מספר עצות למטיילים בסיני
כתב וצילם: גילי חסקין
|
ביוני 1967 נפל דבר בישראל. העם היושב בציון התעורר לפתע למציאות חדשה. אינני מתכוון למהפך מעם במצור לפסאודו-אימפריה. אינני מתכוון גם לשיכרון הכוח שדובר עליו רבות, אפילו לא לתחושה המיסטית כמעט של חזרה לנחלת אבות ולרומנטיקה של הנופים התנ"כיים הקסומים. עבור ציבור שוחרי הטבע הייתה זו הזדמנות ראשונה להיחלץ מהקלסטרופוביה של ארצנו הדחוסה ולהימלט אל המרחבים, אל מעבר לתחומם של מחנות צבא, ישובים חקלאיים, כבישים, חוטי חשמל וסימני ציוויליזציה. הישראלים גילו כי סיני הוא הרבה יותר מאשר מדבר. הוא עולם ומלואו. יש בו חופים חוליים נהדרים שקסמם אינו נופל מהאקזוטיים שבחופי העולם. יש בו עולם תת מימי עשיר ומכושף. בלב סיני, מתרוממות פסגות שגובהן נופל במעט רק מזו של החרמון. יש בו הרי גרניט שובי- לב ביופיין, תצפיות משכרות חושים על נופי בראשית, מלכודות נמרים, שרידי מקדשים, נקיקים ססגוניים באבן החול, בוסתנים בהרים, מטעי תמרים בקניונים, נאות מדבר חבויות במסתורים, בריכות מים, מעיינות, עצי שקד פורחים, אפרסקים מניבי פירות, מנזרים יוונים אורתודוכסים ואוכלוסייה בדואית מגוונת. הסכם השלום, על יתרונותיו הרבים הכריח אותנו להקיץ מן החלום. הנופים המכושפים חזרו לידי המצרים וגבול חוצץ בינינו לביניהם.
הרבה השתנה בשנים האחרונות: בתנופת פיתוח אדירה ובלתי מחושבת נוספו בסיני כבישים ומלונות, מסעדות ובזארים, ביעדי תיירות אקזוטיים לכאורה. אל כל אלו מתלווה גם זוהמה בלתי נמנעת. פה ושם כבר רחוק חצי האי מלהיות ארץ הבראשית המרתקת והקסומה שהכרנו לפני שנות דור. ובכל זאת לא הרחק מהאספלט ומהבטון החדשים, בואדיות שבין ההרים, נשמר הרבה מסיני של פעם. ממה שכינינו "הדבר האמיתי". הקסם הישן. ככל שמתרחקים מההמון הסוער הוא יהיה חזק יותר, מורגש יותר, ראשוני יותר.
ויזה
מטיילים בחופי הים האדום, מטאבה ועד שארם א-שייח', ובאזור סנטה קתרינה, יכולים להיכנס לפרק זמן של עד 14 יום, ללא ויזה. המעוניינים להישאר פרק זמן ארוך יותר, או לטייל אל מעבר לקו זה, דהיינו, אל ואדי פיראן, אל ראס מוחמד או לצפון סיני, חייבים בויזה.
המלצות
ראשית כל, כדאי לגלוש ב http://www.sinaisite.co.il/
ביטחון
יועץ ראש הממשלה למלחמה בטרור הוציא הנחיות ברורות ונוקשות המזהירות ברייש גלי מפני טיול בסיני. ישנן התראות ממוקדות על חטיפות. אך המשוגעים לדבר ממשיכים להגיע. אין ברשימה זו משום עידוד שלא להקשיב להמלצה, אלא מעין תקווה לימים טובים יותר.
