יוני 2013 – טיול למונגוליה
לצפייה במצגת תמונות בנושא: טיול למונגוליה
צילם: גילי חסקין
14 יום ,(12 לינות) אל ארצו של טֶנְגְרִי, אלוהי הרקיע התכול בהדרכת גילי חסקין; בביצוע "רואים עולם" מונגוליה היא ארץ ערבות נידחת בסוף העולם, הרחק ממגעה המפנק והמשחית לעתים של הציוויליזציה המודרנית. זוהי ארץ של מישורים עשבוניים, חולות, מדבר, דיונות חוליות, אגמים ויערות. אמנם, המונגולים של היום נעים ממקום למקום לא רק לגבי סוסים, אלא גם על גבי אופנועים. את מיטלטליהם הם משנעים גם בעזרת משאיות וטרקטורים, אך בכול זאת, לעתים נדמה כי מחוגי השעון מסרבים לנוע. לפחות לא בקצב המערבי.
ראו את סרטו של ישראל פיילר, על הנוודים המקפלים את הגרים שלהם, בחזרה אל המישורים.
הטיול נדחה למועד אחר
ראו באתר זה: ארץ השמים הכחולים.
טיול למונגוליה לוקח אותנו אל ארץ מולדתם של ג'ינגיס חאן ולוחמיו, שפעם כבשו בשעטת סוסים את העולם של הישן. לוחמים רעבים אלו הקימו את אחת האימפריות הגדולות של העולם ומשזו התפרקה, התקפלו לתוך אוהלי ה"גר" שלהם.
צילם: גילי חסקין
ראו באתר זה: הכיבוש המונגולי
ארץ נעימה זו זכתה להרבה סופרלטיבים, כגון "ארץ השמים הכחולים", ארץ הערבות" או "ארץ הנוודים האחרונה". אף אחד מהם אינו מדויק ובכול זאת, כל אחד מהם נכון במידת מה. טיול למונגוליה אינו טיול "רגיל", במובן זה שאינו נוסע מאתר לאתר. זהו טיול של תנועה, של זרימה, מאגם לאגם, ממאהל למאהל, מעדר סוסים לעדר סוסים, בתוך הערבות שדומה ואינן להן קץ.
ננוע בערבות בין האגמים והדיונות, בעקבות עדרי סוסים, גמלים כפולי יבשת ויאקים. נפגוש את המונגולים בגרים שלהם, נשתה עמם תה, נטעם מגבינתם ונתרשם מאורחות חייהם. נפגוש את הבודהיזם, שהשפיע בעבר לא מעט על הטיבטים ואת השמאנים הטיבטים, שמצליחים לרפא את היחיד או הקהילה, על ידי קשר עם רוחות הטבע.
ראו גם, באתר זה: התרבות מהמונגולית
צילם: גילי חסקין
מונגוליה היא ארץ בה עדיין נודדים התושבים עם עדריהם וחיים באוהלים מסורתיים ונוהגים את עדריהם כאילו האלף השלישי טרם הגיע.
טיול למונגוליה הוא מסע שטח, אל אחרון מחוזות הנוודים של העולם.
צילם: גילי חסקין
זהו מסע שטח אל המרחבים הפראיים של מחוזות הנוודים האחרונים בעולמינו, בין תכול השמיים לתכלת האגמים הצלולים. אל הנוודים של ערבות אסיה אשר פרצו דרומה לסין ומערבה עד אירופה תחת הנהגתו של הח'אן הגדול, צ'נגיז ח'אן והציפו את העולם העתיק. אל סוסי הפרא הרועים בערבות ואל "אנשי האיילים" לגדות אגם חובסגול – הפנינה התכולה של מונגוליה. אל מנזרים בודהיסטיים המתעוררים לחיים עם קריסת הקומוניזם הסובייטי ואל שאמאנים אנימיסטיים לוחשי לחשים. בין יערות מחטניים מוריקים למרחבי הערבה והמדבר, טיול למונגוליה מביא אותנו אל המחוזות הנידחים בתבל ואינו מותיר את המבקר כפי שהיה לפניו.
