אתיופיה בעת חגיגות טימקאט
16 ימים בין הנצרות החבשית לבין שבטי נהר האומו
אתיופיה היא ארץ של ניגודים קיצוניים: נופים טרופיים לחים בצד מדבריות שחונים; הרים נישאים בצד שקעים עמוקים; יערות גשם בצד סוואנות יבשות-למחצה; עמקים פוריים בצד רמות עקרות. לאורך הארץ עובר השבר הסורי אפריקאי, לאורכו נפרשת שורה של אגמים בשלל צבעים.כאן נמצאות כמה משמורות הטבע החשובות באתיופיה, עשירות ופורות. שורשי המסורת האתיופית באגדות הקושרות את הארץ לסיפורי התנ"ך ולמלכת שבא. אך המסורת האתיופית שזורה בקשר אמיץ יותר עם הנצרות. צפון אתיופיה משובץ בכנסיות המציגות לראווה את מורשתה הנוצרית של הארץ. זוהי הציוויליזציה הנוצרית החשובה ביותר שנוצרה באפריקה. דרום אתיופיה, להבדיל, ממשיך לשמור את אופיו הפראי. כאן חיים ערב רב של שבטים ססגוניים הדוברים בליל שפות נילו-סהריות, כושיתיות ואומותיות – האחרונות מדוברות סביב נהר האומו. לכל קבוצה מורשת משלה ודרך משלה לקשט את גופה. מסע לאתיופיה הוא מסע אל קו השבר וקו התפר, המפריד ומגשר, בין העולם התרבותי השמי לאפריקה השחורה.
יציאה: 17 ינו' 11
חזרה: 31 ינו' 11
הטיול נדחה למועד מאוחר יותר
תכנית הטיול
יום 1
תל אביב – אדיס אבבה – בהאר דאר
יום ב' 17 ינו'
נצא זמן קצר אחרי חצות, בטיסה לאדיס אבבה, בירת אתיופיה, אליה נגיע בשעות הבוקר המוקדמות. נמשיך בטיסה לבהאר-דאר – עיר שפירוש שמה הוא "בית על הים". הבית כבר הפך לעיר, אבל הים הוא עדיין אותו ים – אגם טאנה, המזין במימיו את נהר הנילוס הכחול. אחה"צ נצא לשייט על אגם טאנה ונבקר באחת הכנסיות העתיקות המצויות בו. נלון בבהאר דאר.
ימים 2-3
גונדר בעת חגיגות טימקאט
ימים ג'-ד' 18-19 ינו'
בשעות הבוקר נבקר במפלי הנילוס הכחול, הנקראים בפי המקומיים בשם מפלי טיסיסט – המים המעשנים – בגלל ענן הערפל העולה מהם. אח"כ נצא בנסיעה צפונה בדרכנו לגונדר – עיר ששימשה במאות 17-18 כבירת אתיופיה. ארמונות המלכים שנבנו בה באותה תקופה מרשימים מאד. נטייל בגונדר: נבקר במצודות, בבריכת הרחצה ששימש את הקיסר פאסילידאס ובכנסיית דברה בירהאן סלאסי, הנודעת בשל ציורי הקיר היפים שלה. בימים אלו נערכות חגיגות טימקאט (חג ההתגלות הנערך לפי לוח השנה היוליאני). נצטרף לחוגגים. בשעות אחה"צ של היום ה-3 נסע לשמורת סימיאן. בלילה הראשון נלון בגונדר ובמשנהו בשמורת הרי סמיאן.
יום 4
שמורת הרי סמיאן
יום ה' 20 ינו'
רכס הרי סימיאן, שפסגותיו מתנשאות לרום של למעלה מ-4,000 מ'. הוכרז כשמורת טבע וכ"אתר מורשת עולמי" מטעם אונסק"ו. נצא לטייל ברכב וברגל בנופים המרשימים של השמורה .במידה ויתמזל מזלנו נזכה לראות כאן את קופי הג'לאדה – האנדמיים .בערב נשוב ללינה בגונדר.
