דרך המשי
בשנת 97 לפנה"ס הגיעו כוחותיו של הגנרל הסיני Ban Chao אל סוגדיה (Sogdia), היא עמק פרגנה באוזבקיסטן של היום. בדרכם, השתלטו כוחות האימפריה המזרחית על כל נאות המדבר שבדרך, וניקו את הדרך משודדים ואויבים פוטנציאליים. השליטה האחידה על כל המרחב שנמתח בין העיר שיאן ללב מרכז אסיה, אפשר תנועה חופשית של מסחר ער בין חלקי האימפריה השונים. דרך זו היוותה ציר התנועה העיקרי שבין מזרח ומערב למעלה מ-1200 שנה, עד לנפילת השושלת המונגולית. משך מאות שנים שימשה דרך המשי ציר התעבורה הראשי ממזרח למערב, עליה נעו משיאן ועד איסטנבול ובחזרה סחורות, דעות ובני עמים שונים, ולארכה נצרפו אמונות וסגנונות אמנותיים. סוחרים נועזים, אנשי אמונה, הרפתקנים ואמנים עשו את דרכם ממדבריות לוהטים למעברי הרים מכוסי קרח, מול סכנות של שודדי דרכים, חיות טרף ודרכים בוגדניות.
אחרי שנזנחה ונשכחה משך מאות שנים, שבה דרך המשי למודעותם של נוסעים בשלהי המאה ה-19. בשנות הששים של המאה ה-19 הסתובב במרכז אסיה גיאולוג גרמני בשם פרדיננד פון ריכטהופן. בסיוריו הארוכים באזורי הספר הנידחים של צפון מערב סין הוא שמע מהמקומיים עמם בא במגע על ערים אבודות הקבורות תחת נחשולי החולות הנודדים של מדבר הטקלימקאן. סיפורים מסעירים ומרתקים על שיירות קבורות בחולות המדבר, על תרבויות עתיקות שנכחדו, ועל אוצרות תרבות חבויים לאורך דרכי המסחר העתיקות. אפוף בהתלהבות מגילוייו החדשים והבלתי צפויים בתחום הארכאולוגי, כינס פון ריכטהופן הנרגש בשנת 1864 את החברה הגיאוגרפית הגרמנית, ובהרצאה שתיזכר לימים סיפר בהתרגשות על "הערים האבודות של מדבר הטקלימקאן" במקום אותו כינה SeidenStrasse, או "דרך המשי", ובכך טבע את המושג שעתיד היה להצית את דמיונם של אלפי חוקרים, הרפתקנים, דיפלומטים, מיסיונרים, אמנים ומטיילים שונים, ולחדש את ימי הזוהר של דרכי המסחר, שעמדו בשיממונן מאות רבות של שנים.
דרך המשי. די בכוחן של שתי מילים קטנות ותמימות אלו כדי להצית את דמיונם השופע של מיליוני בני האדם בכל העולם. משך מאות שנים נמשכו ארכיאולוגים, סוחרים, פוליטיקאים, חובבי הרפתקה ומטיילים אל האזור האדיר והעשיר של מרכז אסיה, בעקבות אגדות דרך המשי. עד ימינו אלו, בהם הדבירה תעשיית הידע הפוסט-מודרנית את האקזוטיות של מקומות רחוקים ובלתי ידועים, בהם החליפו פרסומות וסיסמאות ססגוניות את מקומם של המסתורין והאקזוטיות של חבלי ארץ נסתרים, עדיין מהדהד השם דרך המשי בטונים של מסתוריות, מיסטיות, אקזוטיקה ומעלה דמיונות של זמנים אחרים. שיירות גמלים עמוסות בכל טוב החונות בנאות מדבר, בצל דיונות מיתמרות, סוחרים בלבוש ססגוני ובתלבושות מגוונות העושים את דרכם אל רחובות ערי נאות המדבר השוקקים, שיירות סוסים המשרגות את שריריהן במאמץ נשגב להעפיל אל ראש מעברי ההרים בלב סופות שלגים, מדבריות, הרים נישאים, אנשי דת ונזירים, ותחושה של תנועה מתמדת, שינוי, גיוון ותחלופה בלתי פוסקת של תרבויות ונופים – זאת היא התחושה של דרך המשי, וזו היא התחושה שטיול לדרך המשי אמור להציף במטייל.