מאז שנכתבו שורות אלו, נפל דבר במצרים. הפיכה ושלטון חדש שמנסה לבוא בדברים עם הבדווים. האם מדובר כאן בעצימת עין, או שמא בהבנה שאלו יסייעו לשלטונות להילחם בטרור. קשה לדעת. בשלב זה מומלץ להמתין
מזרח סיני
הנופש הישראלי אוהב את חופי סיני. דרך החוף היפיפייה המחברת את אילת עם שארם א-שייח' נסללה על ידי הישראלים בשנת 1971 והיא כביש דו מסלולי נוח באורך של 235 ק"מ. מתכנני הכביש ידעו לשמור על החוף ולהתרחק ממנו במקומות שהטופוגרפיה אפשרה זאת (בקטע נואייבה – דהב שאורכו כ-78 ק"מ). הפיתוח המצרי המואץ, פותח בפני המטייל והנופש מגוון רב של אתרי נופש ברמות שונות, מחושות של קש ועד לבתי מלון מהודרים המתופעלים על ידי רשתות בינלאומיות. לא זה המקום להמליץ על המקומות המוכרים והנדושים. ה"פיורד", אי ה"אלמוגים", נואייבה ודהב הינם "החצר האחורית" של המטייל הישראלי.
התייר הישראלי התרגל לרבוץ במלון או על החוף ולזוז מעט מאוד. אבל המדבר שמאחורי הים, ממערב לו, נשאר כמו שהוא. כמו שהיה תמיד. ולכן, מי שיבוא לכמה ימים ורוצה הליכה קטנה בחורף הנעים של סיני, או טיול של אחר צהריים לדיונה או לקניון מלא צבע לנקות לו את הנשמה, יכול בקלות לעשות את הדבר הפשוט. לקום וללכת אם הוא בחניון קרוב, לעלות על גב גמל אם הוא במרחק בינוני, או – אם כלו כל הקצין – לשכור מונית או ג'יפ (או להניע את המכונית שאיתה חצה את הגבול) ולנסוע ככה וככה עד לתחילתו של מסלול ההליכה הקרוב. שם ימצא חול, צבע, תענוג ושקט בלתי מצוי, שפעם היה בחוף ונסוג עכשיו לפתחי הוואדיות ולתוך רמות החול המחוררות של מזרח סיני.
קניון הצבעים
יתרונו הגדול של קניון הצבעים, קניון צר ונהדר של נופי אבן חול צבעונית, שהוא קל להגעה (שעה בטנדר או בג'יפ מנוויבע). והוא גם נעים להליכה (שעה עד שעתיים, הרוב ירידה). כל הנתונים האלו הופכים את ואדי אל-אברק, כפי שהוא נקרא בערבית, למשהו שמזכיר קליפ של ה-MTV, והוא מקובל מאוד על לפחות עשרות תיירים ביום. מעל פתח הקניון מיקמו הבדווים כמה פונדקי דרכים, מה שבכלל הופך אותו למין דיסנילנד. אבל הקניון יפה באמת, ובנסיעה אליו עוברים גם בנאת המדבר עין פורטגה, על דקליה ובוסתניה.
מראס א-שיטאן לקניון הצבעים:
מהחוף לתוככי המדבר
אפשר ואפילו קל להגיע לקניון הצבעים ברכב, אבל אפשר לעשות עוד דבר, וזה לישון בחוף ראס א-שַיטַאן (ראש השטן), לקום בבוקר, לחצות את הכביש ולשכור גמל מהבדווים שיושבים שם. איתו – או בלעדיו, ברגל – להיכנס לתוך ואדי מלחה א-רַיָין (הרווה, שיש בו מים), ומשם לעלות שלושה קילומטרים וחצי דרך קניון אפור, עד למקום שבו יורד מצפון ואדי אל-ושוושי. שם יש גב מים נצחי שאפשר לטפס אליו עם סולם. פחות מקילומטר אחריו נמצא אחד המעיינות האדומים והיפים של סיני – מוית מלחה. הנביעה דלה, הסלעים אדומים, הסמר ירוק והדקלים מוציאים מהדעת.
מכאן עולה שביל יפהפה של חרסיות בלויות ומוביל עד לקניון הצבעים – שעתיים של הליכה שווה. מומלץ במיוחד לצאת אחר הצהריים, להתמקם במוית מלחה ללינת לילה, ולמחרת להמשיך עד לקניון הצבעים. עשרים וארבע שעות נהדרות.
