בחגי תשרי תש"ע, סתיו 2009, נמצא לטיול מקיף ומעמיק במונגוליה, בהדרכת גילי חסקין ובביצוע חברת 'רואים עולם'.
מונגוליה היא ארץ ענקית, חסרת מוצא לים, שגודלה בערך פי שלושה מגודלה של צרפת. היא גובלת ברוסיה וסין והיתה גדולה בהרבה בתקופת הכיבוש המונגולי. עד המאה הקודמת היתה מונגוליה כפולה בגודלה ממידותיה הנוכחיות וכללה חלקים גדולים מסיביר וממונגוליה הפנימית (Inner Mongolia), הנמצאת כיום בשליטה סינית.
מונגוליה היא אחת המדינות הגבוהות בעולם, המציעה למטיילים בה נופים עוצרי נשימה וסגנון מסורתי בודהיסטי. השם 'מונגוליה' התקשר תמיד בדמיון לפראי ולאקזוטי – ג'ינגיס חאן ולוחמיו, גמלים נודדים במדבר גובי וסוסים פראיים הדוהרים בערבות. גם כיום, נדמה שמונגוליה נמצאת בסוף העולם. בעיר הבירה כבר ברור שמדובר בארץ אחרת. כאשר יוצאים ממנה דומה שמדובר במסע, לא רק על פני המרחב, אלא קודם כל בזמן. מונגוליה היא אחד היעדים האחרונים שנותרו באסיה למחפשי ההרפתקאות.
ההרים הגבוהים ביותר נמצאים בקצה המערבי של המדינה. הרי אלטאי נורו המונגולים (Mongol Altai Nuruu) מושלגים תמיד, ובגבוה מביניהם, טאבאנבוגד אול (Tavanbogd Uul; 4370 מ'), יש קרחון מרהיב המתנשא מעל המדינות מונגוליה, רוסיה וסין. בין פסגות ההרים משתרעים מדבריות חשופים, שבהם כמעט לא יורד גשם. בחלקים אחרים של המדינה יש מספר רב של אגמים ובהם מים מלוחים או מתוקים, שהגדול מביניהם הוא חאובסגאל נור (Khövsgöl Nuur), ובו שני אחוזים מכמות המים המתוקים בעולם.
בשליש הדרומי של מונגוליה משתרע מדבר גובי (Gobi), אך למרות שהשטח נראה חשוף ושומם, גדל בו די עשב כדי לספק מזון לעדרים הפזורים פה ושם, של כבשים, עזים וגמלים. שאר שטחה של מונגוליה כולל בעיקר ערבות עשב, שבהן חיים סוסי הטאחי (takhi) המפורסמים של מונגוליה, ששימשו בהצלחה רבה את ג'ינגיס חאן.
ביולי 2009 נצא לטיול מקיף ומעמיק אל 'ארץ השמים הכחולים'; כך מכנים את מונגוליה תושבי ארצה, ארץ הנוודים האחרונה כמעט עלי אדמות. במהלך ההיסטוריה הסינית, היתה מונגוליה ארצם של הברברים, נגדם הוקמה החומה הגדולה. מתברר כי זו לא הצליחה להדוף את הפולשים הרעבים. סין נשלטה על ידי שליטים מונגולים תקופות ארוכות יותר מאשר על ידי שליטים סיניים. במאה ה-13 יצאו מכאן הפרשים המונגולים ובמסע רב מעוף, חסר תקדים כמעט, הצליחו לשטוף את הערבות בשעטה ולהקים את האימפריה השנייה בגודלה בהיסטוריה.
טיולינו יכלול, בנוסף לאתרים המוכרים, גם את פסטיבאל הנאדאם וגם את המערב הרחוק והמאד פרוע. הטיול מבקר בהרים המרהיבים ומתחקה אחר התרבות הנוודית, המקיימת במידה רבה את אורח החיים השמניסטי של ימים עברו.
מסלול הטיול טרם גובש. הוא יעלה לאוויר, באתר זה ובאתר האינטרנט של חברת 'רואים עולם', לקראת סוף הסתיו של שנת 2008.