בשלהי המאה ה-20, אחרי התמוטטות ברית המועצות, החליטו המדינות החדשות במזרח ברית המועצות לשעבר לפתוח את שעריהן, ולהציג לעולם את הקטע המרכז אסיאתי של דרך המשי. כך נחשפו לעולם ערים שאזכורן האחרון היה בספרים של מרקו פולו ושל נזירים נודדים. השמות ירקאנד, מרב, קשגאר וטורפאן, קוצ'ה וחוטאן, סמארקאמד ובוכרה שבו והציתו את דמיונם של מטיילים, שחיפשו להגיע אל אותם מקומות שיעוררו בהם את התחושה הייחודית כל כך של דרך המשי – תחושת התנועה, הנוודות, שילוב התרבויות ונדידות הדתות והתרבויות ממקום למקום.
בלהט התנועה ההמונית אל השמות החדשים של דרך המשי, נשכחה כברת הדרך המשמעותית, החשובה והיפה ביותר של דרך המשי לדורותיה – כברת הדרך המובילה אל הרפובליקה של אויגוריסטאן, או בשמה המוכר יותר – טורקיסטאן המזרחית (Eastern Turkistan). יותר מכל מקום אחר לאורכה של דרך המשי, הרצועה המפרידה בין העיר לנג'ואו במערב לערים טורפאן, אורומצ'י וקשגאר, היא המייצגת ביותר של כל מה שהוא דרך המשי. אך בשל העובדה שהייתה זו המדינה היחידה שנשארה תחת שלטון זר, היא נשארה סגורה למטיילים משך זמן רב, והייתה האחרונה להיפתח לעולם. כל זה אינו מוריד במאומה מערכה כערש דרך המשי וכמדינה שבה היה חלק הארי של דרך המשי, המקום המייצג יותר מכל מקום אחר עלי אדמות את ההוויה הייחודית והפנימית של כל מה שהוא דרך המשי. דרך המשי היא מקום של מפגש. מפגש דתות, תרבויות, נופים, מסורות, אמנויות ואומנויות. דרך המשי היא מקום של מפגש אתני, של עמים שונים, שהתערבו בתהליך ארוך זה אל זה, וזה מתוך זה. הטיול בדרך המשי, אם כן, הוא חיפוש אחר הגיוון, אחר האקלקטיות האתנית, התרבותית והדתית. דרך המשי היא מקום של גיוון נופי, שבו המדבר, ההרים, כרי הדשא ואזורי הלס מפנים מקום אחד לשני. מקום שבו יושבי ערים מתחלפים בתושבי נאות המדבר, למרגלות הרים בהם רועים שבטי נוודים את עדריהם עם תום החורף. רק מסלול זה של דרך המשי מציע לכם את השילוב של המדבר, ההרים, נאות המדבר, רמות הלס וכרי הדשא, בגיוון שהוא לב ליבה של התחושה המיוחדת של דרך המשי. מסלול זה, המוצע לכם כאן הוא מסע אל הרי הטיאן-שאן הנישאים, מדבריות הטקלימקאן והגובי, הרי הצי-ליאן, וכמובן אל הרי הפמיר, "גג העולם", שחובקים נוף שכדוגמתו אין אלא באזורים אלו, בהם נפגשים טג'יקיסטאן, קירגיזסטאן, פקיסטאן, אפגניסטן וטורקיסטאן הסינית.
יו דתות כמו בודהיזם, מניכאיזם, זורואסטריה ואיסלאם, כמו גם נצרות נסטוריאנית, יהדות ודתות סיניות עשו את דרכן ממזרח למערב, תוך שהן משאירות מאחוריהן אנדרטאות בדמות ציורים, פסלים, ניקבות חצובות ומצוירות, ציורי קיר, פיסול בתוך הרים וכו'. יותר מכל מקום אחר על פי דרך המשי, מסלול זה מייצג את ריבוי הדתות והאמונות האופייני לאזור זה. במסלול המוצע לפניכם תמצאו מנזרים טיבטיים, מערות בודהיסטיות מצוירות ומפוסלות, מצודות סיניות בלב המדבר, מסגדים אויגוריים, טג'יקים, אוזבקיים וקירגיזיים, בתי קברות מוסלמיים, ועוד ככל שיותיר הזמן.