מכאן עולה שביל יפהפה של חרסיות בלויות ומוביל עד לקניון הצבעים – שעתיים של הליכה שווה. מומלץ במיוחד לצאת אחר הצהריים, להתמקם במוית מלחה ללינת לילה, ולמחרת להמשיך עד לקניון הצבעים. עשרים וארבע שעות נהדרות.
מוואדי ח'ליל אל-וער לביר אל-בירייה
הגעה: דרך כביש ואדי וותיר. הכניסה לוואדי ח'ליל אל-וער נמצאת כ-15 קילומטר אחרי הכניסה לקניון הצבעים (מול פתחו של ואדי אל-עגולה), וההגעה דומה – בג'יפ בדווי פרטי, שגם יחכה לכם בביר אל-בירייה, או בטיול מאורגן מאחד החופים. משך המסלול: שעתיים-שלוש של תענוג. המלצה: אם יוצאים עצמאית רצוי לקחת מדריך בדווי. אפשר לשלב עם טיול בקניון הצבעים.
ואדי ת'מילה
הגעה: הכניסה לוואדי נמצאת כחצי קילומטר צפונית לחניון המעגנה הדרומית, כשבעה קילומטרים צפונית לנוויבע. מזהים את הכניסה לוואדי (שנראית כמו אין כניסה) לפי הקימוט הגדול באבן הגיר. משך המסלול: שעה עד שעה וחצי. ואדי חוויט הגעה: הכניסה לוואדי נמצאת ממש ממערב לחניון המעגנה הדרומית. בין הכביש לוואדי כ-500 מטר של ואדי רחב ופתוח, מלא בעצי שיטה. משך המסלול: כ-45 דקות. התחברות לדיונה האדומה של ואדי ת'מילה תוסיף עוד 45 דקות.
בקעת החוגגים, עין חוד'רה והקניון הלבן
הגעה: ברכב רגיל. נוסעים מערבה על כביש נוויבע-סנטה קתרינה ("דרך זיווה", המתפצלת מכביש החוף 20 קילומטר דרומית מנוויבע). אם מתחילים בבקעת חוגגים, עוצרים במפרץ החניה שליד הקיוסק הבדווי, כ-15 קילומטר אחרי תחילת דרך זיווה, ומשם ממשיכים ברגל או על גמל. אם מתחילים בקניון הלבן, עוצרים שלושה קילומטרים לפני כן, ליד מחסום הכוח הרב לאומי. מכאן אפשר לעלות ברגל (חצי שעה) או לנסוע בג'יפ בדווי או מצרי (חמש דקות) עד לראשו של הקניון הלבן. משך המסלול: 6-5 שעות בניחותא. כאמור, אפשר לישון בעין חוד'רה ולעשות את המסלול בנחת, על פני יומיים. נאקב שהין הגעה: הבלו הול נמצא עשרה קילומטרים צפונית לד'הב. משך המסלול: שעתיים בתענוג גדול. על גבי גמל: אפשר לעשות את המסלול על גבי גמל ששוכרים במקום. רכיבה של שעה או פחות.
המעגנה הצפונית (ראס אל-שיטאן)
אתר נופש ובית קפה שקיבל את שמו מן המטיילים הישראלים. נמצא במרחק 54 ק"מ מהגבול. בבית הקפה ניתן לשכור גמלים מבדואי בשם סולימן או מאחד מבני משפחתו. כדאי לצאת לטיולים אלואדי מלחה הנמצא 2-3 ק"מ מצפון, אל מוית ווָשוָושי.
המעגנה הדרומית נמצאת 3 ק"מ דרומה משם ואפשר לצאת ממנה לטיול אל ואדי תְ'מילֶה האורך כשעה וחצי.