יום 5
לליבלה
יום ו' 21 ינו'
נטוס ללליבלה – עיר הנודעת גם בשמה האחר – "ירושלים החדשה". העיר שנבנתה בסביבות המאה ה- 12 כבירת הקיסרות האתיופית, שומרת, מאז ועד היום, על מעמדה כאחד המרכזים הנוצרים החשובים ביותר באתיופיה. נקדיש את היום לעיר וסביבתה: נטייל בין הכנסיות והמנזרים החצובים שנחשבים לשיאי הארכיטקטורה האתיופית. נלון בלליבלה.
יום 6
לליבלה – אדיס אבבה
שבת 22 ינו'
נשלים את סיורנו בלליבלה ונבקר בכנסיה של נאקוטולאב. בצהרים נטוס חזרה לאדיס אבבה, השוכנת בגובה 2,700 מ' מעל פני הים. אדיס אבבה היא מטרופולין עירוני רחב-ידיים. נטייל בעיר ונבקר במוזיאון הלאומי, שבו נוכל לפגוש את לוסי – קופת-אדם שחיה לפני 3.2 מיליון שנים – הנחשבת לאחד השלבים האבולוציוניים בהתפתחות האדם. שרידיה המאובנים של לוסי, השייכת למין המוכר בספרות כאוסטרלופיטקוס אפרנזיס שהתהלך זקוף, שמורים במוזיאון הלאומי. נלון באדיס אבבה.
ימים 7-12
שבטי האומו הדרומי
ימים א'-ו' 23-28 ינו'
נצא בטיסת בוקר לארבע מינץ'. עם הנחיתה נעלה על ג'יפים ונסע מערבה, בדרכנו לאגן נהר אומו הדרומי. נהר האומו מנקז חלקים גדולים של מערב אתיופיה ומזין במימיו את אגם טורקאנה שבצפון מערב קניה. בחלקו התחתון של הנהר חיים, זה בצד זה, מגוון רב של שבטים היוצרים יחדיו פסיפס אנושי מרהיב. הניתוק הגיאוגרפי של האזור, מיעוט הדרכים, תקופות הרעב והבצורת המחזוריים, גניבות הבקר, מלחמות השבטים, הנדידה בעקבות מזון והמנוסה מפני מגפות, כל אלו יחדיו, עיצבו את אופיים. הימים הללו יוקדשו למפגש עם נופים פראיים ועם קבוצות אתניות מרתקות המאכלסות את האומו הדרומי. ביניהן שבט האמר-באנה שנוהגים למשוח את שערם בצבע אוכר אדום; שבט המורסי – שבנותיו נוהגות להתקין דסקית חימר גדולה בשפה התחתונה; ושבט דסנטש שנחקרו ע"י האנתרופולוג הישראלי אורי אלמגור. ביום ה-12 נשוב לארבע מינץ'. בכל הלילות נלון בבתי הארחה פשוטים ונוחים.
יום 13
ארבע מינץ'
שבת 29 ינו'
נצא לביקור בשוק של צ'נצה ובכפר של דורזה. בני המקום בונים בתים ייחודיים המתנשאים לגובה רב. בשעות אחה"צ נשוב לארבע מינץ' ונצא לשייט באגם צ'אמו ונצפה באוכלוסיות תנינים והיפופוטמים החיות כאן לצד עופות מים רבים. נלון בארבע מינץ'.
יום 14
הבקע הסורי-אפריקאי
יום א' 30 ינו'
נסע צפונה לעבר שאשמנה – עיירה שלווה הממוקמת בתוך הבקע הסורי-אפריקאי. הבקע חוצה את אתיופיה לאורכה, בשורה של אגמי מים, סביבם עולם חי עשיר. נסע לאורך הבקע ונבקר בכמה מהאגמים והשמורות שבדרך. נלון בלודג' נוח בשולי אגם לנגאנו.