14 יום (12 לינות) אל ארצו של טֶנְגְרִי, אלוהי הרקיע התכול
מסע שטח אל המרחבים הפראיים של מחוזות הנוודים האחרונים בעולמינו, בין תכול השמיים לתכלת האגמים הצלולים. אל הנוודים של ערבות אסיה אשר פרצו דרומה לסין ומערבה עד אירופה תחת הנהגתו של הח'אן הגדול, צ'נגיז ח'אן והציפו את העולם העתיק. אל סוסי הפרא הרועים בערבות ואל "אנשי האיילים" לגדות אגם חובסגול – הפנינה התכולה של מונגוליה. אל מנזרים בודהיסטיים המתעוררים לחיים עם קריסת הקומוניזם הסובייטי ואל שאמאנים אנימיסטיים לוחשי לחשים. בין יערות מחטניים מוריקים למרחבי הערבה והמדבר, טיול למונגוליה מביא אותנו אל המחוזות הנידחים בתבל ואינו מותיר את המבקר כפי שהיה לפניו.
תאריכי הטיול
יציאה: 14 יוני 2013 חזרה: 27 יוני 2013
מסלול הטיול
יום 1 ת"א – איסטנבול – אולאן בטאר
נצא בטיסת לילה, דרך איסטנבול, לאולאן בטאר (Ulaan Bataar) בירת מונגוליה, אליה נגיע למחרת.
יום 2 פארק גורקי-טרלג'
ננחת בבוקר באולאן בטאר שנוסדה במאה ה-17 כישוב יורטות (אוהלי לבד מונגולים) נזירי ובה חיים כיום למעלה ממיליון איש, כמחצית מאוכלוסיית מונגוליה. לאחר השלמת סידורי הכניסה למדינה ניסע לבקר בפארק הלאומי גורקי-טרלג' (Gorki-Terelj N.P.) בקרבת העיר. נטייל ברגל בשבילי הפארק הלאומי, בין תצורות סלע מרהיבות, נחלים מתפתלים ועמקים מוריקים ונבקר ב"סלע הצב" – סמל סיני ומונגולי לאריכות ימים. ונלון בגר-קמפ בתוך הפארק הלאומי.
יום 3 שמורת ח'וסטאיי וסוסי הטאח'י
נשלים את סיורינו בפארק ונמשיך בצהרים לשמורת ח'וּסְטָאִיי (Hustaii Nuruu S.P.A.), שם הוקם בהצלחה גרעין רבייה מחודש לסוסי הטָאחִ'י (Takhi) החסונים ונמוכי הקומה שנודעו גם בכינויים סוסי פְּרְזֵ'וָואלְסְקִי (Przewalski) על שם החוקר הרוסי שהגדירם לראשונה, מיכאל סרגיוביץ' פרז'וואלסקי. נטייל בשמורה ברכב וברגל ונצפה על מגוון בעלי החיים ועל עדרי הטאח'י. לינה בגר-קמפ בפתח השמורה.
יום 4 חארחורין – בעקבות צ'נגיז ח'אן
נבקר בפרוייקט כפרי המשמר את התרבות החומרית של הנוודים ונמשיך בנסיעה מערבה אל עבר דיונת החול של אֶלְסִין טָאסַרְחָ'אי (Elsiin Tasarkhai), הנקודה הצפונית במונגוליה אליה נודדים חולות מדבר גוֹבִּי האימתני. נסייר על הדיונה ונמשיך בנסיעה אל העיירה חארחורין (Kharkhorin), למרגלות המורדות המזרחיים של הרי ח'נגאי, שבקרבתה שרידי בירתו של צ'נגיז ח'אן, קארקורם (Karakorum). קראקורם נוסדה במאה ה-13 כעיר יורטות על ידי הח'אן הגדול ערב צאתו לכיבוש אזור ח'וארזם במרכז אסיה. נבקר בין חורבות הבירה העתיקה ממנה נחרץ גורל חצי מהאנושות בתקופה מסוימת ונמשיך למנזר הבודהיסטי ארדן-זו (Erden Zuu) שנבנה במאה ה-16 בעת הגל השני של חדירת הבודהיזם למונגוליה. נלון בגר-קמפ בעמק אורח'ון.