דרך המשי היא גם מקום מפגש אתני. מקום שבו שבטי נוודים התערבבו ביושבי ערים ונאות מדבר, וספחו השפעות, תוך שהשפיעו בעצמם על המנהגים, הלבוש והתרבות המקומית. במסלול זה של דרך המשי נעבור דרך סינים, מוסלמים HUI, הייחודיים רק לאזור זה, שמוצאם ממונגוליה. כמו כן נבוא במגע עם האויגורים יושבי המדבריות, ואנשי ההרים הקזאחים, הטג'יקים, הקירגיזים, האוזבקים והאפגאנים. בשוק יום א' בקשגאר נוכל לראות את כולם מתערבבים זה בזה, ובנסיעות להרים נוכל לראות את הטג'יקים והקירגיזים, כפי שחיים באהלים שלהם בהרים. בסיור ב"אגם השמימי" נסעד באחד האהלים הללו, וכן בטיפוס לאגם הקארא-קול. מסלול זה הוא המסלול המקיף ביותר מבחינת הגיוון האתני שהוא מציע, המצטרף לגיוון הנופי, התרבותי, האנושי האופייני לחלק זה של העולם, ולתחושה שאנו מכנים כתחושת דרך המשי.
מסלול זה הוא גם המסלול המאפשר יותר מכל מסלול אחר, להתעמק בהיסטוריה של דרך המשי, בדרך התהוותה, ובחשיבותה לתרבות העולמית. בסיורנו בין האתרים הבודהיסטיים למוסלמיים, נוכל ללמוד על החשיבות של התנועה התרבותית והאינטראקציה התרבותית לאורך דרך המשי. נוכל ללמוד על ההיסטוריה הפוליטית של דרך המשי, לשמוע סיפורי הווי מחיי השיירות והסוחרים, וסיפורים על מגלי העולם שפשטו על האתרים של דרך המשי בתקווה לדלות אוצרות מערי המדבר האקזוטיות. נלמד על היווצרותה של דרך המשי, על הגיבורים הגדולים שלה, החל מג'אנג ציאן, דרך שואן זאנג, פא סיין, דרך מרקו פולו, ועד לאוריאל סטיין, סוון הדין ופרדיננד פון לה-קוק.
מסלול מיוחד זה מכיל את האתרים הקלאסיים של דרך המשי, כמו המצודה בג'יא יו גואן והמערות הבודהיסטיות של דונחואנג, טורפאן קשגאר ואורומצ'י, אך מכיל בתוכו אתרים שמעולם לא נפתחו לתיירות עבור המטייל הישראלי, וזו לו ההזדמנות הראשונה לחוותם. מכרי הדשא האינסופיים של באיאנבולאק, מעברי ההרים האדירים בואכה קוצ'ה וטשקורגאן, מושבות הנוודים הקירגיזיים, הטג'יקים והקזאחים – כל אלו מוצגים בפעם הראשונה בפני המטייל הישראלי, במסלול שאין לו אח ורע בעולם כולו, משולבים בסיור עומק בקירגיסטאן, בעומק ההרים השמימיים.
מסלול הטיול
ימים 1-2 – 14-15.7 – טיסה ללנג'ואו (Lanzhou)
נצא מתל אביב בטיסה לא ישירה אל בירת סין, בייג'ינג. בהגעה לבייג'ינג נתחבר לטיסת ההמשך לנקודת ההתחלה שלנו ב"דרך המשי" – לנג'ואו (Lanzhou). בהגעה ללנג'ואו, בכפוף לשעת ההגעה נצא לסיור בעיר, ונשוב למלון אחרי ארוחת הערב.
לינה בלנג'ואו במלון Sunshine Plaza Hotel (מלון 4 כוכבים) או זהה ברמה
יום 3 – 16.7 – מלנג'ואו (Lanzhou) לבינגלינג (Bingling Si)
אחרי ארוחת הבוקר נצא בנסיעה של כ-3 שעות אל אחד האתרים היפים של "דרך המשי" – המערות החצובות של בינגלינג (Bilglingsi), הנמצאות על מאגר מים גדול לאורך גדות "הנהר הצהוב", על רקע נוף של צוקי לס אדירים, בתוכם חצובים פסלי בודהא ענקיים. השילוב של המים, הצוקים והמערות החצובות הוא מהייחודיים והיפים ביותר בדרך המשי. בתום הסיור נחזור ללנג'ואו לארוחת ערב ולינה
לינה בלנג'ואו
יום 4 – 17.7 – מלנג'ואו (Lanzhou) לג'אנג יה (Zhangye)
אחרי ארוחת הבוקר נצא בנסיעה בין הרי הצי ליאן למדבר הגובי עד שנגיע בשעת צהרים אל אחת התחנות החשובות ביותר של דרך המשי, ואבן דרך מרכזית בחדירת הבודהיזם לסין, היא העיירה ג'אנג יה (Zhanhgye). ראשית נצא אל מקדש הבודהא השוכב (Dafosi), הגדול ביותר בסין. נמשיך ונסייר ברחובות העיירה, ואחר הצהרים נצא אל אחד מפלאי הטבע המיוחדים של דרך המשי, נופי הדאן שייא (Danxia). נופים מרהיבים אלו, של שכבות אבן חול צבעונית המונחים זו על גבי זו, הם מהיפים בכל דרך המשי. נשוב לעיר ג'אנג יה ללינה.
