טיול של 15 ימים להודו הקלאסית
בהדרכת גילי חסקין, בביצוע דרכים,
ראו באתר זה: טיול בהודו – המלצות לקריאה.
ראו גם: לטייל בהודו
ראו מצגות ותמונות :
טיול למרכז הודו, 2013 ; טיול ברג'סטן, 2013 ; טיול לג'וז'רט, 2013 ; טיול במשולש הזהב ההודי, אוקטובר 2012 ; אלבום תמונות מקומבה מלה, חורף , 2013. ; ביקור בג'ייפור; מארס 2017
טיול להודו הוא חוויה ייחודית ומרגשת בשל המגוון הנופי, הטבעי, ההיסטורי, התרבותי והפולקלוריסטי של המדינה. הנה כמה מהמאפיינים המיוחדים של טיול להודו:
הוו ידועה הנופים מרהיבים, החל מהרים מושלגים, דרך מדבריות צחיחים, רמה בזלתית רחבת ידיים וצמחייה טרופית צפופה.
הודו מלאה באתרים היסטוריים וארכיאולוגיים כמו הטאג' מאהל, המקדשים האקוטיים של גוזראט, בתי המידות המעוטרים של רג'סטן ומקדשי וארנסי , אשר מאפשרים מבט חודר להיסטוריה העשירה של המדינה.
הודו היא בית לדתות רבות כמו הינדואיזם, בודהיזם, אסלאם, סיקהיזם, ג'ייניזם, נצרות ואחרות. המבנים הדתיים והפסטיבלים המגוונים מספקים חוויה רוחנית מעשירה. ביקור בשווקים המקומיים, בשכונות מסורתיות ובכפרים מאפשר למטייל להיחשף לאורחות חיים שונות ולמנהגים מקומיים.
טיול להודו יוצר חוויות ייחודיות שמטשטשות את הגבולות בין תרבות, רוחניות וטבע, ומזמין את המטיילים לגלות עושר שאין לו תחליף.
בראשית חודש מארס נצא לטיול שיתמקד ברג'סטן – "ארץ הנסיכים", ובעמק הגנגס ויסתיים בחגיגות ההולי.
ההולי (Holi) – "חג הצבעים", או בשמו המלא ה"הוליקה", הוא אחד הפסטיבלים המפורסמים והפופולריים ביותר בהודו ובנפאל. החג נחוג על ידי ההינדואים והסיקהים, סמוך לפורים היהודי, וגם אחרי ליל הירח המלא של חודש פהאלגונה (Phālguna) – בפברואר או מרץ ומציין את סוף החורף, את פוריותה של האדמה, כסמל לניצחון הטוב על הרע. בנוסף להיותו חג אביב, להולי יש גם משמעות דתית, זהו החג האהוב על האל קרישנה והוא נועד להנציח אירועים מן המיתולוגיה ההודית.
בדרך כלל מוציאים החוצה ביום הפסטיבל את פסל האל הנמצא בתוככי המקדש, נושאים אותו על כפיים בתהלוכה ברחוב והמאמינים סוגדים לו. אלים ממין זכר נלקחים לעיתים קרובות אל פסלי בנות זוגם, ושם משעשעים אותן בשירים, בריקודים ובמזמורי הלל. בזמן ההולי האווירה בקרב החוגגים פרועה במיוחד, המשתתפים בפסטיבל שותים בהנג (מריחואנה מעורבת בחלב חם), שנמכר חוקית ביום זה ומסייע לחוגגים להשתחרר. לא מעטים מהם, נכנסים לטראנס.
החנויות נסגרות לרגל הפסטיבל וכל הרחובות מתמלאים באנשים הודים ותיירים כאחד, המתרוצצים ברחובות ומתיזים זה על זה את הגלאל (אבקה בצבעים עזים) בשילוב של מים על כל עובר ושב ללא הבדלי דת, קסטה, מגדר ומעמד.
תאריכי הטיול:
1/3/25-15/3/25
מסלול הטיול
יום 1: ת"א – דלהי
ניפגש בשדה התעופה נטוס לדלהי (דרך יעד ביניים).
יום 2: דלהי – אודאייפור
לאחר ביקורת דרכונים וארוחת בוקר, נטוס לאודאייפור (Udaipur) – העיר הלבנה – העיר הרומנטית השוכנת לשפת אגם פיצולה הציורי. עם הנחיתה נצא לסיור בעיר. לינה וארוחת ערב באודאייפור.
יום 3: אודאייפור
נצא לשייט באגם פיצ'ולה לראות את הארמונות המפורסמים שנבנו במימיו. נבקר בארמון המהרג'ה (ארמון העיר) הענק, המשתרע לגדת האגם. הארמון, הבנוי אבנים צהובות, מעוטר בצריחים, כיפות ומרפסות, בסגנון המשלב אלמנטים רג'פוטים ומוסלמיים. נטייל ברובע העתיק שלמרגלותיו ונבקר באחד המקדשים ההינדואיים. לעת ערב, נבקר בבית סוחרים עתיק (האוואלי) בעיר העתיקה כדי לצפות במופע פולקלור מקומי. לינה וארוחת ערב באודאייפור.