יום 5 מנזר טובח'ון ועמק האורח'ון
נשלים את סיורינו בח'רחורין וניסע דרומה לאורך עמק נהר אורח'ון (Orhon), החשוב בנהרות מרכז מונגוליה ממקורותיו בהרי ח'נגאי ועד לשפך שלו בימת בייקאל. נעפיל ברגל במעלה גבעה עטויה ביער מחטניים, אל מנזר טובח'ון (Tovhun Khiid) שהוקם במחצית המאה ה-17 על ידי הזנבזאר (Zanabazar), החשוב ברפורמיסטים הבודהיסטים של מונגוליה. נבקר במנזר העץ המשתלב במצוק ובאתרים חשובים בקרבתו. נמשיך בנסיעה דרומה לאורך הקניון העמוק שיוצר הנהר ואחר הצהריים נגיע לגר קמפ לגדות האורח'ון, בו נלון.
יום 6 אל המעיינות החמים בטסנחר
נצא לסיור רגלי בקניון הבזלתי המרהיב לאורכו מתחתר נהר אורח'ון ונבקר במפל השוצף שיוצר הנהר ובבריכה המקפיאה שלמרגלותיו. נמשיך בנסיעה דרך כרי העשב המוריקים והעמקים הרכים אותם מכנים המונגולים "גן העדן של רועי הסוסים". נחצה בנסיעה יערות מחטניים עבותים ואחר הצהריים נגיע אל המעיינות החמים בטסנחר (Tsenher) שמימיהם נובעים בטמפרטורה של 82 מעלות. לינה בגר-קמפ סמוך.
ימים 8-7 הר הגעש ח'ורגו
נבקר בשוק המקומי בטסרסרלג (Tserserleg), עיירת המחוז המאובקת, ונמשיך מערבה לטיח'ר-צ'ולו (Taikhar Chuluu), סלע מאסיבי המזדקר מעל פני הערבה והקשור לאגדה אודות גיבור מקומי שהטיל את הסלע ומחץ תחתיו נחש. נמשיך בנסיעה דרך תצפית מרהיבה על קניון נהר צ'ולוט (Chuluut) ואחר הצהרים נגיע להר הגעש ח'ורגו (Khorgo Terkh), בלב הפארק הלאומי הנושא את אותו שם. למחרת נטייל ברגל או על גבי סוסים דרך משטחי הבזלת המחוררים. נעפיל אל לוע הר הגעש הכבוי ונציץ לתוכו. נמשיך אל חופי אגם טרחין-טסגאן (Terhin tsagaan nuur) ונתוודע לאורחות החיים במקום. הלינה בגר-קמפ לחוף אגם טרחין-טסגאן.
יום 9 אגם זון
נשלים את סיורינו באזור הר הגעש חורגו וניסע בנוף עוצר נשימה דרך מעברי הרים סחופי רוחות, כרי מרעה ירוקים, ערוצי נחלים מפכים וכפרים נידחים. אחר הצהריים נגיע לאגם זון (Zuun Nuur), אגם אלפיני הממוקם בגובה של כ-2,000 מ' מעל פני הים בין ההרים במחוז חופסגול. נלון במחנה אוהלים על גדות האגם.
יום 10 מורון
נשלים את סיורינו באגם זון וניסע צפונה אל מורון (Murun), בירת מחוז חובסגול. נסייר ברגל ברחובות המאובקים של העיירה הרדומה המספקת שירותים לתושבי המחוז, כולל הנוודים. נבקר בשוק המקומי בו משתנה התמונה לתגרנות ורוכלות רחוב ססגונית וקולנית עת מגיעים נוודי האזור לקנות ולמכור את מרכולתם. אחר הצהרים ניסע לביקור באתר קבורה עתיק המסומן על ידי אבני איילים (Reindeer stones) מגולפות, ביניהן אבן-האיילים הגדולה במונגוליה. הקברים במקום מתוארכים לתקופת הברונזה או אף קודם לכך. נשוב למורון ללינה בגר-קמפ.