לינה בג'אנג יה במלון Jiahen Hotel (מלון 4 כוכבים) או זהה ברמה.
יום 5 – 18.7 – מג'אנג יה (Zhangye) לדונחואנג (Dunhuang)
לאחר ארוחת הבוקר ובמידה ויאפשר הזמן, נסע בנסיעה אל עבר מנזר "פרסת הסוס" (Matisi) השוכן בלב הנוף ההררי המקיף את ג'אנג יה. נחזור חזרה אל ג'אנג יה, ממנה נמשיך בנסיעת רכבת מהירה אל נאת המדבר החשובה ביותר במזרח דרך המשי העיר – דונחואנג (Dunhuang) שהייתה נקודת הקצה ממנה התפצלו דרך המשי הצפונית והדרומית, והפכה למרכז תרבותי ומסחרי ראשון במעלה במאות השנים של פריחת "דרך המשי". בהגעה לדונחואנג נצא למלון להתארגנות קצרה, ומשם נמשיך לסיורים באזור.
לינה בדונחואנג במלון Dunhuang Shanzhuang (מלון 4-5 כוכבים) או זהה ברמה
יום 6 – 19.7 – דונחואנג (Dunhuang)
אחרי ארוחת הבוקר נצא לביקור בתגלית החשובה ביותר של דרך המשי – מערות מוגאו (Mogao Ku). במערות אלו ציירו אמנים בודהיסטיים, במימון סוחרים עשירים, אלפי ציורי קיר, שנשתמרו על ידי אוויר המדבר היבש ועל ידי העובדה שהן היו סגורות ולא ידועות לעולם החיצון עד המאה התשע-עשרה. מערות מוגאו הן העדות המרשימה ביותר לשילוב התרבויות על "דרך המשי" ולהשפעה ההדדית ביניהן. יותר מכל אתר אחר בעולם, מערות מוגאו מייצגות את הרוח החיה של "דרך המשי", שכולה תנועה, שילוב ומיזוג תרבויות. לקראת ערב נצא למקום בו המדבר פוגש את נווה המדבר. נגיע למקום היפה ביותר בדונחואנג, בו מתרוממות דיונות ענקיות, בגבהים ממוצעים הנעים בין 150-260 מ', הישר מתוך המטעים והשדות של דונחואנג. המעוניינים יוכלו לצאת על גבי גמלים אל הדיונות, והספורטיביים יותר מבינינו יוכלו לטפס עליהן, ואף לגלוש מהן ב-Sand Surfing. נסיים בארוחת ערב, לאחריה נתפזר למנוחה
לינה בדונחואנג
יום 7 – 20.7 – מדונחואנג (Dunhuang) לטורפאן (Turpan)
אחרי ארוחת הבוקר נצא לתחנת הרכבת לנסיעת רכבת מהירה שתיקח אותנו אל עבר נאת המדבר הגדולה והחשובה ביותר באזור שבין מדבר הגובי למדבר הטקלימאקאן, היא טורפאן (Turpan). טורפאן שוכנת 149 מ' מתחת לפני הים, ובשעות היום היא חמה במיוחד. ואולם, בשל היותה במדבר בצל הרים, מזג האוויר משתנה פלאים לקראת ערב, וכבר לפני השקיעה מתקרר האוויר והופך נעים לקראת ערב. נהלך ברחובות המובילים למסגד המקומי. נצא אל מערכת תעלות ההשקיה, ה"קארז" (Karez), שאורכה למעלה מ-2,500 ק"מ, ואחר הצהרים נצא אל האמין מינארט (Emin Minaret), משם נהלך דרך רחובות צדדיים, בהם זורמות תעלות של מי קרח היורדים מההרים ומשקות את שדרות הגפנים הרחבות המקרות את רחובות העיר.