אפשר לצאת לטיול ארוך, בן כמה ימים, המיועד למיטיבי לכת, כאשר את הגמלים שוכרים אצל סולימן הנ"ל. ניתן לסכם עמו כי יכניס מים למקומות הלינה ויוביל מים בטנדר שברשותו. באופן כללי, הבדואים הם אנשים מאד מעשיים. אין הרבה קשר בינם לבין הרומנטיקה שקשרו לראשם יודעי הח"ן של מדריכי סיני המיתולוגיים. יש לסגור את כל הדברים מראש ולא לצפות ליוזמה מיותרת מצדם. עונת הטיול המומלצת היא בין נובמבר למרץ.
מואדי מלחה אל עטשאן(51 ק"מ דרומית לטאבה) הולכים לנאת המדבר היפה של מוית מלחה אל הבקעה הלבנה של פארש פְרֵיְעָה. עלייה דרך נקב כּוּחְלָה אל מלחה אל מָעַטָרְשִי, אל ג'בל ברקה (תצפית יפה לכיוון מזרח ומרכז סיני), קניוני ואדי חליל אל-ווער, וואד אל פארס, אתר קברי הנוואמיס, נאת המדבר שלעין אום אחמד, ואדי אל ביידה, ואדי ח'ודרה, נאת המדבר עין ח'ודרה ויציאה דרך ואדי ע'זלה אל הכביש.
ואדי אבו חשייב הוא נחל ארוך ויפה במזרח סיני. הנחל מתחיל בפארש אבו חשייב, כ17 ק"מ ממזרח לדהב, יורד דרך כ-30 מפלים, שגובהו של הגדול בהם כ- 70 מ', עד שהוא מצטרף לוואדי נצב, מעט דרומית לדהב. המסלול המקובל מסתיים בכביש דהב-שארם-אל-שייך.
אזור מרומי סיני
גוש ההרים המתנשא בדרום סיני, הוא עולם ומלואו, המאפשר טיולים רגליים בנוף בראשיתי שהפייטנים כינו "ארץ הררי האלוהים". מטיילים רבים טוענים שזהו אחד מאזורי הטְרקֶים הטובים בעולם. הטיול בגוש המערבי (סירבל) והדרומי דורשים ויזה. האזור הנוח ביותר והקל לגישה הוא האזור המרכזי, שבלבו מנזר סנטה קתרינה. האזור עשיר במים באופן יחסי, אם כי בשנים האחרונות, יובשו חלק גדול מהנחלים, משום שהבדווים משתמשים במי המעיינות להשקיית הבוסתנים. אולם הבולדרים עדיין שם והנוף הטבעי, כמו האנושי, מרשים להפליא. ניתן להגיע ברכב פרטי או במונית מטאבה (60$ למונית). סנטה היא הגבול המערבי למי שאין בדרכונו ויזה. אפשר ללון במלון היקר שנבנה על אתר הווילה המתוכננת של סאדאת, באכסניה הבסיסית של
המנזר, בחניון האוהלים של זייתונה או במלון הצנוע שנבנה בקרבתו. עונת הטיולים המומלצת היא האביב.
צילום: ארז הרשטדט. "אקו – טיולי מדבר".
הטיול הראשוני, הבסיסי, ובמידת מה "ביקור חובה" הוא מנזר סנטה קתרינה שנבנה במאה ה-6 על ידי הקיסר הביזנטי יוסטיניאנוס, בעזרתם של פועלים מרומניה שנשארו במקום, התערבבו עם נשים מקומיות והם חיים בשבט נפרד ומובדל בשם "ג'בלייה", מילולית: "הרריים". מעבר ליופי ולעניין שבמנזר, זהו גן עדן לטיולים רגליים באזור.