ימים 12-11 אגם ח'ובסגול ואנשי האיילים
ניסע צפונה דרך ח'טגאל (Khatgal) אל הקצה הדרומי של אגם ח'ובסגול (Khuvsgul nuur). אגם ח'ובסגול הינו אחד ממאגרי המים המתוקים הגדולים בעולם והוא נושק לגבול סיביר מצפון. היערות העבותים שסביב האגם משמשים כבית לקבוצות המיעוטים המענינות ביותר במונגוליה ביניהן קבוצת ה"טסאאטן" (Tsaatan) או אנשי האיילים (Reindeer people) כפי שהם מכונים. הטסאאטן מונים כיום רק כ-40 משפחות ועיקר עיסוקם כרועי עדרי איילים המספקים להם את צרכיהם, מחלב ומזון ועד תחבורה וחומרי בניה לאוהליהם העשויים מעורות איילים. בימים הקרובים נטייל בין היערות העבותים ולחופי האגם המוקף רכסי הרים מושלגים. ננסה לאתר קבוצות של בני הטסאאטן ולבקרם (לא מובטח בהיותם נוודים) ולצפות במנהגיהם ואורחות חייהם. אם יתמזל מזלנו נוכל לפגוש גם בשאמאן של בני הטסאאטן וללמוד על מסורותיהם. ביום 12 אחר הצהרים ניפרד מאנשי האיילים ומאגם ח'ובסגול – הפנינה התכולה של מונגוליה, וניסע למורון, משם נטוס חזרה לאולאן באטר. לילה בגר-קמפ לחופי האגם ולילה באולאן באטר.
יום 13 אולאן באטר
נצא ליום סיור בין אתרי הבירה, אולאן באטר. שדרותיה הרחבות והכיכר המרכזית הענקית הקרויה על שם "הגיבור האדום" (Suukhbaatar) מעידים על עברה הקומוניסטי-סטליניסטי. נבקר במוזיאון להיסטוריה לאומית ונסכם את מה שלמדנו אודות הקבוצות השונות במונגוליה ואודות עברה האימפריאלי והקרוב. נמשיך לכיכר המרכזית בדרכנו לביקור בארמון החורף של הבֹּוגְד-ח'אן, השליט התיאוקרטי האחרון ונעלה לתצפית על העיר מגבעת דְזָאי-סָאן (Zaisan hill). נסיים בערב במופע פולקלור יפה ולאחריו ארוחת סיום מפנקת. לינה באולאן באטר.
יום 14 אולאן באטר – איסטנבול- ת"א
ניפרד מארץ השמיים התכולים ונטוס, דרך איסטנבול, לתל אביב. הנחיתה צפויה במוצאי יום 14.
תנאים ומחירים
מחיר הטיול:
בקבוצה המונה 20 +
לאדם בחדר זוגי 4,735$
תוספת ליחיד 495$
המחיר כולל: טיסה בין לאומית: בקו ת"א- אולאן בטאר-ת"א בטיסות סדירות של טורקיש (דרך איסטנבול ועם נחיתת ביניים בבישקק).
לינה: באולאן בטאר בבית מלון מדרגה ראשונה בחדרים זוגיים (ממוזגים) עם שירותים צמודים. בשאר הטיול לינה במחנות גרים (גר-קמפ) באהלי יורטה זוגיים עם שירותים משותפים. באגם זון תיתכן לינה אחת במחנה אוהלים.
כלכלה: כלכלה מלאה (3 ארוחות ביום) לאחר כל לינה מוזמנת.
תחבורה: רכבים רבי מינוע (4-3 ברכב), אוטובוס בסביבות אולאן בטאר, רכיבה על סוסים.
דמי כניסה: לאתרים, מופעים ופעילויות כמפורט בתוכנית.
הדרכה: ד"ר גילי חסקין מצוות החברה להגנת הטבע-רואים עולם + מדריכים מקומיים דוברי אנגלית באתרים.
מסי נמל, והיטלי ביטחון בארץ ובחו"ל.