לינה בטורפאן במלון Huozhou (מלון 4 כוכבים) או זהה ברמה
יום 8 – 21.7 – מטורפאן (Turpan) לאורומצ'י (Ürümqi) ולדושנזי (Dushanzi)
לאחר ארוחת הבוקר, במידה ויאפשר הזמן, נבקר בכפר הציורי טויוק (Tuyoq), כפר משומר הבנוי בסגנון אויגורי קלאסי. נשוב לטורפאן אל תחנת הרכבת וממנה נצא אל אורומצ'י (Urumqi), שם נבקר במוזיאון המחוזי הגדול של אורומצ'י ועוד. נמשיך בנסיעה של כ-3 שעות, עד שנגיע לדושנזי (Dushanzi), בה נעשה את הלילה.
לינה בדושנזי במלון Dushanzi Mayitag hotel (מלון 5 כוכבים) או זהה ברמה
יום 9-10 – 22-23.7 – מדושנזי (Dushanzi) לבאיאנבולאק (Bayinbulak)
אחרי ארוחת הבוקר נצא בנסיעה דרך רכסי הרים אדירים אל מרחבי הדשא האינסופיים של באיאנבולאק (Bayanbulak). ראשית נעבור במישורים הגדולים של אגן הג'ונגאר, שלשפתו נמצאת העיר קווי טון. משם נתחיל ונטפס דרך רכס הבורו חורו (Borohoro), של "ההרים השמימיים" דרך גאיות ומעברי הרים שטופי פריחה צבעונית ומנוקדים ביורטות של בני העם הקזאחי, אל עולם חדש ולא מוכר – עולמם של בני העם המונגולי. נמשיך בנסיעה עד שנגיע אל כרי הדשא האדירים ביותר בחלק זה של העולם – כרי הדשא של באיאנבולאק (Bayinbulak), כרי דשא המתפרשים על לא פחות מ-28,000 קילומטרים מרובעים. ניסע למלון למנוחה.
למחרת נמשיך ונבקיע בדרך הררית בג'יפים, בדרך חדשה ולא ידועה העוברת במושבות הנוודים המונגולים ובין עדריהם האדירים, אל הכניסה האחורית של כרי הדשא של באיאנבולאק, עד שנגיע לנקודת התצפית המשקיפה על תשעת העיקולים ושמונה עשר הפיתולים, ששימשה כאתר הצילומים לסרט "מונגול" על חייו של ג'ינגיס חאן. נשוב לעיירה באיאנבולאק לארוחת ערב ולינה.
לינה בבאיאנבולאק במלון White Swan (מלון 3 כוכבים) – הטוב באזור
יום 11 – 24.7 – מבאיאנבולאק (Bayinbulak) לקוצ'ה (Kuqa)
אחרי ארוחת הבוקר נמשיך בנסיעה מרהיבה ונחצה שנית את "ההרים השמימיים". דרך זו עוברת דרך רכסי הרים נשגבים, ונשפכת בסופו של יום אל מדבר הטקלימאקאן הנורא, אותו נחצה למחרת היום. בדרכנו נעבור דרך רכסי הרים גבוהים, כרי דשא נרחבים, אגמי מים, הקניון הגדול של ההרים השמימיים, עמק מי המלח ושאר נופים מגוונים שנדמה כי אין אפשרות כלל שיתקיימו בסמיכות כה רבה. את היום הארוך נסיים באחת מנאות המדבר הגדולות של הטקלימאקאן, ונשוב אל בני העם החשוב ביותר במרחב – בני העם האויגורי. בהגעה לקוצ'ה נצא למלון ולארוחת הערב, ואחרי מנוחה קצרה נצא לתחנת הרכבת לנסיעת רכבת לקשגאר.
מנוחה והתארגנות במלון Kuqa Grand Hotel
לינה ברכבת בתאי שינה (4 נוסעים בתא).
