כתב: חברת Visa now
ראו גם באתר זה: טיול בארצות הברית – חלק א'. טיול בארצות הברית – חלק ב'. טיול בעמק יוסמיטי
המדריך להוצאת ויזה לארצות הברית:
מעל 100,000 ישראלים ניגשים לשגרירות ארצות הברית בתל אביב או לקונסוליה בירושלים בכל שנה, על מנת להגיש בקשה לויזה. כל אזרח ישראלי, כמו אזרחי מדינות רבות אחרות, נדרש בהוצאת ויזה לארה"ב לצורך טיול, עסקים, ביקור,טיפול רפואי ולימודים.
התהליך אמנם קצת מורכב וארוך, וניתן להיעזר בסיוע של חברות המציעות שירותי ייעוץ וטיפול, אך ניתן לבצע את כל התהליך גם בצורה עצמאית.
מיוחד לגולשי האתר של גילי חסקין, המאמר שיסביר לכם איך עושים את זה בדרך הנכונה והמהירה ביותר.
מי צריך ויזה לארה"ב?
לארצות הברית יש הסכם עם 38 מדינות בעולם (רובן באירופה), אשר אזרחיהן יכולים להגיש בקשה לתוכנית פטור מויזה ולהיכנס לארצות הברית עם אישור כניסה בלבד במקום ויזה, זאת כל עוד מטרתם הביקור שלהם הינה תיירותית בלבד. גם אזרחים ישראלים בעלי אזרחות זרה,של אחת ממדינות המשתתפות בתוכנית פטור מויזה, יכולים להגיש בקשה לפטור מויזה. אישור תוכנית פטור מויזה תקף למשך שנתיים ומאפשר כניסה רב פעמית לארצות הברית, כאשר כל כניסה מותנית בזמן של עד 90 יום.
אנו, הישראלים, כמו אזרחי שאר מדינות העולם, מחויבים בהוצאת ויזה לארה"ב.
האם ניתן לחדש ויזה לארה"ב ולא לעבור את כל התהליך שוב?
החל משנת 2016 ,שגרירות ארצות הברית מציעה תהליך שונה למחדשי ויזה. אם הייתה לכם ויזה שהסתיימה לא מזמן, חידוש ויזה לארה"ב יכול להיות עניין פשוט יותר. את האגרה לויזה בסך 160$ עדיין תאלצו לשלם, אך תוכלו להימנע מהגעה לשגרירות. כמובן שיהיה עליכם להכין את המסמכים הרלוונטים (עליהם נפרט בהמשך) ולמסור אותם באחד מסניפי הדואר אשר עובדים מול השגרירות. כדי לבצע תהליך של חידוש ויזה עליכם לעמוד בכל בתנאים הבאים:
– הויזה שלכם עדיין בתוקף או פג תוקפה ב 12 החודשים האחרונים.
– הויזה הקודמת שהוצאתם הוצאה לאחר ינואר 2008.
– אתם מעוניינים להוציא ויזה חדשה מאותו הסוג כמו הויזה הקודמת.
– הויזה הקודמת שלכם לא בוטלה או נפסלה ואין הערה מגבילה על הויזה.
אילו סוגי ויזות קיימים?
- ויזת תיירות/עסקים (B1/B2 ) – ויזה מסוג זה, היא הויזה הפופולארית ביותר בקרב ישראלים. מעל 90% מהבקשות לויזה עבור ישראלים מוגשות לסוג זה של ויזה. ויזה זו ניתנת לרוב לתקופה של עשר שנים (תלוי בהחלטת המראיין בשגרירות), ומאפשרת כניסה רב פעמית לארצות הברית לצורך טיול, עסקים, ביקור משפחה או חברים, השתתפות בכנס, לימודים קצרים (לא אקדמאים) ואף טיפול רפואי פרטני.
2. ויזת לימודים (F1)- לויזה זו ניתן להגיש בקשה רק לאחר רישום למוסד לימודים. לא ניתן לקבל ויזה זו על מנת לחפש מוסד לימודים בשלב מאוחר יותר. הדבר הראשון שיש לעשות הוא ליצור קשר עם מוסד הלימודים הרלוונטי בארצות הברית, לעבור את שלבי הקבלה ולאחר מכן להגיש בקשה לויזה. לצורך הגשת הבקשה מוסד הלימודים יצטרך לספק מסמך מיוחד הנקרא I20 אשר הכרחי להגשת הבקשה לויזה והוא מתקבל רק לאחר הקבלה למוסד.
