרקון" עומדת התפיסה שהמטייל הישראלי נוסע לעולמות רחוקים ואקזוטיים כדי לפגוש אותם בצורתם האותנטית ביותר. למרבה הצער, הטיולים המאורגנים כפי שאנו מכירים אותם, במקום לקרב אותנו אל יעדי הטיול שלנו, מבודדים אותנו מהמקום אלינו אנחנו נוסעים. לפעמים נדמה כאילו האוטובוס המוביל אותנו ממקום למקום הוא מעין אקווריום, חלל מבודד שבו אנחנו הדגים נוסעים וצופים אל העולם שבחוץ, מתווכים לעולם זה אך ורק באמצעות הסבריו של המדריך. כדי לחוש את הדופק האמיתי של המקומות אליהם אנחנו נוסעים, אין לנו ברירה לפעמים אלא לצאת ממסלולי התיירים המקובלים, לחדור לסמטאות הנחבאות, לכפרים שאינם מורגלים בתנועת מטיילים, ולקבל את תחושת המקום הנכונה, האמיתית, את החוויה האותנטית של המפגש הבלתי אמצעי עם האוכלוסייה המקומית.
טורפאן היא אחת מנאות המדבר הידועות והיפות ביותר בדרך המשי. אלפי הקילומטרים הרבועים של הגפנים המעטרות אותה, משתלבות בצבעי החום והצהוב של בתי הבוץ והאדובה שלה, ובצבעוניות של בני העם האויגורי המאכלסים את הכפרים הציוריים שלה. בשל קרבתה לעיר הגדולה אורומצ'י, הלכה טורפאן והתמסחרה עם השנים, ואתריה האותנטיים הפכו למלכודת תיירים ממוסחרות. הקשר שבין המטייל לתושבי נאת המדבר הלך ונעלם.
יום הטיול בכפרים האויגוריים שרקחנו עבור נוסעינו בטורפאן הוא אחד מאותם ימים מיוחדים בהם החציצה בינינו לבין המקום בו אנו מטיילים מוסרת לטובת חוויה אותנטית מיוחדת במינה. נצא לסיור בין הגפנים, סוכות ייבוש הצימוקים, בתי הקברות ובתי המקומיים עד למינארט של האמיר סולימאן. משם נמשיך בסיור כפרים מיוחד במינו. נחלק את הקבוצה עם מפות לסיור עצמי בכפר, תוך מתן הזדמנות לבקר בבתי המקומיים ולזכות באירוח המפורסם של בני טורפאן, הידוע במרחב כולו. חוויה אותנטית בלב נאת המדבר.