יום 12 – 25.7 – קשגאר (Kashgar)
בשעת צהרים מוקדמת תגיע הרכבת שלנו אל נאת המדבר החשובה ביותר בחלק זה של העולם, העיר שהיא ליבה הפועם של דרך המשי לדורותיה – העיר קשגאר (Kashgar). בהגעה לקשגאר – העברה למלון ויציאה לסיורים בעיר. נצא לסיור ברחובות קשגאר השוקקים, ונגיע דרך הסמטאות ההומות עד לרחבת מסגד אידקא, הגדול והחשוב במסגדי מרכז אסיה, המושך אליו מתפללים מכל רחבי מרכז אסיה, ואל שוק הלילה התוסס של קשגאר.
לינה בקשגאר במלון Qinibagh (מלון 5 כוכבים) או זהה ברמה
יום 13 – 26.7 – קשגאר (Kashgar)
יום זה יוקדש כולו לסיורים בעיר קשגאר. נצא אל השוק הגדול של יום א'. שוק יום א' בקשגאר הוא ללא ספק אחד מרגעי השיא בטיול ל"דרך המשי". שוק זה מרכז אליו עשרות אלפי סוחרים וקניינים מכל רחבי מרכז אסיה, ומכל רחבי חבל שינג'יאנג, הבאים למכור ולקנות בשוק החיות המדהים, שטיחים, שמיכות, עבודות יד, ומכל הבא ליד. נמשיך ונסייר במאוזוליאום של אבאק חוג'א (Abakh Hojah). אחר הצהרים נמשיך בסיורנו בעיר קשגאר, נצא לסיור באחת משכונות העיר האותנטיות, משם נמשיך לארוחת ערב בסגנון אויגורי מסורתי ונצא לארוחת ערב ולינה.
לינה בקשגאר
יום 14 – 27.7 – מקשגאר (Kashgar) לטשקורגן (Taxkorgan)
אחרי ארוחת הבוקר נעזוב את קשגאר לסיבוב שייקח אותנו אל המחוזות הפחות מוכרים והנידחים ביותר בחלק זה של העולם. ניסע אל אזורי המגורים של העמים הטג'יקי והקירגיזי. נצא ביום זה בדרך מצוינת שתיקח אותנו עד לגבול פקיסטאן, על אחת הדרכים היפות בעולם – כביש הקרקוראם (Karakoram Highway), המחבר את קשגאר עם איסלמאבאד. נעבור מהמדבר אל ההרים הנישאים, נחצה את רכס הפמיר האדיר עד לאגם הקרא-קול הכחול המשקיף אל פסגות המוצטאגאטא (Mutztagata) ופסגת הקונגור (Kongur), המתנשאים לגבהים של 7,650 מ' ויותר. נמשיך בנסיעה אל החבל הטג'יקי האוטונומי של טשקורגן (Taxkorgan), שם נבוא במגע עם בני העם הטג'יקי, העם ההודו-אירופאי היחיד במרחב זה, החי באזורים אלו ברציפות החל מהמאות הראשונות לספירה.
לינה בטשקורגאן במלון Crown Inn (מלון 3 כוכבים) – הטוב באזור
יום 15 – 28.7 – מטשקורגן (Taxkorgan) לקשגאר (Kashgar)
נתחיל את הבוקר בסיור מרהיב בכרי הדשא של טאשקורגאן. בלב המדבר הגבוה והצחיח של הרי הפמיר, נוצרו כרי דשא נרחבים, בהם חיים בני העם הטג'יקי בימות הקיץ. נצא אל בתיהם הארעיים, נצא להליכות בכרי הדשא השופעים מים למרגלות הרי השלג העצומים, ונשוב בנסיעה אל קשגאר. בדרכנו נעצור בדיונות החול המדהימות בנוף הבלתי אפשרי של אגם המשולשים (Bulunkül), שבו דיונות חול המזנקות מתוך עמק בגובה של 3,200 מ' מעל פני הים! נמשיך ונטייל בנופי ההוד של רכס הפמיר עד שנגיע לשפת המדבר, משם נשוב אל העיר קשגאר. בהגעה לקשגאר נצא שוב לסיור בעיר העתיקה, ונשוב למלון.