נקודת המוצא לטיולים בסביבה היא הכפר הבדואי "אל מילגָה" (מילולית: המפגש). החוק המצרי מחייב כל יציאה לשטח בליווי "דליל" (מורה דרך) בדואי. לטיולים בני יותר מיומיים מומלץ לשכור גם גמל ומגמל. לסידור העבודה אחראי שייח' מוסא, דובר עברית רהוטה ומכיר היטב את מרבית המסלולים. ניתן לצאת למסלולי הליכה האורכים יום עד שבוע בתחום הקרוב: המסלול המפורסם היותר הוא טיפוס אל פסגת ג'בל מוסא, – הר סיני במסורת הנוצרית – לראות את הזריחה, אם כי הטיולים לפסגות ג'בל קתרינה, ג'בל אחמאר, ג'בל עבאס באשה מרשימות יותר. ג'בל באב, ובאב אל דוּנְיָה (שער העולם) רחוקים יותר ומבטיחים מראות בלתי שגרתיים. כמו כן אפשר וכדאי לטייל אל ואדי טלעה הקטן המכונה "ואדי פילים". זהו מסלול קצר ומשחקי, לכל המשפחה, אשר מחייב טיפוס וגלישה דרך בולדרים ענקיים של גרניט. ואדי טיניה, ואדי שאג, ואדי טלאח הם מסלולים ארוכים יותר. הטיול לבריכת המים הכחלחלה של גולת אל אזרק דורש סיבוב בן שלושה ימי הליכה. הטיול לואדי נוגרה אורך יומיים-שלושה ומומלץ בעיקר בסוף החורף, כשעדיין מפכים מים במעיינות.
למיטיבי לכת מומלץ מסלול בן ששה ימי הליכה בציר הנ"ל: ג'בל מוסא, ג'בל קתרינה, ואדי פילים, ואדי שאגד, ואדי ג'יבל, ג'בל באב, ואדי טלעה גדול, ואדי טלאח, סנטה. אפשר להאריך מעט ולהמשיך לשייח' עוואד, ואדי נוגרה – אבו סילה.
מסלול אלטרנטיבי, בן ארבעה ימים: אל מילגה, ואדי טובוק, ג'בל עבאס באשה, ואדי תיניה, ואדי טוויטה, פארש אום סילה, ואדי טלעה הגדול, גולת אל אזרק, נקיק הפטל, פארש רומאנה, ג'בל באב, תצפית מבאב אל דוניה, וואדי זוויתין, סיכת עבאס באשה, גולת א-שאג. ירידה בואדי טלעה הקטן ויציאה דרך סיכת רהאב לכפר אל מילגה.
בעיני, זהו אחד הטרקים היפים בעולם.
טיול מרשים לא פחות הוא סביב ג'בל אום שומר: נסיעה בג'יפ לאורך המישור החולי הנקרא אל קע, עד לפתח ואדי איסלה. עלייה רגלית עד ג'בל אום שומר, טיפוס להר וירידה רגלית דרך ואדי אימלחה. הירידה אורחת יומיים ודורשת נשיאת הציוד על הגב.
מערב סיני
נווה פיראן
נאת מדבר בגובה של 800 מ' מעל פני הים. נמצאת 65 ק"מ מסנטה קתרינה, 105 ק"מ מא-טור. זו נאת המדבר הגדולה בסיני ונמצאת בתוך ואדי פיראן המנקז את אזור ההר הגבוה ואת אזור ג'בל סירבאל רב הפסגות, המתנשא לגובה של 1,200 מ' מעליו. בנאה, אלפי תמרים וגינות השייכים למנזר סנטה קתרינה והיא מיושבת על ידי בדואים משבטי הגררשה, המגדלים באזור חשיש ופרגים לתעשיית האופיום, ומשום כך אינם מסבירי פנים לזרים. זוהי נקודת המוצא לג'בל סירבאל, הר רב פסגות, הגבוה מבין הרי סיני, מעל פני סביבתו. הטיול לג'בל סירבא ל אורך לפחות יומיים. בדרך כלל יותר. טיפוס יפה – לג'בל בנאת. בעבר הרחוק, היינו יוצאים רגלית, מלווים בגמללים, שנשאו א הציוד, לאורך ואדי חברן, מערבה, לכיוון מפרץ סואץ
סרביט אל ח'אדם
מקום מכרות התורכיז הקדומים של המצרים בני הממלכה החדשה של מצרים העתיקה, בעקר בתקופת המלכים חתשאפסות ותחותימס ה-III. אפשר להגיע לאתר בדרך העבירה כמעט לכל כלי רכב ממערב, מואדי חומור (32 ק"מ), מדרך הנוסעת למכרות אום בוגמה. ממערב עולה לאתר שביל החמורים. במקום מקדש לאלה חתחור, פיריי כרייה ומערות עם כתובות בכתב 'פרוטו סינאי' שהתגלה על ידי הארכיאולוג פיטרי ב-1906.