יום 4: אודאייפור – המקדש הג'איני בראנקפור – נארלאי
לאחר ארוחת בוקר נצא ליום שהינו חוויה מיוחדת ושונה מטיולים רבים בהודו. נבקר במקדש הג'איני העצום של ראנקפור (Ranakpur). האתר הבנוי שיש לבן הוא אחד ההישגים הגדולים ביותר של האמנות ההודית. מעוטר באלפי גילופיםבשיש, על פני 1,444 עמודיו ונחשב לחשוב במקדשי הג'אינים. בהמשך נצא למסע מרתק בין הכפרים החיים באזור ונחזה בחיים הכפריים, שעדיין משמרים חקלאות אותנטית ומלאכות יד עתיקות. את הלילה נעביר במלון מורשת שהיה בעבר ארמון בנארלאי. לינה וארוחת ערב נארלאי.
ראו באתר זה: ג'ייניזם.
יום 5: נארלאי – פושקר (Pushkar)
ניסע לפושקר (Pushkar), עירו של האל ברהמה – האל הבורא. בדרכנו תמונות נוף מדבריות טיפוסיות, נשים בסארי צבעוניים, הדולות מים בכדי חרס כבדים ממאגרי מים. פושקר -אחת הערים הקדושות ביותר בהודו. עיר עם קסם ורוגע המקיפה אגם קטן בלב מדבר ראג'יסטן. לפי האגדה עף האל ברהמה מעל המדבר השחון ושמע את האנשים מתפללים לגשם. משהחליט להיענות לתפילתם, השליך מידו פרח לוטוס אשר יצר את אגם המים. עם ההגעה לעיר, נצא להסתובב בסמטאותיה המיוחדות, מלאות דוכני התכשיטים, בגדים, קטורת, בשמים ותיקים, שם נאפשר זמן חופשי לשוטטות לקניות (אחר המקומות הטובים בהודו). לינה וארוחת ערב בפושקר.
ראו באתר זה: כתבה על פושקר
יום 6: פושקר – ג'איפור
נפתח את היום עם שיעור יוגה. לאחר מכן נעזוב את פושקר השלווה ונצא לעבר בירת ראג'יסטאן – ג'איפור. ללא ספק זו אחת הערים המרתקות והצבעוניות ביותר בהודו. עיר של שווקים, תנועה ססגונית ומבנים מרשימים. בערב נצא לקולנוע הודי לצפייה בסרט הודי. חוויה בלתי שנכחת. לינה וארוחת ערב בג'איפור.
יום 7: ג'איפור – מבצר אמבר – ג'איפור
נבקר בארמון הרוחות, סימן ההיכר הארכיטקטוני של ג'איפור. לאחר מכן נבקר במבצר אמבר, אחד המבצרים המרשימים של הודו, בו נשמע את סיפור הנסיכים שחיוו שם. לאחר מכן נבקר גם בחלק מארמון העיר, שעד היום משמש כמקום המגורים של משפחת המלוכה. נותיר זמן לשוטט בסמטאות ובשווקים ההומים והצבעוניים של העיר וורודה. לעת ערב נערוך סדנת בישול וארוחת ערב בג'איפור.
יום 8: ג'איפור – אגרה
נשים פנינו בנסיעה לעבר העיר אגרה, שהייתה בירתה של השושלת המוגולית. נבקר במצודת אגרה – המצודה האדומה המרהיבה, הבנויה מאבנים אדומות ומשיש ונשמע את סיפורו של הקיסר המוגולי שמצא בה את מותו. ארוחת ערב ולינה באגרה. ארוחת ערב ולינה באגרה.
ראו באתר זה: טאג' מאהל
יום 9: אגרה – אורצ'ה
אגרה השוכנת במדינת אוטאר פרדש, הייתה בירת השושלת המוגולית במאות ה-16 וה-17. העיר בנויה על גדות הנהר הקדוש יאמונה, מיובלי הגאנגס. המוגולים נודעו כארכיטקטים ובנאים מעולים והותירו אחריהם מבנים מונומנטאליים המהווים יצירות אומנות. אגרה התפרסמה בזכות המבנה שנחשב לאחד המרהיבים בבנייני תבל – הטאג' מאהל, שהתרגום המילולי של שמו הוא "ארמון הכתר", נבנה כקבר למומטז, אשתו האהובה של הקיסר, שנפטרה בזמן לידת ילדם ה-14. . בשעות הבוקר המוקדמות נצא לביקור בטאג' מאהל – האנדרטה הגדולה בעולם לאהבה, אליו נגיע מהמלון בריקשה מיוחדת. לא נפסח גם על ביקור בטאג' הקטן (Baby Taj). נצא ברכבת אקספרס עד לעיירה ג'אנסי (Jhansi) ומשם נמשיך באוטובוס עד לאורצ'ה (Orchha) שבמדינת מדייה פרדש. בערב נצא אל המקדש המקומי בכדי לקחת חלק בטקס הארטי (Arti) המתקיים בו. לינה באורצ'ה.
ראו באתר זה: אורצ'ה.