דמי שתייה/טיפים (בסך 70$) לפי 5$ ליום.
המחיר אינו כולל:
הוצאת דרכון או הארכת תוקפו.
ארוחות שאינן כלולות ברשימת "המחיר כולל".
ביטוח רפואי ומטען
חריגה ממועד הטיסה הקבוצתית.
הוצאות בעלות אופי אישי.
הערות:
אשרות כניסה: עדכני לכתיבת התכנית אין לתיירים ישראלים צורך באשרת כניסה למונגוליה.
תאריכי הטיול
יציאה: 14 יוני 2013 חזרה: 27 יוני 2013
מסלול הטיול
יום 1 ת"א – איסטנבול – אולאן בטאר
נצא בטיסת לילה, דרך איסטנבול, לאולאן בטאר (Ulaan Bataar) בירת מונגוליה, אליה נגיע למחרת.
יום 2 פארק גורקי-טרלג'
ננחת בבוקר באולאן בטאר שנוסדה במאה ה-17 כישוב יורטות (אוהלי לבד מונגולים) נזירי ובה חיים כיום למעלה ממיליון איש, כמחצית מאוכלוסיית מונגוליה. לאחר השלמת סידורי הכניסה למדינה ניסע לבקר בפארק הלאומי גורקי-טרלג' (Gorki-Terelj N.P.) בקרבת העיר. נטייל ברגל בשבילי הפארק הלאומי, בין תצורות סלע מרהיבות, נחלים מתפתלים ועמקים מוריקים ונבקר ב"סלע הצב" – סמל סיני ומונגולי לאריכות ימים. ונלון בגר-קמפ בתוך הפארק הלאומי.
יום 3 שמורת ח'וסטאיי וסוסי הטאח'י
נשלים את סיורינו בפארק ונמשיך בצהרים לשמורת ח'וּסְטָאִיי (Hustaii Nuruu S.P.A.), שם הוקם בהצלחה גרעין רבייה מחודש לסוסי הטָאחִ'י (Takhi) החסונים ונמוכי הקומה שנודעו גם בכינויים סוסי פְּרְזֵ'וָואלְסְקִי (Przewalski) על שם החוקר הרוסי שהגדירם לראשונה, מיכאל סרגיוביץ' פרז'וואלסקי. נטייל בשמורה ברכב וברגל ונצפה על מגוון בעלי החיים ועל עדרי הטאח'י. לינה בגר-קמפ בפתח השמורה.
יום 4 חארחורין – בעקבות צ'נגיז ח'אן
נבקר בפרוייקט כפרי המשמר את התרבות החומרית של הנוודים ונמשיך בנסיעה מערבה אל עבר דיונת החול של אֶלְסִין טָאסַרְחָ'אי (Elsiin Tasarkhai), הנקודה הצפונית במונגוליה אליה נודדים חולות מדבר גוֹבִּי האימתני. נסייר על הדיונה ונמשיך בנסיעה אל העיירה חארחורין (Kharkhorin), למרגלות המורדות המזרחיים של הרי ח'נגאי, שבקרבתה שרידי בירתו של צ'נגיז ח'אן, קארקורם (Karakorum). קראקורם נוסדה במאה ה-13 כעיר יורטות על ידי הח'אן הגדול ערב צאתו לכיבוש אזור ח'וארזם במרכז אסיה. נבקר בין חורבות הבירה העתיקה ממנה נחרץ גורל חצי מהאנושות בתקופה מסוימת ונמשיך למנזר הבודהיסטי ארדן-זו (Erden Zuu) שנבנה במאה ה-16 בעת הגל השני של חדירת הבודהיזם למונגוליה. נלון בגר-קמפ בעמק אורח'ון.