צפון סיני
צפון סיני קצת נשכח על ידי גל התיירים ששטף את סיני לאחר ההחזרה. מזה 18 שנים שתיירים מצריים מסיירים ונופשים באזור, אך בני ישראל שכחוהו בדרכם דרומה.
צילום: ארז הרשטדט
אל עריש
מילולית: הסוכות (ערשה = סוכה). בירת סיני, ובה למעלה מ -400,000 נפש.
נכון, אין כאן את האקזוטיקה של חופיו המפורסמים של הים האדום, אין כאן אתרי צלילה מרשימים ואף לא קניוני אבן חול בהישג יד. ובכל זאת, אזור אל עריש מציע אלטרנטיבה לא רעה בכלל. מצריים המודרנית בנתה שם בתי מלון ברמות שונות, חלקם נראים כגורדי שחקים כמעט, עד שכמה מהמקומיים מכנים את המקום "ניו יורק הים תיכונית". אך לצד ההמולה האמביציוזית יש את הדיונות החוליות הגולשות אל הים, מאכלי דגים נהדרים ושקט אינסופי. החוף הקסום ביותר הוא סבח'ת א-שייך, עם הדיונות היפות בכל חצי האי, שכמותן לא מוצאים גם בחופי צפון אפריקה, עם הדקלים המזכירים את "היאחזות הנח"ל בסיני" והמים הכחולים, נעדרי הזפת והלכלוך.
אל עריש היא בסיס מצוין לטיולים בסביבה כמו ימת ברדוויל, טיול קסום המשלב שייט בסירות ססגוניות, הליכה ושרידים ארכיאולוגיים (אישור מהממשל באל עריש). טיולים נוספים: נאת המדבר של קדש ברנע הקרובה לגבול ונקראת בפי המצרים "קסיימה", ג'בל הילאל ואפילו רמת התיה (מדבר התועים). מקומות שנשכחו מתודעת המטיילים ב-18 השנים שחלפו מאז שסיני הוחזר למצרים.
שלום
לא ברור לנו בימים טרופים אלו – לאן כדאי לטייל כשאנחנו מתאכסנים באילת . האם סנטה קטרינה נחשבת ליעד מסוכן ?היש לך המלצה על טיול פרטי ליעד הזה ?
לא ממליץ. לא כעת
יש יעדים שלא כדאי להגיע אליהם אם אני יוצא עוד שבוע, שבועיים?
או שאפשר לטייל חופשי?
ממליץ להימנע מנסיעה לסיני בשלב זה
עוד מעט מתחילה העונה היפה בסיני… האם כדאי לשכור חושה ולהישאר באיזור המתוייר או שכבר ניתן לרדת בבטחה לעומק המדבר באופן רגלי במתכונת של כמה ימים? 2-3 מטיילים יחד.
לדעתי מסוכן לטייל בסיני כעת
האם זו תקופה טובה להגיע לסיני לדעתך?
חס ושלום
מסוכן
ועכשיו?
ועכשיו?
סיני מקום מאד מאד מסוכן. עלול להיות כה. חבל לקחת צ'אנס
אני מתכנן לנסוע לשבוע לסופיטל טאבה -25 ק"מ מאילת בשבוע של חג המולד2016 . האם זה מסוכן לדעתך? ואם כן למה?
הרבה תודה אם תוכל לפרט קצת.
סיני נחשב למקום מסוכן. אנשי אל קעידה נמצאים בצפון. אני לא בעד
שלום, אנחנו רוצים לצאת לסיני ב 01/02/17 לחופים, להר סיני, ולפירמידות בגיזה.
מה אתה אומר?