ראו גם: טיול רכבות בהודו
יום 10: אורצה – קג'ורהאו
אורצ'ה הינה עיירה קטנה, אותנטית ולא תיירותית השוכנת באזור טבע פראי ולגדת נהר באטבה. בעיירה ניתן לראות ארמונות ומקדשים מתקופת שושלת בונדלה, הנראים כאילו נלקחו היישר מסיפורי האגדות ובתוספת תפאורת הטבע, הירק, הנהר, הנשרים החגים ממעל והאווירה הפסטורלית נטולת המסחור התיירותי, עושה רושם שבמקום זה פסק הזמן מלכת. נערוך סיור מעניין בארמונות העיר אורצ'ה ונבקר בגדת הנהר. לאחר מכן נצא בנסיעה אל קג'ראו. לעת ערב אחרי נסיעה מעניינת במחוזות כפריים, הגעה ללינה בקג'ראו. בערב נצא לצפות במופע אור קולי במקדשי קג'ורהאו. לינה קג'ורהאו.
יום 11: קג'ורהאו– ורנסי
הבוקר נצא לביקור במתחם המקדשים המעניין והמוזר של קג'ורהאו(Khajuraho) שבמדינת מאדיה פרדש (Madhya Pradesh). אוסף זה הינו מוקד משיכה ייחודי בהודו, נתרשם מעבודות הפיסול אשר אינן מחסירות אף פרט ואולי אף מרחיבות כמה פרטים העלולים להעלות סומק על פני המתבונן. ננסה להבין מה גרם לשושלת מלכי צ'אנדלה לבנות דווקא באזור זה ודווקא בסגנון זה את המקדשים, וכמובן נשים לב לפרטים הארוטיים הרבים המעטרים את המקדשים. אחר הצהרים נצא ברכבת לילה לוראנסי. לינה ברכבת.
ראו באתר זה: טיול רכבת בהודו
יום 12: ואראנסי
בשעת בוקר מוקדמת נגיע אל ורנסי. נצא לאחת מהחוויות המיוחדות של הטיול – שיט על הנהר הקדוש ביותר – הגאנגס. נביט בפעילות השוקקת כבר בשעות אלו, שבהן העיר מתעוררת לחיים – תפילה וטבילה, רחצה וכביסה. נעלה על סירה ונשוט על הנהר לצפות מזווית אחרת. נרד בגהאט (מדרגות לנהר) ונלך רגלית ברחובות המרתקים והאותנטיים של אחת הערים העתיקות בעולם, סבך סמטאות ציוריות, הזויות, שאין כדוגמתן. נחזור אל בית המלון לארוחת בוקר מאוחרת.
ראו באתר זה: הגנגס
בהמשך היום ניסע אל סארנת, גן הצבאים, המקום שבו כינס הבודהא את תלמידיו לדרשה החשובה ביותר. נראה את הסטופה המדהימה שבנה המלך האדיר אשוקה.
ראו באתר זה: טיול בעקבות חייו של הבודהא
בשעות הערב, אחד השיאים של הטיול. נחזור אל שפת הנהר לראות את טקס האש, הארטי, שמושך מאמינים ותיירים כאחד. פשוט מדהים. לינה וארוחת ערב בואראנסי.
יום 14: דלהי – חגיגות ההולי
את היום נקדיש לדלהי הבירה. ניקח חלק בפסטיבל ההולי – הוליקה – חג האביב ואחד הפסטיבלים הגדולים והצבעוניים שנחגג בהודו ונפאל.
ראו באתר זה: תופעת הקרנבלים בעולם
נערוך סיור פנורמי בדלהי החדשה ונראה את בנייני הפרלמנט, שילוב של ארכיטקטורה הינדואית-ויקטוריאנית, נראה את שער הודו. נבקר בבאר המדרגות המרשימה Agrasen ki baoli. לאחר מכן ניסע ונתארח בבית הודי, קוקטייל וטעימות אצל מארחנו. ארוחת ערב ולינה דלהי.
יום 13: ואראנסי – דלהי
לאחר ארוחת הבוקר נצא לעבר שדה התעופה ונטוס לבירת הודו – דלהי. עם ההגעה, נצא לסיור ריקשות בשוק ההומה של דלהי – צ'נדי צ'וק, ונתרשם מחיי המסחר המפותחים בה. אחר הצהריים ניסע אל קומפלקס המקדש אקשרדם, אחד המקדשים החדשים והיפים ביותר בדלהי ובהודו בכלל. ערב רב של סגנונות ארכיטקטוניים מכל רחבי הודו, אבן אדומה, שיש לבן ועוד, בערב נצפה במופע אורקולי מרהיב. ארוחת ערב ולינה בדלהי.
יום 15: דלהי – ת"א
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור במקדש הסיקי – גורודווארה, עם צלילי המנטרות המתנגנים בו, ונסייר במטבח המתנדבים שמאכיל אלפי אנשים בכל יום.
ראו באתר זה: הסיקהים.
לאחר מכן ניסע אל שדה התעופה הבינלאומי לטיסה לתל אביב (דרך יעד ביניים).
מחיר הטיול:
$4289