לינה בקשגאר במלון Qinibagh (מלון 5 כוכבים) או זהה ברמה
יום 16 – 29.7 – מקשגאר (Kashgar) לנארין (Naryn)
ביום זה נתחיל את הדרך שתיקח אותנו אל מעבר לגבול, אל עבר הרפובליקה הסובייטית לשעבר קירגיזסטאן (Kyrgyzstan). ראשית נצא אל עבר נקודת הגבול טורוגארט (Torugart), שם נעבור את הגבול בין סין לקירגיזסטאן. משם נמשיך בנסיעה דרך רכס הרי פרגאנה (Fergana), המפריד בין שתי המדינות. נמשיך בנסיעה דרך מאהלי נוודים, כפרים חקלאיים קטנים ועיירות סובייטיות לשעבר. נעבור באחת הנקודות החשובות של דרך המשי, היא טאש ראבאט (Tash Rabat), מצודת אבן מהמאה ה-14, ששימשה כתחנת דרכים חשובה על דרכי המסחר. נמשיך בנסיעה דרך ההרים, עד שנגיע אל תחנתנו ללילה זה, היא העיירה נארין (Naryn), שם נעשה את הלילה.
לינה בנארין במלון Khan Tengri (מלון 3 כוכבים) או זהה ברמה
יום 17 – 30.7 – מנארין (Naryn) לקארקול (Karakol)
לאחר ארוחת הבוקר נמשיך בנסיעה לכיוון קאראקול (Karaköl) לאורך גדותיו הדרומיים של אגם איסיק (Issakül), האגם ההררי השני בגודלו בעולם, ולבטח היפה שבהם. בדרכינו נעבור בקוצ'קור (Kochkor) ,שם נבקר במרכז מלאכות יד המנוהל על ידי נשות המקום, ונקבל הדגמה של ייצור לבד. לקראת ערב נגיע לעיירה קאראקול לארוחת ערב ולינה.
לינה בקאראקול במלון Tagatay Hotel (מלון 3 כוכבים) או זהה ברמה.
יום 18 – 31.7 – קניון אלטין ארשאן (Altyn Arashan George)
ביום זה ניפרד ליום אחד מהג'יפים שלנו, ונעלה על משאיות שטח רוסיות צבאיות לכיוון קניון אלטין אראשאן (Altyn Arashan) הממוקם בגובה 3,030 מטר. נעבור לאורכו של נהר, בדרך המכוסה בצמחייה ירוקה ונופים אלפיניים משגעים. עם ההגעה לפסגה נהנה מארוחת צהריים בלב הנופים ההרריים ונטבול במי מעיינות חמים. לקראת ערב נשוב לקראקול לארוחת ערב, מלווה במופע מיוחד במינו של נגנים ומספרים האחראים על העברת המורשת הקירגיזית בעל פה בנגינה ושירה של פרקים מתוך האפוס האדיר של קירגיזסטאן, הוא המאנאס (Manas). נמשיך בנסיעה מקראקול עד לעיירת הנופש צ'ולפון אטא (Cholpon Ata) בה נעשה את הלילה.
לינה בצ'ולפון אטא
יום 19 – 1.8 – מצ'ולפון אטא (Cholpon Ata) לבישקק ((Bishkek
אחרי ארוחת הבוקר נצא לשיט קצר במי האגם התכולים, ונמשיך בנסיעה לבירת קירגיסטאן, היא בישקק (Bishkek). קירגיזסטאן עמדה בצומת שבין האיסלאם של מרכז אסיה, והנצרות שהגיעה עם הכובש הרוסי. בהגעה לבישקק נצא לסיורים בעיר, ככל שיותיר הזמן. בסיום נצא לארוחת ערב מסכמת ונסע למלון למנוחה.
לינה בבישקק במלון Golden Dragon Hotel(מלון 4+*) או זהה ברמה.
יום 20 –2.8 – מבישקק ( (Bishkekלתל אביב
לאחר מנוחה והשכמה מאוד מוקדמת ניסע אל שדה התעופה לטיסתנו חזרה הביתה – לתל אביב, אליה נגיע לקראת הצהריים.
מחיר הטיול
המחיר לאדם בחדר זוגי בקבוצה של 20 נוסעים ומעלה1: 5,985 דולר
תוספת ליחיד בחדר: 935 דולר.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
המחיר כולל:
- טיסה בינלאומית בקו תל-אביב–בייג'ין//בישקק–תל-אביב (טיסות לא ישירות עם חברת טורקיש אירליינס).
- מסי נמל ותוספות דלק נכון לתאריך הוצאת הצעה זו*.
- לינה במלונות כמפורט בתכנית על בסיס לינה וארוחת בוקר במלון.
- ארוחה חמה נוספת ביום + ארוחת צהריים על בסיס ארוחה קלה.
- כל האתרים שבתכנית, לרבות דמי כניסה.
- כל המופעים שבתכנית, לרבות דמי כניסה.