גיזה לא נראית בעייתית. חופי סיני – עלול להיות מסוכן
אהלן, האם באפריל הקרוב איזור פסח ישנה סכנה ממשית ביעד? ולגבי הטרק של הארבעה ימים ספציפית הוא באיזור אפשרי לטיול? תודה רבה!!
אפשר לטייל, חושש שמסוכן מדי
שלום אנחנו רוצים לצאת לסיני בתקופה הקרובה. איזה איזורים בטוח להיות בהם עכשיו?
נראה לי מוסכון מדי
אנו רוצים לטייל בחופי סיני בפסח, איזה טיול היינו ממליץ לנו משפחה של זוג ושני מתבגרים שרוצים טיול בקטנה …לא של מיטיבי לכת
אני חושש שקצת מסוכן. נואייבה נראה לי בסיס טוב.
מה אתה מסטלבט…
אני כבר 4 ימים בסיני, נכנסתי עם רכב ונסעתי עד לשארם.
בכל הדרכים יש נוכחות של הצבא והמשטרה המצרית, אני עכשיו בדהב יש כאן הרבה ישראלים ואני לא מרגיש שיש סכנה לטייל בסיני.
דיי בטוח ורואים שהנוכחות שלנו הייתה חסרה למקומיים.
מקווה שלא יוכח שצדקתי
מה דעתך על המצב עכשיו?
משרד ראש הממשלה הוציא אזהרת מסע. איני מוסמך לכתוב אחרת. זו החלטה אישית
מה דעתך על המצב הביטחוני עכשיו?
שלום רב
משרד ראש הממשלה אמר את דברו. אני לא מוסמך לכתוב משהו אחר
רציתי לדעת בנוגע ליומיים הקרובים האם מסוכן והאם יש הבדל בין האזורים השונים
תודה רבה
ציום
משרד ראש הממשלה הוציא אזהרת מסע. איני מוסמך לתת דעה אחרת.
מדרד ראש הממשלה הוציא אזהרת מסע. איני מוסמך לתת דעה אחרת.
ביומיים הקרובים מה דעתך והאם יש הבדלים בין האזורים השונים
נראה לי שאזור ההר הגבוה וחופי סיני פחות מסוכנים, אבל אני אל הסמכות לתת הערכה מסוג זה
יש כבוצה חברים 65+ חושבים על טיול לסינאי 8-10 ימים. באנטרנת הכול זול מאוד. טיולים מאורגנים ל4לילות רוצים 1000 דולר. למה?
צריך לבדוק את עלויות בתי המלון, האוטובוס ועוד. מהיכרות קרובה, המארגנים אינם גורפים זהב
אני רוצה לנסוע לסיני האים זה מסוכן מבחינה ביטחונית
לדעתי, לא
היי גילי האם אתה מארגן עדיין טיולים לאזור ההר הגבוה
אם כן מתי
עקובאחרי הפרסומיםב אתר. היכנס לרשימת התפוצה של האתר שלי
הי גיל. מקווה שאתה עדיין פה – חזרנו לסיני 🙂
רוצה לדעת האם בחודש יולי רצוי להשאר במלון בשעות היום או אפשר בכל זאת לטייל במקומות מסויימים?
תודה רה!
חום אימים.
ריציתי לדעת אם לאל-טור צריך ויזה אם אתה יודע ?
כן. יש צורך באשרת כניסה
שלום גילי, אני עוד חולם על הטיולים לסיני בילדותי. יצאנו לטיולים של כמה ימים על גביי גמלים. טיולים שהתחילו בואדי מלחה, סמוך לראס השטן. הייתה פעם תחנת גמלים ממערב לכביש מול חוף ראס השטן. האם אתה יודע אם היא עוד קיימת? יש לך המלצה לטיול של כמה ימים ברכיבה על גמלים, מתאים למשפחה עם 3 ילדים בגילאים 8,6,3. תודה
שלום. באזור נואייבה חי בחור בשם םרג', יוכל לארגן לכם טיול גמלים לאזור עין ח'ודרה
גילי