יום 5 מנזר טובח'ון ועמק האורח'ון
נשלים את סיורינו בח'רחורין וניסע דרומה לאורך עמק נהר אורח'ון (Orhon), החשוב בנהרות מרכז מונגוליה ממקורותיו בהרי ח'נגאי ועד לשפך שלו בימת בייקאל. נעפיל ברגל במעלה גבעה עטויה ביער מחטניים, אל מנזר טובח'ון (Tovhun Khiid) שהוקם במחצית המאה ה-17 על ידי הזנבזאר (Zanabazar), החשוב ברפורמיסטים הבודהיסטים של מונגוליה. נבקר במנזר העץ המשתלב במצוק ובאתרים חשובים בקרבתו. נמשיך בנסיעה דרומה לאורך הקניון העמוק שיוצר הנהר ואחר הצהריים נגיע לגר קמפ לגדות האורח'ון, בו נלון.
יום 6 אל המעיינות החמים בטסנחר
נצא לסיור רגלי בקניון הבזלתי המרהיב לאורכו מתחתר נהר אורח'ון ונבקר במפל השוצף שיוצר הנהר ובבריכה המקפיאה שלמרגלותיו. נמשיך בנסיעה דרך כרי העשב המוריקים והעמקים הרכים אותם מכנים המונגולים "גן העדן של רועי הסוסים". נחצה בנסיעה יערות מחטניים עבותים ואחר הצהריים נגיע אל המעיינות החמים בטסנחר (Tsenher) שמימיהם נובעים בטמפרטורה של 82 מעלות. לינה בגר-קמפ סמוך.
ימים 8-7 הר הגעש ח'ורגו
נבקר בשוק המקומי בטסרסרלג (Tserserleg), עיירת המחוז המאובקת, ונמשיך מערבה לטיח'ר-צ'ולו (Taikhar Chuluu), סלע מאסיבי המזדקר מעל פני הערבה והקשור לאגדה אודות גיבור מקומי שהטיל את הסלע ומחץ תחתיו נחש. נמשיך בנסיעה דרך תצפית מרהיבה על קניון נהר צ'ולוט (Chuluut) ואחר הצהרים נגיע להר הגעש ח'ורגו (Khorgo Terkh), בלב הפארק הלאומי הנושא את אותו שם. למחרת נטייל ברגל או על גבי סוסים דרך משטחי הבזלת המחוררים. נעפיל אל לוע הר הגעש הכבוי ונציץ לתוכו. נמשיך אל חופי אגם טרחין-טסגאן (Terhin tsagaan nuur) ונתוודע לאורחות החיים במקום. הלינה בגר-קמפ לחוף אגם טרחין-טסגאן.
יום 9 אגם זון
נשלים את סיורינו באזור הר הגעש חורגו וניסע בנוף עוצר נשימה דרך מעברי הרים סחופי רוחות, כרי מרעה ירוקים, ערוצי נחלים מפכים וכפרים נידחים. אחר הצהריים נגיע לאגם זון (Zuun Nuur), אגם אלפיני הממוקם בגובה של כ-2,000 מ' מעל פני הים בין ההרים במחוז חופסגול. נלון במחנה אוהלים על גדות האגם.
יום 10 מורון
נשלים את סיורינו באגם זון וניסע צפונה אל מורון (Murun), בירת מחוז חובסגול. נסייר ברגל ברחובות המאובקים של העיירה הרדומה המספקת שירותים לתושבי המחוז, כולל הנוודים. נבקר בשוק המקומי בו משתנה התמונה לתגרנות ורוכלות רחוב ססגונית וקולנית עת מגיעים נוודי האזור לקנות ולמכור את מרכולתם. אחר הצהרים ניסע לביקור באתר קבורה עתיק המסומן על ידי אבני איילים (Reindeer stones) מגולפות, ביניהן אבן-האיילים הגדולה במונגוליה. הקברים במקום מתוארכים לתקופת הברונזה או אף קודם לכך. נשוב למורון ללינה בגר-קמפ.