- נסיעה ברכב ממוזג עם מדריך ישראלי-גילי חסקין.
- נסיעה בג'יפים (4 בג'יפ) מ-22.7 ועד 24.7
- טיפים לנותני השירותים.
המחיר אינו כולל:
- אשרת כניסה לסין ( כ-50 דולר).
- אשרת כניסה לקירגיסטן (כ- 80 דולר).
- הוצאות אישיות (קניות וכו').
- שתייה בארוחות.
- ביטוחים
- כל מה שלא מופיע תחת הסעיף "המחיר כולל".
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1מתחת ל- 25 נוסעים (20-25), תחול תוספת בסך 250$ לאדם.
מתחת ל- 20 נוסעים (16-20), תחול תוספת בסך 370$ לאדם.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2המחיר הסופי של מסי הנמל ותוספות הדלק נקבע סופית על ידי חברת התעופה עצמה ועם כרטוס כרטיס הטיסה (כשבועיים לפני יציאת הטיול). כל שינוי במחיר מיסי הנמל יחול על הנוסע עצמו.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
טיסה שלא במסגרת הקבוצה תחויב בעלות נוספת של 150 דולר.
נקודה חשובה: מחיר זה מבוסס על מדד המחירים בסין נכון לתאריך הוצאת תכנית זו, ולשער היואן מול הדולר המחושב בערך של 6 לדולר. במידה ויעלו המחירים בסין, ובמידה והשער יחרוג מהשער המשמש כבסיס החישוב, יעודכן מחיר הטיול. במידה וירדו המחירים, או ששער היואן יהיה נמוך מ-6 יואן לדולר, יעודכן מחיר הטיול בהתאמה.
היי, נראה מסע מרתק יחודי. מעונינת. המחיר קצת מרתיע, אם בנזוגי לא יצטרף יש תוספת די רצינית לא? .מזג האוויר קר מאד ? הטיול נחשב קשה לפנסיונרית במצב טוב. ..
שלום רב
אכן, מדובר במסע ייחודי ומרתק להפליא
אין ספק שמדובר בטיול לא זול. אם כי "יקר" ו"זול" הם מושגים יחסיים. לעניות דעתי, הסכום שאינו מבוטל כלל ועיקר, אינו גבוה ביחס לתמורה. ראשית, נקווה שבן זוגך יצא. שנית, אם יוותר, חברת "שבילה דרקון" תנסה "לשדך" לך שותפה לחדר
להתראות.
נרשמים אצלך? אם כן אז תרשום אותי. להתראות
רבקה יקרה, לא נרשמים אצלי, אלא בחברת שביל הדרקון". אשמח לראותך
מעונין להרשם לטיול לדרך המשי
אנא שלח לי טופס הרשמה
אשמח מאד לראותכם בטיול. אנא, פנו בנושא זה לחברה המבצעת – שביל הדרקון
גם לי קוסם הטיול הזה. ואכן המחיר גבוה.
מה עוד תספר לנו עליו כדי לפתות.
טיול נהדר. מרתק. שילוב של נופים עוצרי נשימה, אנשים, תרבויות ודתות. את מוזמנת לפנות לחברת "שביל הדרקון" למידע נוסף
בברכה
גילי
מעוניין מאוד, אך לצערי לא אוכל להצטרף הפעם.
מתי מתוכנן הטיול הבא – עם אותו המסלול?
ממליץ לך להצטרף לסיור במונגוליה, 29 ביוני
מר. חסקין שלום רב,
אשמח לשוחח איתך טלפונית בקשר לטיול זה
שמי כרמלה נייד- 052-3872182
ניראה לי אחלה טיול.
שמי אורלי לביא.
אני נכה עם קלנועית טובהשכבר טיפסה כמעט בכל העולם.
ניראה לך מתאים טיול זה?
הנייד שלי הוא: 5024481681
תודה מראש.
תודה על פנייתך
קשה לדעת
כדי לקבל תשובה רצינית יש צורך בפגישה פנים אל פנים\מציע לתאם פגישה כזאת עם משרדי "שביל הדרקון"
בהצלחה
מעוניינת בטיול
סיפורי צדיקים-סיפרוי צדיקים הם חלק בלתי נפרד מהעם היהודי, לכן חשוב מאוד להמשיך לקרוא אותם כי זה רק
מחזק ומחבר אותנו לשורשים של העם היהודי