- ויזה לצורך טיפול רפואי (B2) – ויזה מסוג זה ניתנת במקרה בו יש צורך בהגעה לטיפול, ביקור אצל רופא מומחה או ניתוח בארצות הברית. ניתן להגיש בקשה לויזה זו רק לאחר קביעה קונקרטית של הטיפול המיועד ואישור מבית החולים/מרפאה. חשוב לציין כי ויזה מסוג זה מאפשרת אך ורק כניסה לארה"ב לצורך הטיפול הרפואי.
- ויזת עבודה (H1B) , יש מעסיק בארצות הברית אשר מעוניין בהגעתכם והעסקתכם? הוצאת ויזה מסוג זה מורכבת , ארוכה ויקרה הרבה יותר. דורשת טיפול של עורך דין והמתנה. לא ניתן להוציא ויזת עבודה לצורך חיפוש עבודה, לידיעתכם.
אז איך מתחילים?
כדי להגיש בקשה לויזה יש מספר שלבים שצריך לעבור:
החלק הראשון בתהליך הוא מילוי ושליחת טופס הפרטים האישיים לשגרירות. טופס זה, הקרוי ds160 הוא הטופס אשר תצטרכו לענות בו על שאלות הנוגעות לעיסוקכם, לימודים שהיו לכם בעבר וכיום, פרטים אישיים , ושאלות כלליות שונות. אם הייתם בעבר בארצות הברית, עליכם לציין תאריכים של חמשת הכניסות אחרונות ותאריך הוצאת הויזה הקודמת. אם הדרכון אינו ברשותכם, תוכלו לציין את התאריך שאתם משערים אשר בו ביקרתם בארה"ב. חשוב ביותר לשים לב לכל השאלות, לענות בצורה כנה ומלאה, לא להחסיר פרטים ולנסות לדייק ככל שניתן בכל הפרטים אותם אתם מוסרים. מסירת פרטים כוזבים, או הסתרה של חלקם, עלולה להביא לסירוב הויזה שלכם.
לאחר מילוי טופס הפרטים האישיים עליכם להירשם למערכת רישום לשירות המשלוחים. במערכת זו עליכם למלא פרטים אישיים כדי ליצור תיקייה אישית, כמו כן תשלמו את האגרה בסך 160$, אשר תמיד מחויבת בשקלים, לפי שער ההמרה אשר מורה השגרירות ולאחר מכן תוכלו לקבוע את מועד ושעת הראיון שלכם בשגרירות ארצות הברית. כאן תוכלו גם לבחור את הכתובת בה אתם מעוניינים לקבל את הדרכון לאחר הנפקת הויזה, אשר יוחזר אליכם עם שליח של דואר ישראל בתיאום מראש.
מיקום הראיון – בישראל יש שני מוקדים להגשת בקשה לויזה. רוב הבקשות מתקבלות בשגרירות ארצות הברית, אשר ממוקמת ברחוב הירקון 71 (הרחוב המקביל לחוף הים), תל אביב. שאר הבקשות מתקבלות בקונסוליה, אשר ממוקמת ברחוב דוד פלוסר 14 (שכונת ארנונה), ירושלים.
כל מבקש בקשה רשאי לגשת לאחד מהשניים לפי נוחיותו.
הכנה לקראת יום הראיון – עליכם להגיע ליום הראיון רבע שעה מוקדם יותר. שעת הפגישה אשר קבעתם היא לא הזמן בו אתם תרואיינו, אל השעה בו תותר כניסתכם למתחם השגרירות/קונסוליה. עליכם להגיע עם כל המסמכים הרלוונטיים ולהציג בכניסה את אישור הפגישה שלכם , על מנת שתוכלו להיכנס לשגרירות.
מסמכים ליום הראיון:
מסמכי החובה, אשר בלעדיהם לא תוכלו להיכנס לשגרירות הם:
– דרכון בתוקף
– תמונה לויזה לארה"ב בגודל חמישה סנטימטרים רבועים על רקע לבן, אוזניים חשופות וללא משקפיים.