ימים 12-11 אגם ח'ובסגול ואנשי האיילים
ניסע צפונה דרך ח'טגאל (Khatgal) אל הקצה הדרומי של אגם ח'ובסגול (Khuvsgul nuur). אגם ח'ובסגול הינו אחד ממאגרי המים המתוקים הגדולים בעולם והוא נושק לגבול סיביר מצפון. היערות העבותים שסביב האגם משמשים כבית לקבוצות המיעוטים המענינות ביותר במונגוליה ביניהן קבוצת ה"טסאאטן" (Tsaatan) או אנשי האיילים (Reindeer people) כפי שהם מכונים. הטסאאטן מונים כיום רק כ-40 משפחות ועיקר עיסוקם כרועי עדרי איילים המספקים להם את צרכיהם, מחלב ומזון ועד תחבורה וחומרי בניה לאוהליהם העשויים מעורות איילים. בימים הקרובים נטייל בין היערות העבותים ולחופי האגם המוקף רכסי הרים מושלגים. ננסה לאתר קבוצות של בני הטסאאטן ולבקרם (לא מובטח בהיותם נוודים) ולצפות במנהגיהם ואורחות חייהם. אם יתמזל מזלנו נוכל לפגוש גם בשאמאן של בני הטסאאטן וללמוד על מסורותיהם. ביום 12 אחר הצהרים ניפרד מאנשי האיילים ומאגם ח'ובסגול – הפנינה התכולה של מונגוליה, וניסע למורון, משם נטוס חזרה לאולאן באטר. לילה בגר-קמפ לחופי האגם ולילה באולאן באטר.
יום 13 אולאן באטר
נצא ליום סיור בין אתרי הבירה, אולאן באטר. שדרותיה הרחבות והכיכר המרכזית הענקית הקרויה על שם "הגיבור האדום" (Suukhbaatar) מעידים על עברה הקומוניסטי-סטליניסטי. נבקר במוזיאון להיסטוריה לאומית ונסכם את מה שלמדנו אודות הקבוצות השונות במונגוליה ואודות עברה האימפריאלי והקרוב. נמשיך לכיכר המרכזית בדרכנו לביקור בארמון החורף של הבֹּוגְד-ח'אן, השליט התיאוקרטי האחרון ונעלה לתצפית על העיר מגבעת דְזָאי-סָאן (Zaisan hill). נסיים בערב במופע פולקלור יפה ולאחריו ארוחת סיום מפנקת. לינה באולאן באטר.
יום 14 אולאן באטר – איסטנבול- ת"א
ניפרד מארץ השמיים התכולים ונטוס, דרך איסטנבול, לתל אביב. הנחיתה צפויה במוצאי יום 14.
תנאים ומחירים
מחיר הטיול:
בקבוצה המונה 20 +
לאדם בחדר זוגי 4,735$
תוספת ליחיד 495$
המחיר כולל:
טיסה בין לאומית: בקו ת"א- אולאן בטאר-ת"א בטיסות סדירות של טורקיש (דרך איסטנבול ועם נחיתת ביניים בבישקק).
לינה: באולאן בטאר בבית מלון מדרגה ראשונה בחדרים זוגיים (ממוזגים) עם שירותים צמודים. בשאר הטיול לינה במחנות גרים (גר-קמפ) באהלי יורטה זוגיים עם שירותים משותפים. באגם זון תיתכן לינה אחת במחנה אוהלים.
כלכלה: כלכלה מלאה (3 ארוחות ביום) לאחר כל לינה מוזמנת.
תחבורה: רכבים רבי מינוע (4-3 ברכב), אוטובוס בסביבות אולאן בטאר, רכיבה על סוסים.
דמי כניסה: לאתרים, מופעים ופעילויות כמפורט בתוכנית.
הדרכה: ד"ר גילי חסקין מצוות החברה להגנת הטבע-רואים עולם + מדריכים מקומיים דוברי אנגלית באתרים.
מסי נמל, והיטלי ביטחון בארץ ובחו"ל.
דמי שתייה/טיפים (בסך 70$) לפי 5$ ליום.
דמי רישום. ראה הערות
המחיר אינו כולל:
הוצאת דרכון או הארכת תוקפו.
ארוחות שאינן כלולות ברשימת "המחיר כולל".
ביטוח רפואי ומטען
חריגה ממועד הטיסה הקבוצתית.
הוצאות בעלות אופי אישי.
הערות:
אשרות כניסה: עדכני לכתיבת התכנית אין לתיירים ישראלים צורך באשרת כניסה למונגוליה.
איך מזג האויר בתקופה זו?