יום 15
לנגנו – אדיס אבבה – תל אביב
יום ב' 31 ינו'
נשלים את סיורנו בשמורות הבקע הסורי-אפריקאי ובצהרים נסע לאדיס אבבה. לאחר התרעננות נצא לארוחה המלווה במוסיקה אתיופית. בשעות הלילה נצא בטיסה לתל אביב. נחיתה בתל אביב צפויה לפנות בוקר ביום ה-16.
תנאים ומחירים
מחיר הטיול (לאדם בחדר זוגי)
מחיר לאדם בחדר זוגי 3875 דולר
מסי נמל והיטלי דלק (עשוי להשתנות) 242 דולר
אשרת כניסה לאתיופיה 58 דולר
סה"כ 4,175 דולר
הערות למחיר
מחיר הטיול מבוסס על טיסות בינלאומיות ופנימיות (כולל מסי נמל והיטלי דלק) במחירים הידועים לנו בעת הכנת ההצעה. במידה ויחולו שינוים במחיר הטיסות / המיסים / ההיטלים ההפרש יגבה / יוחזר בהתאם.
המחיר כולל
טיסות בינלאומיות ופנימיות, בחברת אתיופיאן אירליינס, כמפורט בתכנית הטיול.
לינה: בצפון אתיופיה – במלונות מדרגת 3-4 כוכבים. בדרום אתיופיה – בבתי הארחה פשוטים ונוחים עם שירותים צמודים.
כלכלה: בצפון אתיופיה – על בסיס חצי פנסיון (ארוחת בוקר וערב). בדרום אתיופיה – כלכלה מלאה (שלוש ארוחות ביום).
תחבורה: בצפון אתיופיה – באוטובוס / מיניבוס. בדרום אתיופיה – ברכבי שטח 4×4 מסוג טויוטה לנדקרוזר עם נהג מקומי (3-4 מטיילים ברכב).
שייט באגם צ'אמו ובאגם טאנה.
הדרכה: מדריך מצוות "אדמה – מסעות וטיולים" ומדריכים מקומיים דוברי אנגלית.
מים מינרליים בארוחות.
דמי כניסה לאתרים ולשמורות המפורטים בתכנית.
אשרות כניסה: נדרשת אשרת כניסה לאתיופיה. ניתן להוציא את האשרה, במחיר המפורט לעיל, באמצעות משרדנו. עליכם להצטייד בדרכון ותמונה ולמלא טופס בקשת אשרה.
תשר: לנותני השירותים השונים.
המחיר אינו כולל
תוספת ליחיד בחדר בסך: 545 דולר
מסים מקומיים: כל מס או היטל מקומי שאינו נגבה מראש בצמוד לכרטיסי הטיסה (לפירוט ההיטלים הכלולים, ראה לעיל בסעיף "המחיר כולל").
ביטוח רפואי: על הנוסע לעשות ביטוח בריאות ומטען. הביטוח הוא חובה! החברה אינה אחראית לכל נזק שייגרם למטייל במהלך הטיול (ראה בנוסף הערות מיוחדות להלן).
הערות מיוחדות
פנקס חיסונים: בעת הכניסה לאתיופיה יש להציג פנקס חיסונים שמופיע בו אישור על חיסון בקדחת צהובה.
התמודדות עם גובה: בעת הביקור בהרי סימיאן נשהה בגובה של מעל 3,000 מ" מעל פני הים. בגבהים אלו עלולים להופיע סימפטומים של מחלת גבהים (A.M.S.). אנו ניצור תנאים נוחים להתאקלמות לגובה (לאנשים בעלי בריאות תקינה). על מטיילים, שיש בלבם ספק לגבי תגובתם הפיסיולוגית לגובה, להתייעץ ברופא לפני הטיול.
רמתהשירותים: על המטיילים להביא בחשבון שהטיול כרוך בנסיעות ארוכות בכבישים משובשים וששירותי התיירות (בעיקר בדרום אתיופיה) הנם בעלי אופי מקומי וברמה נמוכה.
כן