– אישור הפגישה – אותו מדפיסים ממערכת קביעת הפגישה בשגרירות ויש להציגו בכניסה למתחם.
– טופס ds160 – טופס הפרטים האישיים שלכם. אין צורך להדפיס את כל הפרטים אשר מילאתם, אלא רק להביא את דף האישור עם הברקוד עליו.
מסמכי רשות, אשר מוכיחים את זיקתכם לארץ:
– אישור עבודה, המציין את פרטיכם האישיים, את תפקידכם בחברה/ארגון והותק שלכם בעבודה. אנו ממליצים לציין במסמך זה , כי אתם נוסעים לארצות הברית וחוזרים לאחר הטיול לעבודתכם. חשוב שמסמך זה יהיה מקורי, רשמי ועם חותמת חברה.
– חוזה עבודה – אם יש לכם חוזה עבודה והנכם חתומים לתקופה ממושכת , כדאי מאוד להמציא מסמך המעיד על כך, באופן זה, המראיין יוכל להתרשם שאתם מוכרחים לחזור לעבודתכם.
– תלושי שכר – יש להביא שלושה תלושים אחרונים, מקוריים ועוקבים.
– סטודנטים – עליכם להביא אישור לימודים, קבלה עבור תשלום הלימודים וכל מסמך המעיד על חזרתכם לצורך המשך הלימודים (לוח מבחנים, עבודות, הגשות, תעודת סטודנט ועוד)
– אישור רפואי – אלו מכם אשר מטופלים באופן קבוע ותכוף אצל רופא בנוגע לבעיה רפואית, יש להביא מסמך מהרופא או ממזכירות המרפאה/ בית החולים אשר מעיד על כך שעליכם לשוב לארץ לצורך בדיקה, טיפול או ביקור אצל הרופא המטפל.
טיפים ליום הראיון:
ראשית, הגיעו רבע שעה לפני למתחם השגרירות. יש לשים לב כי לא ניתן להיכנס לשגרירות עם טלפונים ניידים, מחשבים, תיקים וכל אובייקט שהוא לא ארנק, מפתחות ומסמכים.
אם אתם מגיעים לשגרירות בתל אביב, השאירו חפצים אלו ברכב או בשמירת חפצים בבית קפה הסמוך. אם אתם מגיעים לקונסוליה בירושלים, יש לכם חניה מוסדרת במתחם הקונסוליה (אזור מאובטח כמובן) ותוכלו להשאיר את החפצים ברכב , או בכניסה לקונסוליה.
יום לפני, ערכו בדיקה פרטנית שברשותכם כל המסמכים מודפסים, ברורים ומסודרים. הגיעו עם ניילונית או קלסר כאשר אישור הפגישה אצלכם ביד, אותו תצטרכו להציג בכניסה, בזמן שיגיע התור שלכם.
לאחר הכניסה לשגרירות או לקונסוליה אתם תעברו בדיקה ביטחונית, יילקחו מכם טביעות אצבעות ולבסוף תגיעו לאזור הראיונות ותתראיינו לאחר שיקראו בשמכם.
הראיון נערך כאשר אתם בעמידה מול המראיין. המראיין מעיין בטופס ds160 שלכם ושואל מספר שאלות קטן בנוגע לעיסוקכם בארץ ומטרת הנסיעה. עליו לבדוק ולהבין כי הפרטים שאתם מוסרים, תואמים את הפרטים בטופס שמילאתם באתר השגרירות. ענו למראיין על כל שאלה ללא היסוס, אמרו רק את האמת והסתכלו לו בעיניים. הגיעו לבושים באופן מכובד אך לא מוגזם ותנו למראיין להוביל את השיחה. ראיון רגיל אורך בין שתיים לשבע דקות ובסיומו, תדעו אם קיבלתם ויזה או לא.
אם הויזה שלכם אושרה, אתם משאירים את הדרכון אצל המראיין ומקבלים אותו עם הויזה על ידי שליח באופן ידני בתיאום טלפוני עמכם כשבוע לערך לאחר מכן.
הכתבה הוכנה על ידי חברת VisaNow
תודה רבה מדריך מעולה